1.034.913

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Isten zarándokai

A soltvadkerti protestáns két testvéregyház hőskorának története

Szerkesztő

Kiadó: Belohorszky Lajos
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 12 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fényképekkel illusztrálva. A 100 éves evang. templom (1837-1937) alkalmából, néhai Kruttschnitt Antal iránt való kegyeletes megemlékezésül, kutatásai nyomán.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Báró Orczy István, mint proprientarius földesúr 1745. évben meghagyta Kruck György pusztabíró és Schuffert János ispánnak, hogy a török lakosokat betelepítsék. Nevezettek uruk akaratját több német... Tovább

Előszó

Báró Orczy István, mint proprientarius földesúr 1745. évben meghagyta Kruck György pusztabíró és Schuffert János ispánnak, hogy a török lakosokat betelepítsék. Nevezettek uruk akaratját több német községben közhírré tették s különösen a kishartai, nagyszékelyi és gyönki németeket hívták fel Vadkert betelepítésére.
E felhívásra heten jelentkeztek s a másolatban a római katholikus plébánia levéltárában mind maiglan meglévő, az őrsi residentiában (Tarnaörs, Heves m.) 1745 Szentgyörgy (április) havának 16. napjáról keltezett letelepítési okmány szerint: "Praesentibus (ezennel) adom tudtára, az kinek illik, hogy az alább megírt esztendőben a napon némely sváboknak sicut (még pedig): Schuffert Juhann, Kruck György, Albrecht Rudolf, Miller Wilhelm, Koch Henrick, Hirsch János, Keller Jakab requisitiónkra (kérésünkre) nemes Pest vármegyében lévő örökös pusztámat Vadkert nevűt megszállani engedem". Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv