| Vegetárius szakácskönyv hivők számára | 1-20 |
| Felelős kiadó: Keszeg Ferencné, Szentendre, Pismány Véver telep. Sokszorosította: Diószegi Lehel Irógépkeresk. váll., Budapest. | |
| Saláták | 7 |
| Levesek | 8 |
| Főzelékek | 10 |
| Sültek | 13 |
| Tészták | 15 |
| Kenyér | 16 |
| Cukornélküli gyümölcsbefőzés | 18 |
| Végszó | 20 |
| Életreform 3. szám | 1-32 |
| Az ember belső és külső életének elkerülhetetlenül szükséges ujjáalakításával és a célhoz vezető módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
| Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest. | |
| Életreform 1932. november; első évfolyam 4. szám | 1-32 |
| A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
| Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest. | |
| Életreform 1933. február; első évfolyam 5. és 6. szám | 1-48 |
| A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
| Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdában, Budapest | |
| Egy fekete-fehér fotóval illusztrálva | |
| Életreform 1933. április; II. évfolyam 1. és 2. szám | 1-55 |
| A belső és külső ember ujjáalakításával és ezt a célt elősegítő módszerekkel foglalkozó folyóirat | |
| Nyomatott: Klein S. (Jupiter) könyvnyomdába, Budapest | |
| Anuló Mihály: Legegészségesebb és igy legolcsóbb életmód szépsége | 1-16 |
| Mit kell tudnunk? | |
| Általában | |
| A testünkről | |
| A levegőről | |
| A napfényről | |
| A táplálkozásról | |
| A vizről | |
| A ruháról | |
| A házról | |
| Az udvarról | |
| A tisztaságról | |
| A munkáról és pihenésről | |
| A nemi kérdésről | |
| Kiadja: Az igazság Őrállója Könyvkereskedése, Budapest; Nyomtatta: Hoffmann és Társa nyomda, Bpest. | |
| Életreform 1932. január - Időszaki értesitő 1. szám | 1-36 |
| Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest | |
| Életreform 1932. junius - Időszaki értesitő első évfolyam 2. szám | 1-32 |
| Nyomtatta: Jupiter (Klein S.) könyvnyomda, Budapest | |
| Dr. Bókay Árpád: A célszerű és olcsó táplálkozás | 1-41 |
| Az Országos Ismeretterjesztő Társulat kiadvány, 1911. Várnay és Fia nyomtatta, Budapesten. | |
| Előszó | 3 |
| Bevezetés | 9 |
| Táplálékszükségletünk | 15 |
| Tápanyagjaink fehérje-, zsír- és szénhidrát tartalma | 17 |
| A fehérje ára | 22 |
| A szénhidrátok ára | 30 |
| Kalóriaszükségletünk ára | 34 |
| Befejezés | 41 |
| Mit együnk, hogy egészségesek maradjunk? - Tanácsok-ételleirások | 1-48 |
| Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat | |
| Takarékoskodjunk és főzzünk célszerűen | 3 |
| Gyakorlati mértékek | 7 |
| A burgonyáról általában | 7 |
| A burgonyafőzés ABC-je | 8 |
| Burgonyából készült ételek | |
| Burgonyalevesek | |
| Burgonyaleves, reszelt burgonyából | 10 |
| Paprikás burgonyaleves | 11 |
| Burgonyaleves kolbásszal | 11 |
| Burgonyás ételek | |
| Sült burgonya | 11 |
| Sütőlemezen sült héjas burgonya | 12 |
| Új burgonya | 12 |
| Paprikás burgonya | 12 |
| Burgonya kölessel vagy burissal | 13 |
| Paradicsomos sült burgonya | 13 |
| Pirított hagymás burgonya | 13 |
| Burgonyahab | 13 |
| Almával készült burgonyahab | 14 |
| Gesztenyés burgonyahab | 14 |
| Juhtúros burgonya | 14 |
| Tepertős burgonya | 14 |
| Hagymás burgonya tarhonyával | 14 |
| Főtt burgonyával készült tojásrántotta | 15 |
| Burgonyapéppel szaporított tojásrántotta | 15 |
| Nyersenreszelt burognyával készült rántotta | 15 |
| Burgonya tejjel | 15 |
| Burgonyás egytálételek | |
| Burgonyás lecsó | 16 |
| Székelyburgonya tojással | 16 |
| Rakottburgonya gombával | 16 |
| Rakottburgonya sárgarépával | 16 |
| Burgonyás gombapaprikás | 17 |
| Burgonya savanyúkáposztával | 17 |
| Rakottburgonya juhhússal | 17 |
| Töltött sültburgonya | 17 |
| Rakottburgonya paradicsommal | 18 |
| Túróval rakott burgonya | 18 |
| Rakottburgonya tojással | 18 |
| Burgonyagulyás zsír nélkül | 18 |
| Burgonyás gombagulyás | 19 |
| Burgonyás disznóhús rácosan | 19 |
| Burgonyafőzelékek | |
| Majorannás burgonyafőzelék | 19 |
| Paradicsomos burgonyafőzelék | 20 |
| Tejfeles-paprikás burgonyafőzelék | 20 |
| Savanyú burgonyafőzelék | 20 |
| Burgonyás salátfőzelék | 20 |
| Tarka burgonyafőzelék | 21 |
| Burgonyás hagymafőzelék | 21 |
| Szalonnás burgonyafőzelék | 21 |
| Főzelék feltétek | |
| Reszelt burgonyaszelet | 22 |
| Burgonyalángos | 22 |
| Burgonya feltét | 22 |
| Burgonyakotlet | 23 |
| Burgonyás kapart májszelet | 23 |
| Felvidéki burgonyaétel | 23 |
| Burgonyás tészták | |
| Burgonyametélt | 23 |
| Burgonyametélt savanyúkáposztával | 24 |
| Túróval készült burgonyametélt | 24 |
| Burgonyagombóc | 24 |
| Gyümölcsös burgonyagombóc | 24 |
| Felvert galuska burgonyából | 25 |
| Burgonyarétes | 25 |
| Burgonya-túrós fánk | 25 |
| Burgonya palacsinta | 26 |
| Burgonyapogácsa | 26 |
| Hagymás-burgonyás kockatészta | 26 |
| Kukoricadarával készült burgonyagaluska | 26 |
| Burgonyatorta | 27 |
| Héjával reszlet burgonyaomlet | 27 |
| Rácsos burgonyatészta (Linzer) | 27 |
| Diós-mákospatkó burgonyatésztából | 27 |
| Saláták | |
| Burgonyasaláta | 28 |
| Majonézes burgonyasaláta | 28 |
| Burgonyasaláta zellerrel | 28 |
| Burgonyasaláta nyers sárgarépával | 29 |
| Tarka burgonyasaláta | 29 |
| Káposztából készült ételek | |
| Leves | |
| Korhelyleves | 31 |
| Főzelékek | |
| Lucskos káposzta | 32 |
| Paradicsomos fehérkáposzta | 32 |
| Hajdu káposzta | 32 |
| Savanyított káposztafőzelék | 32 |
| Rizses káposzta | 33 |
| Káposztás egytálételek | |
| Töltöttkáposzta | 33 |
| Hústalan töltöttkáposzta | 33 |
| Székelygulyás | 34 |
| Hústalan székelygulyás | 34 |
| Kolozsvári rakottkáposzta | 34 |
| Rizses káposzta pirított májjal | 34 |
| Körítések | |
| Párolt fehér- v. vöröskáposzta | 35 |
| Párolt káposzta zsír nélkül | 35 |
| Saláták káposztából | |
| Nyers káposztasaláta fehér- v. vöröskáposztából | 35 |
| Nyers sav. káposztasaláta | 35 |
| Nyers sav. káposztasaláta másmódon | 35 |
| Káposztával készült egyszerű tészták | |
| Káposztás kocka | 36 |
| Káposzta burgonyametélttel | 36 |
| Káposztás galuska | 36 |
| Káposztás palacisnta | 37 |
| Sárgarépából készült ételek | |
| Párolt sárgarépa | 38 |
| Téli vegyes főzelék sárgarépával, rántás nélkül | 38 |
| Sárgarépa főzelékfeltét | 39 |
| Rizottó, tarhonya, buris vagy sárgakásával | 39 |
| Karottapüré. Csecsemőknek sé betegeknek való étel | 39 |
| Sárgarépával készült szendvics | 40 |
| Sárgarépalé | 40 |
| Sárgarépalé mézzel és citrommal | 40 |
| Nyers sárgarépasaláta | 40 |
| Nyerssaláták | |
| Sárgarépa zellerrel és céklával vegyes saláta | 43 |
| Nyers káposztasaláta | 43 |
| Reteksaláta | 43 |
| Vegyes téli salátatál | 43 |
| Gyors majonéz | 44 |
| Vegyes nyerssaláta mártással | 44 |
| Tegyünk el télire zöldség- és főzelékféléket! | 1-48 |
| Kiadja a M. Kir. Közellátásügyi Miniszter Közellátási Hivatala; Nyomtatta: Stádium Sajtóvállalat Részvénytársaság, Budapest; Táplálkozzunk helyesen! sorozat | |
| A zöldség és főzelékfélék téli tárolásának célja és jelentősége | 3 |
| A zöldség és főzelélékfélék téli tárolásáról általában | 4 |
| A burgonya | 6 |
| A káposzta téli tárolása | 8 |
| Vöröskáposzta téli tárolása | 9 |
| Kelkáposzta téli tárolása | 9 |
| Bimbóskel téli tárolása | 9 |
| Karfiol téli tárolása | 10 |
| Kalarábé téli tárolása | 10 |
| Sárgarépa téli tárolása | 10 |
| Petrezselyem téli tárolása | 11 |
| Paszternák vagy pasztinák téli tárolása | 11 |
| Zeller téli tárolása | 12 |
| Cékla téli tárolása | 12 |
| Retek téli tárolása | 12 |
| Feketegyökkér vagy pozdor téli tárolása | 12 |
| Torma téli tárolása | 12 |
| Kardi téli tárolása | 12 |
| Rebarbara és articsóka téli tárolása | 12 |
| Laboda, spenót vagy paraj téli tárolása | 13 |
| Sóska téli tárolása | 13 |
| Mezei saláta (madár-, galambbegysaláta) téli tárolása | 13 |
| Endivia saláta téli tárolása | 13 |
| Cikória saláta téli tárolása | 13 |
| Tök téli tárolása | 13 |
| Vöröshagyma téli tárolása | 14 |
| Fokhagyma téli tárolása | 14 |
| Póré vagy párhagyma téli tárolása | 14 |
| Csomós vagy salottahagyma téli tárolása | 14 |
| Metélő vagy gyephagyma téli tárolása | 15 |
| Zöldpaprika téli tárolása | 15 |
| Tojásgyümölcs (tojáscsucsor) téli tárolása | 15 |
| A zöldség és főzelékfélék téli eltevése szárítás, aszalás útján | 16 |
| Természetes szárítáts, aszalás | 16 |
| Mesterséges aszalás | 17 |
| Az aszalásra szánt zöldség és főzelékfélék előkészítése | 18 |
| Burgonya aszalása | 20 |
| Fejeskáposzta aszalása | 20 |
| Vöröskáposzta aszalása | 21 |
| Kelkáposzta aszalása | 21 |
| Karfiol aszalása | 21 |
| Kalarábé aszalása | 21 |
| Sárgarépa és karotta aszalása | 21 |
| Petrezselyem aszalása | 21 |
| Zeller aszalása | 22 |
| Vöröshagyma aszalása | 22 |
| Tök aszalása | 22 |
| Laboda vagy paraj aszalása | 22 |
| Sóska aszalása | 22 |
| Gomba aszalása | 22 |
| Zöldbab aszalása | 23 |
| Zöldborsó aszalása | 23 |
| Az aszalt zöldség és főzelékfélék tárolása | 23 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése savanyítással, sózással | 24 |
| Káposzta savanyítása | 25 |
| Tarlórépa savanyítása | 26 |
| Uborkasaláta sóban eltéve | 26 |
| Zöldbab sóslében eltéve | 27 |
| Tök sóslében eltéve | 27 |
| Uborkasaláta sóban eltéve | 27 |
| Tök sóban eltéve | 27 |
| Gomba sóban eltéve | 28 |
| Kapor, zöldpetrezselyem és egyéb ízesítőanyagok sóban eltéve | 28 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése ecettel | 29 |
| Ecetesugorka téli eltevése | 29 |
| Zöldparadicsom ecetben | 30 |
| Zöldpaprika téli eltevése ecetben | 30 |
| Paprikasaláta téli eltevése ecetben | 31 |
| Káposztával töltött paprika eltevése ecetben | 31 |
| Vegyessaláta eltevése ecetben | 31 |
| Dinnye eltevése ecetben | 31 |
| Zöldség és főzelékfélék téli eltevése gőzöléssel (dunsztolás) | 32 |
| Besűrített paradicsom eltevése | 33 |
| Paradicsom eltevése egészben | 34 |
| Zöldbab sósvizben eltéve | 35 |
| Zöldbab ecetes sósvízben eltéve | 35 |
| Zöldbab ecetes vízben eltéve | 36 |
| Zöldborsó sóslében eltéve | 36 |
| Zöldborsó eltevése rendes palackokban | 37 |
| Spárga sósvízben eltéve | 37 |
| Karfiol eltevése sósvízben | 38 |
| Tök eltevése sósvízben | 38 |
| Tök eltevése sós, ecetesvízben | 38 |
| Tölteni való paprika sóslében | 39 |
| Tölteni való paprika paradicsomban eltéve | 39 |
| Lecsó vagy szerbpaprika sósvízben eltéve | 39 |
| Lecsó paradicsomlében eltéve | 40 |
| Lecsó saját levében eltéve | 40 |
| Paprikaíz készítése | 41 |
| Gombasaláta ecetben eltéve | 41 |
| Vegyesssaláta ecetesvízben eltéve | 41 |
| Sóska saját levében eltéve | 42 |
| Paraj saját levében eltéve | 42 |
| Sóska kevés zsírral eltéve | 42 |
| Kovászosugorka készítése | 43 |
| Hasznos tudnivalók | 44 |
| Szabó Béla: Újszerű gyümöcs-, szőlő- és zöldségfeldolgozás 2. | 1-96 |
| 2. kötet II. kiadása, Magyar Gyümölcs kiadás, szerkeszti: Solty László | |
| Bevezetés | |
| Kerti termények feldolgozása | 3 |
| A gyümölcs és zöldségfélék aszalása, szárítása | 6 |
| Aszalóberendezések | 7 |
| Milyen gyümölcs alkalmas aszalásra | 13 |
| Aszalványok készítése | 14 |
| Gyümölcsaszalás | 14 |
| Az alma aszalása | 15 |
| A körte aszalása | 15 |
| A szilva aszalása | 16 |
| Egyéb aszalványok | 19 |
| Zöldségszárítás | 20 |
| Zöldborsó szárítása | 20 |
| Hüvelyesbab szárítása | 21 |
| Káposztafélék szárítása | 22 |
| Gyökérfélék szárítása | 23 |
| Hagyma szárítása | 24 |
| Spenót, sóska szárítása | 24 |
| Burgonya szárítása | 24 |
| Szárított zöldségkeverékek | 25 |
| A gyümölcsaszalványok és szárított zöldségfélék raktározása, csomagolása és szállítása | 26 |
| Párolt termények, befőttek készítése | 27 |
| A termés húsának feldolgozása | 29 |
| Féltermékek | 31 |
| nyers tartósítás | 32 |
| Főzéssel tartósított féltermékek | 36 |
| Izek, sajtok, paszták | |
| Hogyan lehet gyümölcsből nagy tőmeget feldolgozni? Milyen felszerelésre van szükség? | 37 |
| Szilvaíz | 44 |
| Cukrozott gyümölcsízek | 45 |
| Gyümölcssajtok, paszták | 48 |
| Kocsonyás gyümölcsízek (Jam) | 49 |
| Melyek a legjobb eltartóedények? Hol, és hogyan raktározzuk az ízeket | 50 |
| A gyümölcs levének feldolgozása | 52 |
| Nyers gyümölcslevek tartósítása | 52 |
| A folyékonygyümölcs | 54 |
| Gyümölcsszörpök előállítása | 57 |
| Gyümölcsborok készítése | 57 |
| Gyümölcspálinkák készítése | 58 |
| Gyümölcsecetek készítése | 61 |
| Általános tudnivalók | |
| A gyümölcsfeldolgozás melléktermékei | 63 |
| Gyümölcsfeldolgozáshoz milyen berendezésre van szükség? | 64 |
| Háztartási feldolgozás | 64 |
| Miért romlik a gyümölcs? | 66 |
| A szőlő feldolgozása | |
| A bor készítése és kezelése | 67 |
| A must vizsgálata | 72 |
| A must erjesztése | 73 |
| A bor alkotórészei | 75 |
| A bor kémiai vizsgálata | 76 |
| Borkészítési eljárások | 77 |
| A bor kezelése | 79 |
| A hordó | 80 |
| A bor kezelése a pincében | 81 |
| Borjavítás | 84 |
| Borbetegségek | 86 |
| Gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos rendeletek | 88 |
| Dr. Bród Miksa: Egészség és jólét - Hogyan érhető el? | |
| "Élet és Egészség" könyvkiadóvállalat 3. kiadása. Fekete-fehér fotókkal és rajzokkal illusztrálva. | 1-155 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.