A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv)

1848-1870

Szerző
Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Bőr
Oldalszám: 157 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 5 cm x 4 cm
ISBN:
Megjegyzés: Könyvtervező: Vértes Jenő Papír védőtokban. Betűtípus: 4/6 új groteszk Nyomás módja: Magasnyomás Kiadási alkalom: Készítették Hegyi István irányításával a Nyomdaipari Grafikai Vállalat Betűöntödéjének dolgozói, a Nyomda-, a Papíripar és a Sajtó Dolgozóinak Szakszervezete XXIX. Kongresszusának küldöttei részére. A könyv pontos mérete: 36 x 50 mm.

Előszó

Semmiféle más emberi találmány nem tett annyit, mint a könyvnyomtatás, hogy az ember és ember közötti igazságtalan különbségeket megszüntesse. (Szerb Antal)

Tartalom

Bevezető: Nyers Rezső3
Az első kollektív szerződés Magyarországon 1848-186017
A nyomdai munkások megalakítják a Pest-Budai Vándor és Beteg Könyvnyomdászokat Segélyező Egyletet, majd a Pest-Budai Könyvnyomdászok Önképző Egyletét 1860-186855
Szocialista munkásszervezetté alakul a nyomdász önképzőegylet 1868-187089
Jegyzetek149

Végh Oszkár

Végh Oszkár műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Végh Oszkár könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv) A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv) A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv) A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv) A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv) A Pesti Nyomdászok szervezkedésének kezdetei (minikönyv)

A védőtok enyhén foltos, a borító éle kopott.

Papír védőtokban.

Állapot:
3.440 ,-Ft
17 pont kapható
Kosárba