kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Műszaki Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 296 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-10-4634-6 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 38 121/I |
| Előszó | 5 |
| Hogyan tanuljunk a tankönyvből? | 7 |
| A szerkezeti anyagok szilárdságtani tulajdonságai | |
| A szilárdságtan feladata | 11 |
| A húzás | 13 |
| A méretezés algoritmusa | 17 |
| A nyomás | 19 |
| A nyírás | 21 |
| A hajlítás | 23 |
| A szerkezeti anyagok | |
| A szerkezeti anyagok iránti követelmények | 31 |
| A vas és ötvözetei | 31 |
| Ötvözetlen szénacélok | 32 |
| Ötvözött acélok | 34 |
| Az ötvözőelemek hatása | 35 |
| Az acélok hőkezelése | 35 |
| A hőkezelési eljárások | 35 |
| A vasöntvények | 36 |
| Felületvédelem | 36 |
| A felületvédelem megvalósítása | 37 |
| Fémes szerkezeti anyagok | 37 |
| Az alumínium és ötvözetei | 37 |
| A réz és ötvözetei | 38 |
| Az alumínium és a réz felhasználása a vegyiparban | 38 |
| Nemfémes szerkezeti anyagok | 39 |
| A műanyagok | 39 |
| A kerámiák | 40 |
| A műanyagok és a kerámiai anyagok felhasználása a vegyiparban | 40 |
| A szerkezeti anyagok megmunkálása | |
| Mit kell tudni a gyártástechnológiai műveletekről? | 45 |
| Az öntés | 45 |
| A hegesztés | 48 |
| Kovácsolás, sajtolás, hengerlés | 49 |
| A forgácsolásos megmunkálások | 51 |
| Az esztergálás | 51 |
| A gyalulás és a vésés | 52 |
| A marás | 53 |
| A fúrás és csiszolás | 53 |
| Gépelemek | |
| Kötőgépelemek | 57 |
| Csavarok és csavarkötések | 57 |
| A szabványosítás jelentősége | 58 |
| Ékek és reteszek | 63 |
| Forgó gépelemek és a csapágyak | 68 |
| Tengelyek, tengelykapcsolók | 68 |
| Csapágyak | 71 |
| A forgattyús hajtómű | 76 |
| A forgás átszármaztatása | 78 |
| Csövek és csőszerelvények | 82 |
| A csövek méretezése | 84 |
| Csőkötések, tömítések, csőidomok | 87 |
| A csőszerelvények | 92 |
| A csövek szerelése és kezelése | 96 |
| A szigetelés megoldása | 99 |
| Vegyipari gépelemek | 100 |
| A hengeres köpenyek méretezése | 101 |
| Készülékfedél és -fenék | 102 |
| Búvónyílás és figyelőablak | 102 |
| A NYEBSZ | 104 |
| Az ülepítés | |
| Az ülepítés elmélete | 109 |
| Bevezetés | 109 |
| Az ülepedési sebesség és az ülepítési teljesítmény | 111 |
| Az ülepítés készülékei | 116 |
| A szűrés | |
| A szűrés elmélete | 121 |
| A Darcy-képlet használhatósága | 122 |
| A szűrőkészülékek | 122 |
| A szűrőkészülékek csoportosítása | 122 |
| A nyomószűrők | 123 |
| A vákuumszűrők | 130 |
| A szűrési művelet megvalósítása | 135 |
| A centrifugálás | |
| A centrifugálás elmélete | 139 |
| A centrifugális ülepítés | 139 |
| A centrifugális szűrés | 143 |
| A centrifugálás készülékei | 144 |
| A centrifugák csoportosítása | 144 |
| Ingacentrifugák | 145 |
| Egyéb centrifuga-típusok | 147 |
| A gáztisztítás | |
| A gáztisztítás alapfogalmai | 155 |
| A gáztisztítás készülékei | 155 |
| Az osztályozás és fajtázás | |
| Az osztályozás és fajtázás alapfogalmai | 161 |
| Az osztályozás készülékei | 161 |
| A szitálás készülékei | 163 |
| Osztályozás ülepítéssel | 163 |
| A fajtázás készülékei | 163 |
| Az aprítás | |
| Az aprítás alapelvei | 169 |
| Az aprítás célja | 169 |
| Az aprítási módszer megválasztása | 171 |
| Az aprítás gazdaságossága | 174 |
| Az aprítás energiafogyasztása | 175 |
| Az aprítógépek | 177 |
| Az aprítógépek csoportosítása | 177 |
| A pofástörők | 177 |
| Hengeres törők és malmok | 179 |
| Golyós- és csőmalmok | 181 |
| Egyéb aprítógépek | 186 |
| Az abszorpció | |
| Az abszorpció elmélete | 193 |
| Abszorpciós készülékek | 196 |
| A felületi abszorberek | 197 |
| A tornyos abszorberek | 198 |
| Mechanikus abszorberek | 201 |
| Az abszorpciós készülékek kiválasztása | 202 |
| Az adszorpció | |
| Az adszorpció elmélete | 207 |
| Az adszorpció művelet megvalósítása | 208 |
| Az adszorpció készülékei | 210 |
| A bepárlás | |
| A bepárlás elmélete | 215 |
| Bevezetés | 215 |
| Műveleti számítások | 217 |
| Bepárló készülékek | 220 |
| A bepárló készülék üzemeltetése | 220 |
| A bepárló készülékek típusai | 223 |
| Bepárló telepek | 228 |
| A lepárlás | |
| A lepárlás elmélete | 233 |
| Az egyensúlyi desztilláció és a deflegmáció | 234 |
| Differenciális desztilláció | 238 |
| Ismételt lepárlás | 239 |
| Rektifikálás | 241 |
| A lepárló készülékek szerkezete | 243 |
| Tányéros tornyok | 244 |
| Töltelékes oszlopok | 248 |
| A tányéros és töltött oszlopok megválasztása | 249 |
| A lepárlás művelete | 250 |
| Lepárló telepek | 250 |
| A lepárló oszlop üzemeltetése | 253 |
| Üzemzavarok és elhárításuk | 263 |
| Függelék | |
| Táblázatok | 267 |
| Irodalomjegyzék | 291 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.