A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátás és gazdálkodás szakiskolásoknak 3.

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Műszaki Könyvkiadó Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 86 oldal
Sorozatcím: Vendéglátás és gazdálkodás szakiskolásoknak
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-16-6038-8
Megjegyzés: Tankönyvi száma: MK-6038-9.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Témakörök:
• Számviteli, adózási és pénzügyi szabályok alkalmazása a vendéglátásban
• Marketing a vendéglátásban
A következő szakképesítések alábbi tananyagegységeihez ajánljuk:
• Cukrász: 1426-06 Cukrászati termelési feladatok 2. és 1427-06 Cukrászati adminisztrálás modul
• Pincér: 1470-06 Vendéglátási tevékenységek gyakorlása, 1471-06 Nyitással, üzemeltetéssel, zárássí kapcsolatos feladatok végzése és 1472-06 Vendég fogadása, felszolgálás modul

Tartalom

1. SZÁMVITELI, ADÓZÁSI ÉS PÉNZÜGYI SZABÁLYOK
ALKALMAZÁSA A VENDÉGLÁTÁSBAN 5
1.1. Bizonylatolás 7
A bizonylat fogalma 7
Bizonylati rend 8
A bizonylatírás és -kezelés szabályai 9
A bizonylatok megőrzése 10
A bizonylatok csoportosítása 11
Szigorú számadás alá vont bizonylatok 12
A vendéglátás bizonylatai 15
Számlázás a vendéglátásban 16
1.2. Leltározás 18
A leltározás fogalma 19
A leltározás folyamata 20
A leltározás bizonylatai 21
1.3. Elszámoltatás 23
Áruforgalmi mérlegsor 23
A raktár elszámoltatása 24
A termelés elszámoltatása 26
Az értékesítés elszámoltatása 29
1.4. Értékcsökkenés 31
1.5. A vállalkozásokat terhelő adók 33
Adóhatóságok 35
Az adók csoportosítása 35
Az adók fajtái 36
1.6. A vállalkozások pénzforgalma 43
A vállalkozások készpénzforgalma 44
A pénztárgép működésének szabályai 45
1.7. A vállalkozás vagyona 47
1.8. A vállalkozások fejlesztése 51
Hitelek 51
Pályázatok 52
Ismétlés 53

2. MARKETING A VENDÉGLÁTÁSBAN 59
2.1. A marketing fogalma, kialakulása 60
2.2. Marketingtevékenység 63
2.3. Piacszegmentálás ' 63
2.4. A piackutatás célja és módszerei 63
2.5. Marketing-mix 68
Termékpolitika 69
Árpolitika 70
Értékesítési politika 70
Kommunikációs politika 71
2.6. Végrehajtás, értékelés, ellenőrzés 75
2.7. Marketingtevékenység és reklámeszközök a vendéglátásban 76
Ismétlés 78

IRODALOMJEGYZÉK 83

Sztruhár Krisztina

Sztruhár Krisztina műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sztruhár Krisztina könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv