kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 406 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Kézirat gyanánt. 480 példányban jelent meg. |
| Bevezetés | 1 |
| A szocialista belkereskedelem | 5 |
| A termelés és a fogyasztás közti kapcsolat | 6 |
| A vásárlóerő és az árualapok közötti összhang | 8 |
| A belkereskedelem a műszaki fejlődés szolgálatában | 10 |
| A társadalmi - gazdasági fejlődés és a belkereskedelem | 11 |
| A belkereskedelem szerepe az állami akkumuláció realizálásában | 13 |
| A kereskedelem szerepe a vásárlóerő lekötésében | 13 |
| A belkereskedelmi forgalom és a fogyasztás kapcsolata | 18 |
| A szocialista belkereskedelem formái és irányítása | 23 |
| A szocialista belkereskedelem kialakulása | 23 |
| A belkereskedelem szocialista szektora | 25 |
| A piaci kereskedelem | 27 |
| A belkereskedelem magánszektora | 28 |
| A belkereskedelem ágazati szervezete | 29 |
| Az elosztó nagykereskedelem | 29 |
| A bolti kiskereskedelem | 34 |
| A vendéglátás | 35 |
| A többféle kereskedelmi szervezet | 36 |
| A kereskedelem szakmai és területi szervezete | 37 |
| A szocialista belkereskedelem irányítása | 38 |
| A szocialista állam kereskedelempolitikája | 44 |
| A lakosság keresletének kielégítésére irányuló célkitűzés | 48 |
| A lakosság ellátása rétegek szerint | 53 |
| A társadalmi és a gazdasági fejlődés meghatározza a belkereskedelem feladatait | 56 |
| A kereskedelem közvetíti a fogyasztói igényeket az iparhoz és a mezőgazdasághoz | 59 |
| A lakosság üzletekkel való ellátottságának állandó javítása | 63 |
| A lakosság áruellátását gazdaságosan kell bonyolítani | 67 |
| Az árukínálatot meghatározzák a kereskedelmi készletek | 69 |
| A szocialista és a tőkés kereskedelem | 73 |
| A szocialista vendéglátás | 85 |
| A vendéglátás a fejlett tőkés országokban | 88 |
| A szocialista vendéglátás | 94 |
| A szocialista vendéglátás kialakulása hazánkban | 102 |
| A vendéglátás tartalma és tevékenysége | 109 |
| A vendéglátó forgalom köre és ágai | 110 |
| A vendéglátás fogalma és köre | 111 |
| A vendéglátás nem kereskedelmi ágai | 115 |
| A termelés - értékesítés - szolgáltatás | 117 |
| A vendéglátó forgalom összetétele | 124 |
| A vendéglátó tevékenység ágai | 133 |
| A vendéglátás közületi értékesítése | 139 |
| A belkereskedelmi forgalom és a vendéglátás | 141 |
| A vendéglátás helye az élelmiszergazdaságban | 144 |
| A vendéglátó forgalom fejlődése és ennek közgazdasági jellege | 150 |
| A vendéglátó forgalom növekedésének üteme | 150 |
| A vendéglátó forgalom szerkezetének fejlődése | 155 |
| A vendéglátó forgalom szerkezetének alapvető vonásai | 156 |
| Az ételforgalom szerkezetének fejlődése | 161 |
| Az italforgalom összetételének fejlődése | 168 |
| A vendéglátó forgalom összetétele kereskedelmi és üzemi vendéglátás szerint | 175 |
| Idényszerűség a vendéglátásban | 177 |
| A vendéglátó forgalom területi alakulása | 183 |
| A városi vendéglátás | 188 |
| A falusi vendéglátás | 191 |
| A vendéglátó forgalom az üdülő területeken | 198 |
| A vendéglátó forgalom bonyolításának szervezeti és irányítási rendszere | 203 |
| Az állami vendéglátás szervezete | 206 |
| Az állami kereskedelmi vendéglátás szervezete | 206 |
| A Belkereskedelmi Minisztérium vendéglátó vállalatai | 207 |
| A tanácsok irányítása alá tartozó vendéglátó vállalatok | 212 |
| Egyéb állami vendéglátó szervezetek | 217 |
| Az üzemi vendéglátás szervezete | 219 |
| Az üzemi vendéglátó vállalatok | 220 |
| A sajátkezelésű üzemi konyhák | 224 |
| A szövetkezeti vendéglátás szervezete | 225 |
| A vendéglátás szervezésének elvei | 229 |
| A vendéglátás országos és területi irányítása | 235 |
| A vendéglátás irányításának eszközei és módszerei | 236 |
| A minisztérium szakfelügyeleti hatásköre | 239 |
| A minisztérium közvetlen irányítása a vendéglátásban | 241 |
| A vendéglátás irányításának területi rendszere | 242 |
| A vendéglátás vállalati szervezete és az önálló elszámolás rendszere | 244 |
| Az önálló elszámolás rendszere | 244 |
| A vendéglátó vállalatok szervezete | 246 |
| A vendéglátás társadalmi és népgazdasági szerepe | 249 |
| A vendéglátás szerepe a lakosság élelmiszerfogyasztásában | 250 |
| Az élelmiszerfogyasztás alakulása | 251 |
| A vendéglátás részesedése az élelmiszerfogyasztásból és forgalomból | 253 |
| A vendéglátás és a korszerű táplálkozás | 260 |
| A vendéglátás és a háztartások korszerűsítése | 264 |
| A vendéglátás a népgazdaság "nagyüzemi háztartása" | 269 |
| A vendéglátás fejlesztésének kereskedelempolitikai elvei | 273 |
| A vendéglátásban való étkezés lehetőségeinek tömegessé tétele | 274 |
| A fogyasztói kereslet aktív irányítása | 281 |
| Kereskedelempolitikai célkitűzések az ételforgalom fejlesztése terén | 284 |
| Az italforgalom terén követett kereskedelempolitika | 289 |
| A vendéglátás szolgáltatásainak fejlesztése | 293 |
| Az üdülő- és kirándulóhelyek vendéglátó ellátásának kereskedelem-politikai elvei | 294 |
| A vendéglátás szórakoztatási tevékenysége | 297 |
| A vendéglátás idegenforgalmi szolgáltatásai | 300 |
| A szállodai szolgáltatási tevékenység | 301 |
| A vendéglátás fogyasztói ára | 305 |
| Árrendszer a szocialista vendéglátásban | 307 |
| Az árképzés és a haszonkulcsok rendszere a vendéglátásban | 310 |
| A korszerű vendéglátás és fejlődésének távlata | 313 |
| A termelőfolyamat korszerűsítése | 314 |
| A kiszolgálás korszerűsítése | 321 |
| A vendéglátás technikai fejlődésének jövője hazánkban | 331 |
| A lakosság keresletét meghatározó tényezők | 335 |
| A lakosság jövedelmeinek hatása a kereslet alakulására | 337 |
| A kereslet fejlődése az árak hatására | 344 |
| A népesedési viszonyok hatása a keresletre | 348 |
| A kereslet alakulása és a foglalkoztatottság, valamint a foglalkozási összetétel | 355 |
| A települési viszonyok hatása a lakosságk eresletére | 361 |
| Megtakarítások szerepe a kereslet alakulásában | 362 |
| A fogyasztói szokások hatása a kereslet alakulására | 364 |
| A kereslet alakulása és a kommunális fejlődés | 367 |
| A kereslet alakulása és a kulturális fejlődés | 369 |
| A keresletet befolyásoló egyéb tényezők | 371 |
| A kereslet befolyásolásának iránya és fő eszközei | 373 |
| A fogyasztási szokások megváltozása | 375 |
| A kereskedelmi reklám | 378 |
| A vendéglátás üzlethálózata | 383 |
| A vendéglátó hálózat fejlesztésének főbb elvei | 386 |
| A vendéglátó üzletek telepítése | 389 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.