kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 211 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-356-131-0 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 3 |
| A falusi vendéglátás jelentősége, feladatai | 5 |
| A környezeti feltételek biztosítása | 7 |
| A vendégszoba és berendezése | 9 |
| A vendégszoba kiválasztása | 9 |
| Fekhelyek, ágyneműk | 10 |
| Tárolóbútorok | 13 |
| Egyéb használati eszközök | 14 |
| A fürdőszoba és berendezései | 15 |
| A fürdőszoba, ha van vízvezeték | 15 |
| Nincs fürdőszoba | 17 |
| Az illemhely | 18 |
| A konyha kialakítása | 20 |
| A konyha berendezése | 20 |
| A konyha felszerelése | 24 |
| Az étkező kialakítása | 28 |
| A közösen használt helyiségek berendezése | 32 |
| Az előszoba, az átjáró | 32 |
| A társalgó, hall, nappali | 35 |
| Egyéb használati tárgyak biztosítása | 37 |
| Saját kedvtelést szolgáló tárgyak | 37 |
| Mindennapi eszközök | 37 |
| Házipatika | 38 |
| A lakás fűtése, világítása | 41 |
| A lakás fűtése | 41 |
| A lakás világítása | 43 |
| A lakás díszítőelemei | 46 |
| A lakás színei | 46 |
| A lakástextíliák | 51 |
| Pihenés az udvarban | 57 |
| Programszervezés, programajánlat a vendég számára | 60 |
| A természeti adottságok | 61 |
| Történelmi nevezetességek | 61 |
| Sportolási lehetőségek | 62 |
| Bekapcsolódás a falu életébe | 62 |
| Bekapcsolódás a család tevékenységébe | 63 |
| Egyéb szórakozási lehetőségek | 64 |
| A vendégfogadó magatartása | 66 |
| A köszönés | 66 |
| A megszólítás | 67 |
| A kézfogás | 67 |
| Az udvariasság | 68 |
| A jó megjelenés | 68 |
| A jó modor, a türelmesség, tapintatosság | 69 |
| Mit biztosítsunk a vendégnek? | 70 |
| A vendéglátás étkezéssel kapcsolatos tudnivalói | 71 |
| Hazai, nemzetközi étkezési idők és szokások | 73 |
| Étkezési szokások, nemzetek konyhái | 76 |
| A magyar konyha | 77 |
| A szomszédos országok konyhái | 79 |
| Az országunkat gyakrabban felkereső külföldi vendégek nemzeti konyhái | 82 |
| Általános felszolgálási szabályok | 89 |
| Italfelszolgálás | 91 |
| Az italszolgálás alapelvei | 91 |
| Az italok felszolgálási hőmérsékletei | 91 |
| Az italajánlás, italválasztás szempontjai | 92 |
| Az évszakok szerinti szempontok | 92 |
| Napszakok szerinti szempontok | 92 |
| A vendégek összetételének szempontjai | 93 |
| Az ételfogyasztás befolyása | 93 |
| Az italok felszolgálása | 95 |
| Poharak | 96 |
| Egyszerű poharak | 96 |
| Különleges poharak | 98 |
| A helyes pohárfogás | 100 |
| A borok felszolgálása | 101 |
| Üdítőitalok felszolgálása | 105 |
| A sörök felszolgálása | 107 |
| A feketekávé felszolgálása | 109 |
| A tea felszolgálása | 110 |
| Tejes és tejitalok felszolgálása | 110 |
| Csészék, kelyhek | 110 |
| Kannák, kancsók | 110 |
| Az égetett szeszes italok felszolgálása | 112 |
| Ételfelszolgálás | 114 |
| A levesek és felszolgálásuk | 114 |
| A levesek felszolgálása | 115 |
| Főzelékek, köretek és felszolgálásuk | 118 |
| Főzelékek és köretek felszolgálása | 119 |
| Saláták és felszolgálásuk | 120 |
| A saláták felszolgálása | 121 |
| Mártások és felszolgálásuk | 121 |
| A mártások felszolgálása | 124 |
| Hideg előételek, meleg előételek és felszolgálásuk | 124 |
| Hideg előételek felszolgálása | 124 |
| Meleg előételek | 125 |
| Melegszendvicsek | 125 |
| A meleg előételek tálalása és felszolgálása | 126 |
| Húsételek tálalása és felszolgálása | 127 |
| A tálaló eszközök és a tányérok | 130 |
| Az étkezés befejező fogásai | 132 |
| A konyhai meleg tészták és cukrászsütemények | 132 |
| Meleg tészták és cukrászsütemények felszolgálása | 132 |
| Gyümölcsök, befőttek tálalása és felszolgálása | 134 |
| Sajtok felszolgálása | 136 |
| A használt teríték leszedése | 137 |
| Az étlap | 138 |
| Az étlap szerkesztése | 138 |
| A különleges étkezések lebonyolítása | 142 |
| Díszétkezés | 142 |
| A terítés tudnivalói | 145 |
| A teríték elhelyezése | 146 |
| Az asztal díszei | 156 |
| A díszétkezés szabályai | 157 |
| A vendéglátás jogi szabályozása | 159 |
| A vendéglátás jogkörnyezete | 161 |
| Az egyéni vállalkozás tudnivalói | 162 |
| Bekapcsolódás a fizetővendéglátásba | 164 |
| Együttműködés fizetővendéglátást szervező irodákkal | 165 |
| A fizetővendéglátó szálláshelyek osztálybasorolási feltételei | 166 |
| Az egyes osztályok árkategóriái | 168 |
| Együttműködés a Falusi Vendégfogadók Szövetségével | 170 |
| Szobakiadás közvetlenül | 172 |
| Felhasznált irodalom | 174 |
| Mellékletek | 175 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.