kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Bevezető | 7 |
| A vendéglátás és a turizmus kapcsolata | 9 |
| A vendéglátás és a turizmus kapcsolódási pontjai | 9 |
| A vendéglátás turisztikai jellegű feladatai | 10 |
| Turisztikai ellátás | 10 |
| Turisztikai elszállásolás | 10 |
| A vendéglátás dolgozóinak turisztikai munkája | 10 |
| A turisztikai munka előfeltételei | 10 |
| A vendéglátás dolgozóinak turisztikai jellegű feladatai | 11 |
| Összefoglaló kérdések és feladatok | 13 |
| Emelt szint | 15 |
| A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából | 15 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 13 |
| Emelt szint | 15 |
| A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából | 15 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 16 |
| A turizmus és a vendéglátás résztvevői | 17 |
| A turizmus résztvevői | 17 |
| A látogató | 17 |
| A turizmus lebonyolítói | 18 |
| A vendéglátás résztvevői | 35 |
| A vendég | 35 |
| A vendéglsátás lebonyolítóiu | 41 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 44 |
| Emelt szint | 45 |
| A SPA-k típusai | 45 |
| Utasbiztosítások | 46 |
| Az együttműködés formái a turizmusban | 47 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 48 |
| A turizmus és a vendéglátás feltételei | 49 |
| A turizmus tárgyi feltételei | 49 |
| A vonzerőhöz és fogadóképességhez kapcsolódó tárgyi feltételek | 49 |
| A turisztikai szolgáltatók tárgyi feltételei | 50 |
| A turizmus személyi feltételei | 53 |
| A turisztikai vállalkozások dolgozói | 53 |
| A dolgozókkal szemben támasztott követelmények | 55 |
| A vendéglátás tárgyi feltételei | 60 |
| A vendéglsátás személyi feltételei | 60 |
| A vendéglátó vállalkozások dolgozói | 60 |
| A dolgozókkal szemben támasztott követelmények | 62 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 70 |
| Emelt szint | 72 |
| Borúti karta | 72 |
| Az autóbuszos szállítás tárgyi feltételei | 73 |
| Helyfoglalási rendszerek | 74 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 76 |
| A turizmus piaca | 78 |
| A turisztikai szükséglet, igény | 78 |
| A turisztikai szükséglet, igény formái | 79 |
| A szükségletek kielégítési sorrendje | 80 |
| Turisztikai alanytípusok | 82 |
| A turisztikai kereslet | 83 |
| A turisztikai kereslet elemei | 83 |
| A turisztikai kereslet jellemzői | 84 |
| A turisztikai kereslet fajtái | 86 |
| A turisztikai kínálat | 86 |
| A turisztikai kínálat tartalma | 86 |
| A turisztikai kínálat sajáatosságai | 87 |
| A kereslet és a kínálat kapcsolata a turizmusban | 89 |
| Árak a turisztikai piacon | 90 |
| A turisztikai árak jellemzői | 90 |
| A turisztikai szolgáltatások árát befolyásoló tényezők | 92 |
| A turizmus árainak kialakítása | 93 |
| A turisztikai árak alkalmazása | 95 |
| Verseny és kockázat a turisztikai piacon | 96 |
| A piaci verseny | 96 |
| Verseny a turisztikai piacon | 96 |
| Versenyképesség a turisztikai piacon | 98 |
| Kockázat a turisztikai piacon | 99 |
| A turisztikai piac sajátosságai | 99 |
| A turisztikai piac jelenlegi helyzete | 101 |
| A világturizmus helyzete | 102 |
| A hazai turizmus helyzete | 104 |
| A turisztikai piac fejlődése és fejlesztése | 110 |
| A világturizmus fejlődése | 111 |
| A magyar turizmus fejlesztése | 112 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 121 |
| Emelt szint | 124 |
| A turisztikai keresletet befolyásoló tényezők | 124 |
| Az árak megállapításának folyamata | 131 |
| Beutaztatási kalkuláció | 136 |
| Kiutaztatási kalkuláció | 139 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 141 |
| A vendéglátás piaca | 144 |
| A vendéglátás iránti szükséglet, igény | 144 |
| A vendéglátás iránti szükségletek, igények fajtái | 144 |
| A vendéglátás iránti kereslet | 146 |
| A vendéglátás iránti kereslet jellemzői | 147 |
| A vendéglátás iránti kereslet fajtái | 148 |
| A vendéglátó kínálat | 148 |
| A vendéglátás kínálatának tartalma és összetevői | 148 |
| A kereslet és a kínálat kapcsolata a vendéglátásban | 149 |
| Árak a vendéglátás piacán | 150 |
| A vendéglssátás árainak kialakítása | 150 |
| A vendéglátó árképzéssel kapcsolatos fogalmak | 152 |
| A vendéglátó árképzés módszerei | 154 |
| Az egyes termékcsoportok árképzése | 155 |
| Ártájékoztatás | 157 |
| Verseny és kockázat a vendéglátás piacán | 158 |
| Verseny a vendéglátás piacán | 158 |
| Kockázat a vendéglátás piacán | 159 |
| A vendéglátás piacának jelenlegi helyzete | 159 |
| A vendéglsátás nemzetközi helyzete | 159 |
| A vendéglátás hazai helyzete | 160 |
| A vendéglátás piacának fejlődése, fejlesztése | 162 |
| Általános fejlődési tendenciák | 162 |
| A vendéglátás fejlesztése | 164 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 172 |
| Emelt szint | 174 |
| A vendéglátás iránti keresletet befolyásoló tényezők | 174 |
| Gyorséttermi hálózatok | 177 |
| A magyar konyha változásai | 179 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 181 |
| A turizmus és a vendéglátás ügyvitele | 182 |
| Az ügyvitel | 182 |
| Ügyviteli feladatok | 183 |
| Üzleti levelezés | 183 |
| Bizonylatolás | 189 |
| Forgatókönyv készítése | 194 |
| Leltározás | 198 |
| Ellenőrzés | 201 |
| Elszámolás, elszámoltatás | 202 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 210 |
| Emelt szint | 212 |
| A turizmus üzleti levelezései | 212 |
| A vendéglátás üzleti levelezései | 218 |
| A turizmushoz és a vendéglátáshoz kapcsolódó bizonylatok | 221 |
| Forgatókönyv a turizmusban | 226 |
| Forgatókönyv a vendéglátásban | 227 |
| A leltározás funkciója | 228 |
| Az ellenőrzés hatása a gazdálkodásra | 229 |
| Az üzletek elszámoltatásához kapcsolódó feladatok | 230 |
| Összefoglaló kérdések, feladatok | 234 |
| Mellékletek | 236 |
| Kislexikon | 283 |
| Irodalomjegyzék | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.