kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 275 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Közgazdasági alapfogalmak | 7 |
| Szükségletek, javak, szolgáltatások | 7 |
| Kereslet, kínálat piac | 9 |
| A gazdálkodás | 15 |
| Érték - ár | 17 |
| Nemzeti jövedelem | 19 |
| Az állami költségvetés | 20 |
| A bankrendszer | 22 |
| A vállalatok irányítása, ellenőrzése, felépítési rendszere, alkalmazott üzemeltetési formák | 24 |
| Az állami vállalat | 24 |
| Gazdasági társaságok | 28 |
| A szövetkezetek | 38 |
| Az állami vállalatok irányítása | 40 |
| A vendéglátó vállalatok irányítása | 41 |
| A vendéglátó vállalatok felügyelete és ellenőrzése | 43 |
| A vendéglátó vállalatok felépítése | 48 |
| Üzemeltetési formák a vendéglátásban | 53 |
| Árképzés a vendéglátásban | 64 |
| Az árak felépítése, csoportosítása | 64 |
| Az árformák és alkalmazásuk a vendéglátásban | 68 |
| A vendéglátás árképzése | 70 |
| Árképzési példák | 75 |
| Az árrészint alakulásának ellenőrzése jövedelemérdekeltségű üzletekben | 85 |
| A szolgáltatások árképzése | 88 |
| A vendéglátó üzletek számvitele | 90 |
| A gazdálkodás célja, folyamata | 90 |
| A vállalati (üzleti) gazdálkodással kapcsolatos fogalmak | 92 |
| A számvitel célja és tagolása | 93 |
| Számviteli alapfogalmak | 96 |
| A szoros elszámolású üzletek ügyvitele | 103 |
| Forgalmi és pénztárjelentés | 104 |
| Számlaellenőrzés a vállalat központjában | 126 |
| Az új üzemeltetési formában működő üzletek ügyvitele | 128 |
| Az egyéni vállalkozó, a kisebb gazdasági társaságok által üzemeltetett vendéglátó üzletek ügyvitele | 131 |
| A vendéglátó üzletek elszámoltatási rendszere | 141 |
| A leltár | 141 |
| Az elszámoltatás | 148 |
| Anyagi felelősség a leltárhiánnyal kapcsolatban | 169 |
| A leltáreredmények kivizsgálása és az eltérések okai | 171 |
| Eszközgazdálkodás | 176 |
| Az eszközgazdálkodáshoz kapcsolódó számítások | 179 |
| Az eszközök csoportosítása | 182 |
| Az állóeszközök | 186 |
| Beruházások | 188 |
| A forgóeszközök | 197 |
| Eszközfenntartás | 197 |
| Az állóeszközök nyilvántartása | 197 |
| A kereskedelmi fogyóeszközök nyilvántartása | 198 |
| A munkaruhák és védőöltözetek nyilvántartása | 200 |
| Az üzletvezetők feladatai az eszközgazdálkodással kapcsolatban | 201 |
| A munkaerő- és bérgazdálkodás | 208 |
| A munkaerő-gazdálkodás | 208 |
| A munkabér-gazdálkodás | 214 |
| Az új üzemeltetési formában működő üzletek munkaerő- és bérgazdálkodása | 223 |
| Az üzletvezető feladatai a munkaerő- és bérgazdálkodásban | 229 |
| Az eredménygazdálkodás | 232 |
| Az árrés | 232 |
| A költségek | 236 |
| A jövedelmezőség | 244 |
| Az üzletvezető feladatai a jövedelmező gazdálkodásban | 244 |
| Eredménygazdálkodás a jövedelmérdekeltségű üzletekben | 246 |
| A jövedelem szabályozása a vendéglátó vállalatoknál | 249 |
| A vendéglátás tervezése | 252 |
| Az üzleti tervezés | 252 |
| Az áruforgalmi terv | 253 |
| Az árrés tervezése | 260 |
| A létszám tervezése | 262 |
| A költségek tervezése | 264 |
| A jövedelmezőség tervezése | 266 |
| Az új üzemeltetési formában működő üzletek tervezése | 270 |
| Felhasznált irodalom | 274 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.