| Kiadó: | Képzőművészeti Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 132 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 16 cm |
| ISBN: | 963-336-902-9 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi szám: 59662. |
| Az üzlet | 9 |
| Az új üzlet létesítéséhez szükséges terv elkészítése | 10 |
| Az üzlet létrehozásával kapcsolatos szabályok, a szükséges engedélyek | 18 |
| A helyiségkapcsolódás szabályai | 29 |
| A vendéglátó tevékenység folyamata | 32 |
| Beszerzési, raktározási tevékenység | 34 |
| A beszerzési források | 34 |
| A megrendelés menete | 42 |
| A szállítási szerződés | 44 |
| Az áruátvétel | 45 |
| A szakosított tárolás szabályai, eszközei | 49 |
| Az áruk, nyersanyagok vételezése, bizonylatai | 55 |
| A raktározási tevékenység személyi feltételei | 56 |
| A termelés | 57 |
| Az előkészítés műveletei, helyiségei, eszközei | 60 |
| Az elkészítés helyiségei, eszközei | 63 |
| Készentartás, adagolás, tálalás eszközei, bizonylatai | 66 |
| A vendéglátó termelés kiegészítő műveletei | 69 |
| A termelés személyi feltételei | 75 |
| Az értékesítés | 79 |
| Az értékesítés módjai, formái | 79 |
| Felszolgálási rendszerek és módok | 90 |
| Számlázási módok az értékesítésben | 92 |
| A rendezvények | 92 |
| Üzleten kívüli értékesítés | 100 |
| Értékesítés közlekedési eszközökön | 102 |
| Az értékesítés személyi feltételei | 104 |
| Szolgáltatás | 106 |
| Vendéglátó szolgáltatások | 106 |
| Szállodai szolgáltatások | 108 |
| Program- és rendezvényszervezés | 109 |
| Tájékoztatás a területről, idegenforgalmi programokról | 111 |
| Saját és a területhez kapcsolódó egyéb programok ajánlása | 112 |
| A vendéglátó egységekre vonatkozó fontosabb hatályos jogszabályok | 115 |
| Mellékeletek | 118 |
| Felhasznált irodalom | 132 |