kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Duál Budapest Bt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 128 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: D-5/2. |
| Előszó | 7 |
| A vendéglátás általános jellemzői | 9 |
| A vendéglátás célja, feladata | 9 |
| A vendéglátás története | 10 |
| Napjaink vendéglátó piacának jellemzői | 16 |
| Vállalkozási formák a vendéglátásban | 18 |
| Jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok | 19 |
| Jogi személyiségű gazdasági társaságok | 21 |
| Egyéni vállalkozás | 24 |
| Franchising a vendéglátásban | 25 |
| A vendéglátó tevékenység folyamata | 27 |
| Beszerzés | 28 |
| Raktározás | 32 |
| A vendéglátóipari termelés | 35 |
| A vendéglátóipari értékesítés | 46 |
| A vendéglátóipari szolgáltatás | 57 |
| Vendéglátó üzletek | 63 |
| A vendéglátó üzlet jellemzői | 63 |
| Az üzlet megnyitása, megszüntetése | 64 |
| Üzletkörök a vendéglátásban | 66 |
| Az üzlet nyitvatartása | 68 |
| Az üzlet megjelölése | 68 |
| Üzleti tájékoztatók | 69 |
| Az üzletek kategóriába sorolása | 70 |
| Üzleti munkarend | 71 |
| A vendéglátóipari árak | 72 |
| Az ár tartalma | 72 |
| Árformák a vendéglátásban | 72 |
| Az árak nagyságát meghatározó tényezők | 74 |
| Árképzés a vendéglátásban | 74 |
| Ártájékoztatás | 81 |
| Az üzleti választék | 82 |
| Az üzleti választék kialakításának szempontjai | 82 |
| Étrendkészítés | 85 |
| A választékközlés módszerei | 92 |
| Üzleten kívüli és szezonális üzemeltetés | 99 |
| Üzleten kívüli értékesítés | 99 |
| Szezonális üzemeltetés | 102 |
| Folyamatosan üzemelő üzletek szezonális feladatai | 104 |
| Vendéglátó üzletek üzemeltetésének személyi feltételei | 105 |
| Munkakörök | 105 |
| Alkalmassági feltételek | 107 |
| Szervezeti felépítés | 111 |
| A létszám meghatározása | 111 |
| A munkaerő beosztás | 113 |
| A munkabér | 114 |
| Marketing a vendéglátásban | 117 |
| A marketing tartalma | 117 |
| A marketing tevékenység folyamata | 118 |
| Ellenőrzés a vendéglátásban | 124 |
| Belső ellenőrzés | 124 |
| Külső (hatósági) ellenőrzés | 126 |
| Ellenőrzési napló | 127 |
| Vásárlók könyve | 127 |
| Felhasznált irodalom | 128 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.