1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vendéglátó ismeretek 4. - Munkafüzet

A vendéglátóipari szakközépiskolai képzés számára/4. osztály

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 215 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Tankönyvi szám: 21 940/M.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ismétlés 3
Létszám- és bérgazdálkodás 17
A létszám csoportosítása 17
A létszám és a bevétel kapcsolata 22
A dolgozók bérezése, bérezési formák 28
Átlagbér 34
Bérköltség, bérjárulék 38
Bérszabályozás 44
A létszám és a munkabér elemzése 46
A létszám és a munkabér tervezése 55
összefoglalás 79
JÖVEDELMEZŐSÉG 80
A költségek fogalma, csoportosítása 80 .
Vállalati és üzleti költségek 84
A költségek tervezése 86
A vállalati adók, árkiegészítések célja, fajtái 90
Az adók, árkiegészítések kiszámítása 93
Az eredmény megállapítása 99
A nyereség felosztása, felhasználása 105
A jövedelmezőség elemzése 108
Jövedelmezőségi terv 119
összefoglalás 149
VÁLLALATI FEJLESZTÉS 150
A vendéglátás fejlesztésének irányelvei 150
A fejlesztés alapja: korszerűsítés, a keresletváltozáshoz való alkalmazkodás 154
A fejlesztés módszerei 155
A beruházás szükségessége, lehetőségei 158
A beruházás gazdaságossága 159
összefoglalás 160
KÉSZÜLJÜNK AZ ÉRETTSÉGIRE 161
A vendéglátás feladatai, jelentősége 161
Az idegenforgalom fogalma, jelentősége 162
Gazdasági alapfogalmak 163
A vendéglátás gazdálkodási alapegységei 164
A vendéglátó vállalat szervezete és működése 164
A vendéglátás tevékenységi köre 165
A vendéglátó tevékenység személyi feltételei 166
Árképzés 167
Ügyviteli ismeretek 168
A vendéglátó piac 168
A vendéglátó vállalatok üzletpolitikája és tervezési rendszerük
A tervezés és elemzés módszerei 169
Ágazati számítástechnikai ismeretek 170
A bevétel és árrés vizsgálata 171
Eszközgazdálkodás 172
Létszám- és bérgazdálkodás 173
Jövedelmezőség 173
A vállalati fejlesztés 174
Feladatok 174

Markovits Györgyi

Markovits Györgyi műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Markovits Györgyi könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Vendéglátó ismeretek 4. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 4. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 4. - Munkafüzet Vendéglátó ismeretek 4. - Munkafüzet

A borító és a lapélek enyhén foltosak.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
2 pont kapható
Kosárba
konyv