kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Duál Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 156 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: D-5. |
| Előszó | 7 |
| A vendéglátás általános jellemzői | 9 |
| A vendéglátás célja, feladata | 9 |
| A vendéglátás rövid története | 10 |
| Napjaink vendéglátó piacának jellemzői | 16 |
| Vállalkozási formák a vendéglátásban | 19 |
| Jogi személyiség nélküli gazdasági társaságok | 20 |
| Jogi személyiségű gazdasági társaságok | 22 |
| Egyéni vállalkozás | 25 |
| Franchising a vendéglátásban | 26 |
| A vendéglátó tevékenység folyamata | 29 |
| Beszerzés | 29 |
| Raktározás | 34 |
| A vendéglátóipari termelés | 37 |
| A vendéglátóipari értékesítés | 49 |
| A vendéglátóipari szolgáltatás | 61 |
| Vendéglátó üzletek | 68 |
| A vendéglátó üzlet jellemzői | 68 |
| Az üzlet megnyitása, megszüntetése | 69 |
| Üzletkörök a vendéglátásban | 71 |
| Az üzlet nyitvatartása | 73 |
| Az üzlet megjelölése | 74 |
| Üzleti tájékoztatók | 74 |
| Az üzletek osztálybasorolása | 75 |
| Üzleti munkarend | 76 |
| A vendéglátóipari árak | 78 |
| Az ár tartalma | 78 |
| Árformák a vendéglátásban | 78 |
| Az árak nagyságát meghatározó tényezők | 80 |
| Árképzés a vendéglátásban | 80 |
| Ártájékoztatás | 88 |
| Az üzleti választék | 89 |
| Az üzleti választék kialakításának szempontjai | 89 |
| Étrendszerkesztés | 93 |
| A választékközlés módszerei | 100 |
| Üzleten kívüli és szezonális üzemeltetés | 108 |
| Üzleten kívüli értékesítés | 108 |
| Szezonális üzemeltetés | 111 |
| Folyamatosan üzemelő üzletek szezonális feladatai | 114 |
| Vendéglátó üzletek üzemeltetésének személyi feltételei | 115 |
| Munkakörök | 115 |
| Alkalmassági feltételek | 117 |
| Szervezeti felépítés | 122 |
| A létszám meghatározása | 123 |
| A munkaerő beosztása | 124 |
| A munkabér | 125 |
| Marketing a vendéglátásban | 129 |
| A marketing tartalma | 129 |
| A marketing tevékenység folyamata | 130 |
| Ellenőrzés a vendéglátásban | 136 |
| Belső ellenőrzés | 136 |
| Külső (hatósági) ellenőrzés | 138 |
| Ellenőrzési napló | 139 |
| Vásárlók könyve | 139 |
| Függelék | 141 |
| Munkavédelem | 142 |
| Tűzvédelem | 150 |
| Környezetvédelem | 153 |
| Felhasznált irodalom | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.