kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 116 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-222-470-1 |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21 948 |
| Bevezetés | 7 |
| Gazdálkodás | 9 |
| A társadalom és a gazdaság | 9 |
| Szükségletek | 10 |
| Javak és szolgáltatások | 12 |
| A gazdálkodás | 13 |
| Termelés | 13 |
| Az elosztás | 16 |
| A fogyasztás | 18 |
| A nemzeti jövedelem | 18 |
| Érték | 18 |
| Ár | 19 |
| Társadalmi össztermék | 20 |
| A népgazdasás és tagozódása | 21 |
| A népgazdaság ágai és ágazatai | 22 |
| Minisztériumok | 25 |
| A kereskedelem feladata és jelentősége | 25 |
| A kereskedelem tagozódása | 26 |
| A vendéglátás feladata, tevékenysége | 28 |
| A vendéglátás szakágazatai | 30 |
| A szakágazatok jellemzése | 30 |
| A vendéglátást lebonyolító vállalkozások | 30 |
| A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolata | 31 |
| A vendéglátás jelentősége | 32 |
| A vendéglátás története | 33 |
| A jelenlegi vendéglátás kialakulása és szervezete | 38 |
| A vendéglátóipar szektorális tagozódása | 42 |
| A vendéglátás üzlethálózata | 45 |
| Az üzlethálózat csoportosítása a szakmai üzletkörök szerint | 46 |
| A szakmai üzletkörök | 46 |
| Az üzletkörök jellemzése | 47 |
| Osztálybasorolás | 49 |
| Az üzletek szakjelleg szerinti csoportosítása és jellemzése | 50 |
| Melegkonyhás üzletek | 50 |
| Cukrászdák, eszpresszók | 52 |
| Bárok, éjszakai szórakozás | 53 |
| Büfék, bisztrók, italüzletek | 54 |
| A vendéglátó üzlet tevékenysége | 55 |
| Az áruforgalmi és szolgáltatási tevékenység | 55 |
| A vendéglátás áruforgalmi munkafolyamatai | 57 |
| Beszerzés és raktározás | 58 |
| Termelés | 59 |
| Értékesítés | 59 |
| A vendéglátó üzlet | 64 |
| A vendéglátó üzlet helyiségei | 65 |
| Értékesítőhelyiségek | 66 |
| Termelést előkészítő helyiségek | 72 |
| A termelés közvetlen helyiségei | 75 |
| A vendéglátó üzlet berendezése és felszerelése | 77 |
| Az üzletek berendezési tárgyai | 78 |
| Az üzletek felszerelései | 80 |
| A vendéglátó üzlet dolgozói | 90 |
| A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók | 91 |
| A termelés dolgozói | 92 |
| Az értékesítés dolgozói | 94 |
| A termelés, értékesítés dolgozóival szemben támasztott követelmények | 96 |
| Az üzletvezető | 98 |
| A kiegészítő munkafolyamatok dolgozói | 100 |
| Az ügyviteli dolgozók | 100 |
| A műszaki részleg dolgozói | 100 |
| A vendéglátás piaci magatartása | 101 |
| A vendéglátás társadalmi és gazdasági környezete | 101 |
| A piac és tényezői | 102 |
| A vendéglátás kereslete | 103 |
| Marketing | 109 |
| A keresletkutatás módszerei | 110 |
| A reklám | 111 |
| A vendéglátás reklámtevékenysége | 113 |
| A vendéglátás kínálata | 113 |
| A gazdasági verseny | 115 |
| Összefoglalás | 116 |
| Felhasznált irodalom | 119 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.