kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó Rt. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 112 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-222-843-x |
| Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 21948/1. |
| Bevezetés | 3 |
| Gazdálkodás | 5 |
| A társadalom és a gazdaság | 5 |
| Szükségletek | 6 |
| Javak és szolgáltatások | 8 |
| A gazdálkodás | 9 |
| Termelés | 9 |
| Termelőerők - termelési viszonyok | 11 |
| Tulajdonviszonyok | 11 |
| Társadalmi termelés | 12 |
| Az elosztás | 13 |
| A fogyasztás | 14 |
| A nemzeti jövedelem | 14 |
| Érték | 14 |
| Ár | 15 |
| Nemzeti össztermék | 16 |
| A nemzeti jövedelem felosztása | 16 |
| A nemzeti jövedelem felhasználása | 16 |
| A nemzeti jövedelem újrafelosztása | 17 |
| A gazdaság tagozódása | 17 |
| A kereskedelem feladata és jelentősége | 21 |
| A vendéglátás feladata, tevékenysége | 22 |
| A vendéglátás és az idegenforgalom kapcsolata | 24 |
| A vendéglátás jelentősége | 25 |
| A vendéglátás története | 25 |
| A vendéglátás üzlethálózata | 31 |
| Az üzlethálózat csoportosítása a szakmai üzletkörök szerint | 32 |
| A szakmai üzletkörök | 32 |
| Az üzletkörök jellemzése | 33 |
| Osztálybasorolás | 35 |
| Az üzletek szakjelleg szerinti csoportosítása és jellemzése | 36 |
| Melegkonyhás üzletek | 36 |
| Cukrászdák, eszpresszók | 39 |
| Bárok, éjszakai szórakozás | 39 |
| Büfék, bisztrók, italüzletek | 40 |
| A vendéglátó üzlet tevékenysége | 42 |
| Az áruforgalmi és szolgáltatási tevékenység | 42 |
| A vendéglátás áruforgalmi munkafolyamatai | 44 |
| Beszerzés és raktározás | 45 |
| Termelés | 46 |
| Értékesítés | 46 |
| Értékesítési rendszerek | 47 |
| Értékesítése | 48 |
| A vendéglátó üzlet | 52 |
| A vendéglátó üzlet helyiségei | 53 |
| Értékesítőhelyiségek | 54 |
| Az értékesítés kiszolgáló helyiségei | 54 |
| Portál | 55 |
| Előtér | 56 |
| Ruhatár | 56 |
| WC, mosdó | 57 |
| Telefonfülke | 57 |
| Ajándékbolt, ajándékpult | 57 |
| Az értékesítőtér | 58 |
| Az üzlet hangulati elemei | 58 |
| A padlózat, a falak és a mennyezet kiképzése | 58 |
| Az állófogyasztás helyiségei | 59 |
| A különtermek | 60 |
| Az utcai teraszok, kerthelyiségek | 60 |
| Termelést előkészítő helyiségek | 61 |
| Az áruátvétel helyiségei | 61 |
| A raktárak | 62 |
| Az előkészítő helyiségek | 64 |
| A termelés közvetlen helyiségei | 64 |
| A vendéglátó üzlet berendezése és felszerelése | 67 |
| Az üzletek berendezési tárgyai | 67 |
| Kiszolgálópultok | 67 |
| Szekrények, állványok | 68 |
| Asztalok és székek | 68 |
| Az üzletek felszerelései | 70 |
| Fémeszközök | 70 |
| Evőeszközök | 71 |
| Tálaló- és adagolóeszközök | 72 |
| Az értékesítés segédeszközei | 73 |
| Finomkerámiából készült eszközök | 74 |
| Üvegneműk | 75 |
| Poharak | 76 |
| Tálaló- és adagolóeszközök | 77 |
| Az értékesítés segédeszközei | 78 |
| Textilneműk | 78 |
| Műanyagok | 79 |
| A vendéglátó üzlet dolgozói | 80 |
| A termelést és értékesítést előkészítő dolgozók | 81 |
| A termelés dolgozói | 82 |
| Az értékesítés dolgozói | 85 |
| A termelés, értékesítés dolgozóival szemben támasztott követelmények | 86 |
| Az üzletvezető | 89 |
| A kiegészítő munkafolyamatok dolgozói | 91 |
| Az ügyviteli dolgozók | 91 |
| A műszaki részleg dolgozói | 91 |
| A vendéglátás piaci magatartása | 92 |
| A vendéglátás társadalmi és gazdasági környezete | 92 |
| A piac és tényezői | 93 |
| A vendéglátás kereslete | 94 |
| Marketing | 98 |
| A keresletkutatás módszerei | 99 |
| A reklám | 100 |
| A vendéglátás reklámtevékenysége | 102 |
| A vendéglátás kínálata | 103 |
| A gazdasági verseny | 104 |
| Összefoglalás | 106 |
| Felhasznált irodalom | 109 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.