kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 163 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 23 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-221-620-2 |
| Megjegyzés: | Ötödik kiadás. Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21404. |
| Hogyan tanulj ebből a könyvből? | 3 |
| Mi a vendéglátás? | 5 |
| A vendéglátás lényege és feladatai | 6 |
| A háztartási munka megkönnyítése | 8 |
| A vendéglátás szerepe a korszerű táplálkozás elterjesztésében | 9 |
| Új fogyasztói szokások kialakítása és a vendéglátás hagyományainak ápolása | 11 |
| A népgazdaság előnyeinek kihasználása | 12 |
| A szabadidő, a turizmus és a vendéglátás kapcsolatának megteremtése | 13 |
| A vendéglátás tevékenysége | 15 |
| A vendéglátás árubeszerzési tevékenysége | 15 |
| A vendéglátás termelőtevékenysége | 15 |
| A vendéglátás értékesítési és szolgáltató tevékenysége | 16 |
| A vendéglátás szakágazati felosztása | 19 |
| A kereskedelmi és az idegenforgalmi vendéglátás | 19 |
| A munkahelyi vendéglátás | 21 |
| A vendéglátás szerepe a lakosság élelmiszer-ellátásában | 22 |
| A vendéglátás és az idegenforgalom | 23 |
| Az élelmiszer-kereskedelem és más szervezetek vendéglátó tevékenysége (Kiegészítő anyag) | 27 |
| Szép szakmánk: a vendéglátás (Összefoglalás) | 29 |
| Gondolkozz és válaszolj! | 29 |
| Figyeld meg a következőket, és végezd el a feladatokat! | 30 |
| Olvasd el! | 30 |
| A vendéglátás dolgozói | 31 |
| Általános követelmények | 32 |
| A legfontosabb: a kapcsolatteremtés | 36 |
| Alapvető embertípusok | 39 |
| Ilyen legyen a jó felszolgáló, eladó, szakács és cukrász! | 45 |
| Az értékesítési dolgozók iránti sajátos követelmények | 45 |
| A termelési dolgozók iránti sajátos követelmények | 51 |
| A dolgozó gondolatvilága | 55 |
| Politika | 56 |
| Jog | 57 |
| Erkölcs | 58 |
| Tudomány | 60 |
| Művészet | 61 |
| Esztétika a vendéglátásban (Kiegészítő anyag) | 63 |
| A vendéglátásban is a legfontosabb: a dolgozó ember! (Összefoglalás) | 67 |
| Próbálj meg válaszolni a következő kérdésekre! | 68 |
| Lapozd át a II. fejezetet, és oldd meg a következő feladatokat! | 69 |
| Olvasnivaló | 69 |
| A vendéglátás helye: az üzlethálózat | 70 |
| A vendéglátó üzlethálózat feladatai | 72 |
| Napi feladatok | 73 |
| Szórakoztatási feladatok | 75 |
| Szállodai feladatok | 76 |
| Az üzlethálózat főbb jellemzői | 77 |
| Az osztályba sorolás | 77 |
| Szakjelleg és típus | 77 |
| A vendéglátás termelőüzemei | 84 |
| Önálló termelőüzemek | 85 |
| A vendéglátó üzem termelőrészlegei | 86 |
| A hálózatfejlesztés alapelvei (Kiegészítő anyag) | 88 |
| A vendéglátás alapegysége: az üzlet (Összefoglalás) | 90 |
| Kérdezünk - válaszolj! | 91 |
| Meg tudod-e oldani? | 92 |
| Kiegészítő olvasmányok | 92 |
| Az üzleti és az üzemi munkaszervezés | 93 |
| A munkafolyamatok | 94 |
| Árubeszerzés és raktározás | 96 |
| Termelés | 97 |
| Értékesítés és szolgáltatás | 98 |
| Az üzleti és az üzemi szervezet | 100 |
| Vonalas szervezet | 101 |
| Funkcionális szervezet | 101 |
| A szervezési munka fontosabb alapelvei | 103 |
| A szervezés felosztása és szakaszai | 103 |
| A termelés és az értékesítés megszervezése | 105 |
| A munkahely megszervezésének alapelvei | 109 |
| Üzlet- és üzemvezetés (Kiegészítő anyag) | 113 |
| Mindannyiunk feladata: a munka jó megszervezése! (Összefoglalás) | 114 |
| Tudsz-e válaszolni ezekre a kérdésekre? | 115 |
| Gondolkozz és oldd meg! | 115 |
| Jó lenne, ha elolvasnád! | 115 |
| Ügyviteli tudnivalók | 116 |
| Szükség van az ügyvitelre! | 116 |
| Az üzlet vagyoni helyzetét befolyásoló gazdasági események | 117 |
| Az eszközök változásának nyilvántartása | 127 |
| A termelés nyilvántartása és elszámoltatása | 128 |
| A norma (kalkuláció) szerinti anyagfelhasználás | 128 |
| A tényleges anyagfelhasználás | 132 |
| Az értékesítés nyilvántartása és elszámoltatása | 134 |
| Bizonylatolás pénztárgépen | 134 |
| Bizonylatolás előrenyomott blokkokkal | 135 |
| Bizonylatolás franciablokkal | 136 |
| A helyes bizonylatolás ellenőrzése az üzletben | 137 |
| Az üzleti vagyon felmérése: a leltározás | 138 |
| A vagyonmegállapító leltár | 138 |
| Az elszámoltató leltár | 139 |
| A leltározás művelete | 139 |
| Állóeszközök, fogyóeszközök nyilvántartása és elszámoltatása | 143 |
| A dolgozók anyagi felelőssége | 145 |
| Az üzleti és a központi ügyvitel kapcsolata (Kiegészítő anyag) | 146 |
| Forgalmi jelentés | 146 |
| Pénztárjelentés | 148 |
| Nekünk segít az adminisztráció és az ügyvitel! (Összefoglalás) | 151 |
| Kérdezünk - válaszolj! | 152 |
| Jobban megismered az ügyvitel lényegét, ha megoldasz néhány feladatot! | 152 |
| Táblák és ábrák jegyzéke | 154 |
| Fontosabb forrásmunkák | 155 |
| Tárgymutató | 156 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.