kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 70 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
| Bevezetés | 3 |
| A belkereskedelem | 5 |
| A vendéglátás feladata | 5 |
| A vendéglátó üzletek | 5 |
| A fogyasztók érdekvédelme | 6 |
| A belkereskedelem irányítása és ellenőrzése | 6 |
| Áruforgalom | 9 |
| A termékforgalmazás rendje (általános előírások) | 9 |
| Dohányáruk és szeszesitalok forgalmazása | 10 |
| Az áruforgalom elszámoltatásának egyes kérdései | 11 |
| Termelő tevékenység | 15 |
| Foglalkoztathatósági feltételek | 15 |
| A termelőhely rendje | 16 |
| Nyersanyagok | 16 |
| Forgalmazás | 17 |
| A fagylalt előállítására és forgalomba hozatalára vonatkozó előírások | 17 |
| Árképzés | 21 |
| Árszabályozás | 21 |
| A vendéglátás árképzésére vonatkozó előírások | 22 |
| Elszámolóár, beszerzési ár | 24 |
| Áralkalmazási feltételek | 25 |
| Az üzletek működési formái és azok szabályai | 30 |
| A Kereskedelmi Általános Üzleti Szabályzat | 30 |
| Az üzletek működési engedélyéről és a szakmai üzletkörökről | 31 |
| Nyitvatartás | 40 |
| Játékautomaták működtetése, szórakoztató játékok, zeneszolgáltatás | 40 |
| A vendéglátó üzletek osztálybasorolása | 41 |
| A vendéglátó üzletek választéka | 43 |
| A mérésügyről | 46 |
| Húsételek adagsúly-ellenőrzése | 46 |
| A vendégek minőségi kifogásainak elintézése | 47 |
| Szabadkasszás és szerződéses üzletek üzemeltetése | 48 |
| Szabadkasszás egységek | 48 |
| Vendéglátó üzletek szerződéses üzemeltetése | 49 |
| Egyes állami üzletek bérlete | 55 |
| Egyéb rendelkezések | 58 |
| A jövedelemérdekeltségű és a költségtérítéses rendszerbe bevont üzletek üzemeltetésére vonatkozó előírások | 59 |
| A jövedelemérdekeltségű üzemeltetés | 59 |
| A költségtérítéses rendszer | 65 |