| Kiadó: | Kereskedelmi Továbbképző és Módszertani Központ |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 245 oldal |
| Sorozatcím: | Szállodai szakemberek középfokú képesítő tanfolyama |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | 1050 példányban készült. |
| A vendéglátás célja és feladata | 5 |
| A vendéglátás feladatköre | 13 |
| A termelőtevékenység feladata és szervezése | 14 |
| Az értékesítés feladata és szervezése | 18 |
| A szolgáltatás fajtái | 20 |
| A vendéglátás üzlethálózata | 21 |
| Éttermek - vendéglők | 22 |
| Gyors étkezőhelyek | 26 |
| Cukrászdák - eszpressziók | 28 |
| Italüzletek | 30 |
| Szórakozóhelyek | 32 |
| Üzletházak, kombinátok | 33 |
| A vendéglátóipari árképzés és osztálybasosorlás irányelvei | 37 |
| Árformák | 37 |
| Az ételek és italok ármegállapítása | 39 |
| Asztali fogyasztás, zenedij, egyéb szolgáltatások dijai | 42 |
| A vendéglátó üzletek osztálybasorolása | 45 |
| A vendéglátás termelőtevékenysége | 49 |
| A termelőtevékenységet megelőző feladatok | 49 |
| A termelőtevékenység fázisai, alapfeltételei | 58 |
| A francia és a magyar konyha jellemzői | 69 |
| A választék kialakitása, csoportosítása és közlési módjai | 73 |
| Az étrendek összeállításának szempontjai | 84 |
| A termelőüzemek és dolgozóik | 86 |
| A termelés eszközigénye | 91 |
| Európai nemzetek konyhái | 94 |
| A vendéglátás értékesítő tevékenysége | 123 |
| Az értékesités formái | 124 |
| Felszolgálási rendszerek és módok | 131 |
| Számlázási módok | 136 |
| A felszolgálás legfontosabb alapszabályai | 137 |
| Az értékesités dolgozói | 142 |
| Az értékesités eszközigénye | 147 |
| A társasétkezések és fogadások fajtái és szervezésük | 160 |
| Üzleteken kivüli értékesitési formák | 179 |
| A vendéglátás italértékesitési tevékenysége | 187 |
| Az italok fajtái és jellemzőik | 188 |
| A kevert, illetve a báritalok | 205 |
| Étvágygerjesztő italok | 208 |
| Az italajánlat irányelvei | 210 |
| A vendéglátás szolgáltató tevékenysége | 217 |
| A vendégek kényelmét szolgáló szolgáltatások | 217 |
| A szórakoztatás fajtái | 218 |
| Egyéb szolgáltatások | 219 |
| A szállodák vendéglátó feladatai | 221 |
| Étkezési és szórakoztatási lehetőségek a szállodákban | 221 |
| A reggelik fajtái és lebonyolitásuk | 223 |
| A szállodai szobákban történő értékesités | 228 |
| A szállodákban lebonyolított rendezvények | 232 |
| A vendéglátás vezetőinek és dolgozóinak anyagi és erkölcsi felelőssége | 235 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.