| Előszó | 5 |
| Bevezető | 7 |
| A gépesítésről általában | 9 |
| A gépesítés jelentősége a vendéglátóiparban | 9 |
| A gépesítés jelene és jövője | 10 |
| Elméleti alapok | 14 |
| Villamos alapismeretek | 14 |
| Nyugvó villamosság (elektrosztatika) | 14 |
| Áramló villamosság | 15 |
| Villamosság és a mágnesség kapcsolata | 17 |
| Indukció, kölcsönös indukció és önindukció | 18 |
| Váltakozó áram keletkezése és alkalmazása | 20 |
| Háromfázisú áram keletkezése és alkalmazása | 21 |
| A villamos fűtés alapismeretei | 21 |
| A villamos áram munkája és teljesítménye | 22 |
| A villamos áram hőhatása | 23 |
| A villamos fűtés alkalmazása és előnyei | 24 |
| Ellenállásanyagok | 24 |
| A gőztermelés alapismeretei | 25 |
| Hőtechnikai állapotjelzők | 26 |
| A gőz előállítása | 29 |
| Hőtechnikai alapismeretek | 30 |
| A testek halmazállapotának változásai | 31 |
| Hűtőgépekhez alkalmazott hűtőközegek | 32 |
| A kompresszoros hűtőgép működési elve | 33 |
| A hűtőkompresszor működési elve | 35 |
| A hűtőgép teljesítméye | 36 |
| A gáztüzelés alapismeretei | 37 |
| A gázok általános tulajdonáságai | 38 |
| Természetes és mesterséges gázok | 39 |
| A gázok tüzeléstechnikai jellemzői | 41 |
| Az olajtüzelés alapismeretei | 44 |
| Az olajok fizikaiés kémiai jellemzői | 45 |
| Tüzelő- és fűtőolajok tüzeléstechnikai jellemzői | 47 |
| A tüzelőolajok osztályozása | 47 |
| Az infratüzelés alapismeretei | 49 |
| A hősugárzás alapjai | 49 |
| Az infravörös sugárzás hasznosítása | 51 |
| Gépek, berendezések szerkezeti egységei | 52 |
| Villamos meghajtó-, működtető és biztonságtechnikai egységek | 52 |
| Villamos motorok | 52 |
| Transzformátorok | 55 |
| Villamos motorok indító- és védelmi berendezései | 56 |
| Villamos gépek, berendezséek érintésvédelme | 61 |
| Villamos fűtésű berendezések szerkezeti egységei | 63 |
| Készülékek és fűtőelemek osztályozása | 63 |
| A fűtőtestek kerámia szigetelő- és tartóanyagai | 64 |
| Villamos fűtőtestek szerkezeti kialakítása | 65 |
| Gőzüzemű berendezések szerkezeti egységei | 69 |
| Gőzelőállító berendezések | 70 |
| Gőzfelhasználó készülékek segédberendezései | 71 |
| Hűtőgépek, berendezések szerkezeti egységei | 75 |
| Hütőkompresszorok osztályozása | 75 |
| Kondenzátorok | 81 |
| Elpárologtatók (hűtőestek) | 85 |
| A hűtőgépek szabályozó- és egyéb szerelvéyei | 86 |
| Gáztüzelésű berendezések szerkezeti egységei | 98 |
| Gázégők | 98 |
| Gázkészülékek biztonsági berendezései | 105 |
| Gázkészülékek vezérlő berendezései | 109 |
| Olajtüzelő berendezések szerkezeti egységei | 113 |
| Olajégők szerkezeti felépítése | 113 |
| Egy blokkba épített olajégők főbb szerkezeti részei | 118 |
| Infrafűtésű berendezések szerkezeti egységei | 128 |
| Villamos árammal üzemelő infravörös hősugárzók | 128 |
| Gázüzemű infravörös hősugárzók | 130 |
| A termelőüzemek gépei, berendezései | 132 |
| Előkészítő gépek | 132 |
| Földesáru-előkészítő gépek | 133 |
| Húselőkészítő gépek | 141 |
| Egyetemes konyhagépek | 162 |
| Cukrászati előkészítő gépek | 190 |
| Tészta- és habkészítő gépek | 198 |
| Dagasztógép | 198 |
| Habverő, keverőgép | 201 |
| Hengerlőgép | 205 |
| Tésztanyújtó gép | 207 |
| Tésztaosztó gép | 208 |
| Habfúvó gép | 209 |
| Hőközlő berendezések | 212 |
| Tűzhelyek | 213 |
| Sütőkemencék | 221 |
| Főzőzsámolyok | 323 |
| Speciális főző-, sütőberendezések | 234 |
| Ételfőző üstök | 250 |
| Hütőberendezések | 267 |
| Fagylaltkészítő berendezések | 273 |
| Az értékesítő üzletek gépei, berendezései | 279 |
| Hőközlő berendezések | 280 |
| Gázzsámoly bográcsállvánnyal | 282 |
| Salamander | 283 |
| Kontakt grillkészülék | 283 |
| Toastsütő | 284 |
| Feldolgozó- és kiszolgáló készülékek | 284 |
| Szeletelő- és aprítógépek | 284 |
| Adagoló-, kimérőkészülékek | 289 |
| Habkészítő berendezések | 293 |
| Tálaló- és tárolóberendezések | 295 |
| Hűtő- és fagyasztóberendezések | 303 |
| Hűtőberendezések | 304 |
| Fagyasztóberendezések | 309 |
| Kávéfőző berendezések | 314 |
| Kávéfőzési eljárások | 315 |
| A kávéfőző gépek fajtái | 318 |
| A kávéfőző gépek főbb részei | 319 |
| A kávéfőzés segédberendezései | 327 |
| A kávéfőző gépek kezelése | 333 |
| Italt készítő és kiszolgáló berendezések | 334 |
| Ivóvizet készítő és kiszolgáló berendezések | 335 |
| Üdítő italokat készítő és kiszolgáló berendezések | 339 |
| Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 342 |
| Palackozott italokat kiszolgáló berendezések | 344 |
| Értékesítőkocsik | 345 |
| Automaták | 351 |
| Az automaták fajtái | 352 |
| Az automaták főbb részei | 354 |
| Az automaták kezelése | 358 |
| A gépek, berendezések karbantartása | 359 |
| A karbantartás fogalma, feladatai | 359 |
| A karbantartás szervezése | 362 |
| Baleset-elhárítás és elsősegélynyújtás | 365 |
| Balesetvédelmi szabályok | 365 |
| A munkahely rendje | 366 |
| A munkaeszközök | 366 |
| A gépek, berendezések kezelése | 367 |
| Tűzvédelem | 368 |
| Az elsősegélynyújtás általános szabályai | 368 |
| Sérülések | 370 |
| Hő okozta sérülések | 370 |
| Sebek | 372 |
| Elektromos áramütés | 374 |
| Függelék | 377 |
| Útmutató a hagyományos egységek értelmezéséhez és azok "SI" egységekre való átszámításához | 377 |
| Vendéglátóipari gépeket és berendezéseket előállító és forgalmazó vállalatok | 380 |
| Felhasznált irodalom | 382 |