kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 251 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| A közétkeztetés | 3 |
| A közétkeztetésről általában | 3 |
| A közétkeztetés és feladatai | 3 |
| A közétkeztetés jelentősége | 3 |
| A közétkeztetés ágai | 4 |
| A közétkeztetés szervezete | 5 |
| A közétkeztetési vállalat szervezete | 6 |
| A közétkeztetési vállalat üzlettípusai | 8 |
| A közétkeztetési üzem helyiségei, berendezése és felszerelése | 11 |
| Áruátvevő helyiségek | 12 |
| Raktárak | 13 |
| Előkészítők | 21 |
| Konyhák | 23 |
| Értékesítési helyiségek | 32 |
| Igazgatási és jóléti helyiségek | 36 |
| Technikai helyiségek | 36 |
| Konyhatechnikai eljárások és ételismeret | 37 |
| Konyhatechnikai eljárások | 37 |
| Előkészítő műveletek | 37 |
| Az ételkészítés műveletei | 38 |
| Adagolás, tálalás | 39 |
| Étlapszerkesztés | 40 |
| Menük | 42 |
| Ételismeret | 43 |
| Az ételek csoportosítása | 43 |
| Levesek | 43 |
| Mártások | 46 |
| Hideg előételek | 50 |
| Hideg ételek | 54 |
| Meleg előételek | 55 |
| Hideg és meleg halételek és rákételek | 60 |
| Húsételek | 65 |
| Főzelékek | 86 |
| Köretek | 88 |
| Saláták | 91 |
| Tészták | 92 |
| Sajtok és gyümölcsök | 99 |
| A felszolgálás | 100 |
| Az éttermi felszerelések | 100 |
| Ezüstneműek | 113 |
| Ezüst tálak, kannák | 114 |
| Poharak, üvegneműek | 119 |
| Porcelán edények | 122 |
| Éttermi textíliák | 123 |
| A felszolgáló magatartása | 124 |
| Talált tárgyak | 125 |
| Az éttermi munka | 126 |
| Az éttermi előkészületek | 126 |
| A vendég fogadása | 130 |
| A rendelés felvétele | 131 |
| Az étlap | 133 |
| A ételek felszolgálása | 135 |
| Az italok felszolgálása | 158 |
| Az elhasznált felszerelések eltávolítása | 168 |
| A számla | 170 |
| A bár | 170 |
| A bár berendezése és felszerelése | 170 |
| A báritalok keverése | 172 |
| A bár-kiszolgálás | 175 |
| Szállodai felszolgálás | 177 |
| Az emeleti tálaló (office) | 178 |
| Az emeleti felszolgálás | 181 |
| Felszolgálás a hallban | 184 |
| Rendezvények, fogadások, díszterítések | 187 |
| Rendezvények | 187 |
| Fogadóestélyek, büfék | 201 |
| A házon kívüli rendelések | 212 |
| A szálloda | 214 |
| A szálloda fogalma. Szállodatípusok és jellegzetességek | 214 |
| A szálloda épülete, beosztása és közös helyiségei | 217 |
| Bejáratok | 219 |
| Az előcsarnok (vesztibül) és az ebből nyíló helyiségek | 220 |
| A hall és az ebből nyíló helyiségek | 224 |
| Emeleti folyosók és az ezekből nyíló helyiségek | 226 |
| A vendégszobák és berendezéseik | 230 |
| A vendégszoba és az előszoba beépített berendezése | 231 |
| A vendégszoba, fürdőszoba műszaki berendezése | 233 |
| A vendégszobák bútorzata | 236 |
| Takarítás, karbantartás | 239 |
| A szálloda dolgozói | 240 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.