| Cukrászat | |
| Bevezető | 3 |
| Cukrászüzemi ismeretek | 7 |
| A cukrászüzem termelő tevékenysége és beosztása | 7 |
| A cukrászüzem berendezése | 8 |
| Sütőberendezések | 10 |
| Hűtőberendezések | 12 |
| Cukrászüzemi gépek | 17 |
| Munkaeszközök | 22 |
| Általános technológiai ismeretek | 23 |
| Előkészítő műveletek | 23 |
| A tésztakészítés | 25 |
| Sütés | 27 |
| Kikészítési munkafolyamatok | 28 |
| Félkész termék | 29 |
| Töltelékek, bevonóanyagok | 30 |
| Vajkrémek | 30 |
| Tejszínkrémek | 32 |
| Tojáskrémek | 32 |
| Gyümölcs-töltetanyagok | 34 |
| Magvakból készített töltelékek | 35 |
| Egyéb töltetanyagok és különleges krémek | 36 |
| Sajtos, sós, húsos töltetek | 38 |
| Fondan | 39 |
| Csokoládé bevonóanyagok | 40 |
| Tésztafajták gyártástechnológiája, süteménykészítés | 44 |
| Élesztős tészták | 44 |
| Dagasztás | 45 |
| Kidolgozás | 46 |
| Gyúrt élesztősök | 46 |
| Kevert élesztősök | 49 |
| Hajtogatott élesztősök | 51 |
| Omlós élesztősök | 54 |
| Omlós tészták | 55 |
| Gyúrt omlós tészták | 57 |
| Kevert omlósok | 59 |
| Forrázott tészták | 62 |
| Vajas tészták | 63 |
| Hengerelt tészták | 67 |
| Felvert tészták | 69 |
| Kikészített sütemények | 77 |
| Mignonok | 77 |
| Torták | 81 |
| Szeletek | 84 |
| Roládok | 85 |
| Tejszínes sütemények | 86 |
| Desszertek, csemegék | 87 |
| Marcipános készítmények | 88 |
| Teasütemények | 89 |
| Fagylaltok, parfék, pohárkrémek | 90 |
| A fagylaltgyártás | 90 |
| Gyümölcsfagylalt keverék készítése | 92 |
| Tejes fagylalt keverék készítése | 92 |
| A fagylaltok fagyasztása | 94 |
| A fagylaltok összetétele | 96 |
| Tejszínfagylalt, parfait (parfé) | 98 |
| A fagylaltgyártás és értékesítés tisztasága | 99 |
| A szabványok szerepe | 100 |
| Pohárkrémek fajtái és készítésük | 102 |
| Egyéb készítmények | 108 |
| Tej, tejeskávé és egyéb kávékészítmények | 108 |
| Kakaó- csokoládéital készítése | 111 |
| Teák | 112 |
| Tejes ételek, sodók, öntetek készítése | 113 |
| Kevert italok készítése | 116 |
| Koktélok | 117 |
| Fizz-ek | 120 |
| Flippek | 122 |
| Üdítő italok | 124 |
| Minőségi követelmények | 132 |
| A sütemények hibái | 133 |
| A kávéfőzőgépek és kávéfőzés | 135 |
| A kávéfőzés különböző módszerei | 135 |
| Géptípusok | 136 |
| Krémkávéfőző gépek | 141 |
| Víznyomásos vagy hidraulikus gépek | 145 |
| Ismertebb géptípusok | 147 |
| A kávéfőzés segédberendezései | 148 |
| A kávéfőzés gyakorlati módszerei | 153 |
| A kávégépek üzemeltetésénél előforduló hibák | 155 |
| A kávéfőzők által elvégezhető kisebb javítások | 157 |
| Csak szerelők által végezhető javítások | 158 |
| A kávéital minőségi előírásai | 158 |
| Hidegkonyha | |
| Konyhai berendezések, gépek, tűzhelyek, felszerelési tárgyak és munkaeszközök | 164 |
| Berendezések | 164 |
| Gépek | 164 |
| Tűzhelyek - főző-sütő berendezések | 168 |
| Felszerelések, edények | 169 |
| Általános konyhatechnikai ismeretek. Hőhatások | 171 |
| Főzés, gőzölés, abálás | 171 |
| Párolás | 174 |
| Sütés | 175 |
| Pirítás | 186 |
| Egyéb konyhatechnikai eljárások | 187 |
| Aszpikok és különböző kocsonyák | 191 |
| Hideg és meleg mártások | 197 |
| Egyéb hideg mártások | 200 |
| Meleg mártások | 201 |
| Zománcmártások | 203 |
| Saláták | 204 |
| Nyers saláták | 204 |
| Főtt saláták | 209 |
| Összetett saláták | 213 |
| Különleges összetett saláták | 217 |
| Kevert saláták | 219 |
| Hagymás kevert saláták | 221 |
| Tojásételek | 222 |
| Hideg tojásételek | 222 |
| Meleg tojásételek | 226 |
| Szendvicsek | 234 |
| Meleg szendvicsek | 238 |
| Hideg töltött főzelékek | 239 |
| Pástétomok, galantinok, majonézek | 242 |
| Pástétomok | 242 |
| Galantinok | 246 |
| Majonézek | 248 |
| Hideg halételek, sültek, imbisz | 250 |
| Hideg halételek | 250 |
| Hides sültes (húsos) tálak | 255 |
| Imbisz | 262 |
| Vegyesfelvágott | 262 |
| Vegyes ízelítő | 262 |
| Hideg libamáj zsírjában | 263 |
| Sonkatekercs | 263 |
| Sült ételek | 264 |
| Fritun süthető készítmények | 264 |
| Rántott főzelékek | 268 |
| Burgonyák bő zsírban sütve | 270 |
| Infrasütőn készíthető ételek | 272 |
| Nyárson sült csirke | 272 |
| Rablópecsenye nyárson | 273 |
| Kaukázusi saslik | 273 |
| Tészták | 274 |
| Egyszerű és különleges tésztafélék | 274 |
| Erdélyi kürtőskalács | 274 |
| Palacsinták sós töltelékekkel | 276 |
| Csőtészták (makaróni) | 279 |
| Sós, élesztős tésztakészítmények | 280 |
| Édes és különleges palacsinták | 281 |
| Rétesek készítése | 284 |
| Félkész ételek | 289 |