kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Raabe Könyvkiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Kapcsos keménykötés |
| Oldalszám: | 940 oldal |
| Sorozatcím: | Lapozni-Megtalálni |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 26 cm x 20 cm |
| ISBN: | 963-8518-16-2 |
| Infotéka | |
| Naptárak | |
| Ünnepnapok és az iskolai szünetek rendje Ausztriában és Németországban | |
| Fontos címek | |
| Cégbíróságok | |
| Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal | |
| Társadalombiztosítási Igazgatóságok | |
| Állami és Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat | |
| Szerzői Jogvédő Hivatal | |
| Kamarák | |
| Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség | |
| Magánnyugdíjpénztárak | |
| Magyar Turizmus Rt. regionális marketingigazgatóságok | |
| Fogyasztóvédelmi felügyelőségek | |
| Vám- és Pénzügyőrség | |
| Szakma | |
| A vendéglátó-ipari üzletek és kereskedelmi szálláshelyek működtetéséhez szükséges engedélyek és egyéb iratok | |
| Szakmai szervezetek | |
| Vendéglátó-ipari szolgáltatások | |
| Franchise-átadó szervezetek | |
| Árak, áradatok | |
| Jegybanki alapkamat változásai | |
| Elszámolható üzemanyagár-változások | |
| Minimálbér-változások | |
| Jogdíjtételek | |
| Egyéb | |
| APEH-számlaszámok | |
| Új SZJ-számok | |
| Szakmai szervezetek | |
| Magyar Vendéglátók Ipartestülete | |
| Magyar Vendéglátó és Turisztikai Minőségbiztosítási Szakértők Egyesülete Baranyai György | |
| Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvány | |
| HACCPiNFOKLUB Kamocsai Gábor | |
| Étrend Magyar Konyhafőnök Egyesülete Sándor Dénes | |
| Üzemeltetés | |
| Előírások, engedélyek | |
| Hatósági engedélyek Dr. Drábik László | |
| Ellenőrzés - fogyasztóvédelem Szűcs András | |
| Az üzletek működésének tűzvédelmi előírásai Szedlák József | |
| Munkabiztonság a vendéglátásban Kollárszky Liza | |
| A fagylalt és a jégkrém előállítása, valamint forgalmazása Zoltainé Ombódi Anna | |
| A vendéglátó üzletek kategóriába sorolása és a szálláshelyek osztályba sorolása Szűcs András | |
| Környezetvédelmi előírások a vendéglátó-iparban Petrovics Zsolt | |
| Árusítás közterületen Dr. Drábik László | |
| A gyorskiszolgáló vendéglátóüzletek vonatkozó új rendelkezések Dr.Drábik László | |
| Kockázatelemzés Kollárszky Liza | |
| A működési feltételek változása a vendéglátóiparban Dr. Drábik László | |
| Az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos jogi szabályozás áttekintése az uniós csatlakozás időpontjában | |
| A kereskedelmi szálláshelyek új szabályai Dr.Drábik László | |
| Az üzlethelyiségen kívüli árusítás módozatai és feltételei Dr. Drábik László | |
| Az üzletek szeszesital-forgalmazása Dr. Drábik László | |
| Ellenőrzési tapasztalatok 2005-ben Thurzó Katalin | |
| Kerekesszékkel a vendéglőben Francz Magdolna | |
| Közegészségügy | |
| A vendéglátás higiéniája Kollárszky Liza | |
| A HACCP élelmiszer-biztonsági rendszer Kollárszky Liza, Mayer Gyöngyi | |
| ÁNTSZ-előírások és ellenőrzés a vendéglátásban Dr. Szabó Mária | |
| Az élelmiszer-előállíáts és -forgalmazás új feltételei Thurzó Katalin | |
| A HACCP-rendszer bevezetésének néhány gyakorlati kérdése Mayer Gyöngyi | |
| Új törvények, rendeletek Kollárszky Liza | |
| A HACCP-rendszer megvalósítása és működtetése Dömötör Miklós | |
| HACCP a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Drábik László | |
| Munkautasítások elkészítése Dr. Martos György | |
| Üzleti termékek, technológiai műveletek Dr. Martos György | |
| Élelmiszer-biztonsági veszélyek és azok elemzése a termékkészítés során Dr. Martos György | |
| A HACCP-rendszer tárgyi és személyi feltételei Dr. Martos György | |
| A dokumentáció és a napi gyakorlat Dr. Martos György | |
| A Biofilter Kft. vendéglátósok részére nyújtott szolgáltatásainak bemutatása Véh Mónika | |
| Új jogszabályok a vendéglátás higiéniai feltételeire vonatkozóan Zoltainé Ombódi Anna | |
| Az élelmiszerek jelöléséről Zoltainé Ombódi Anna | |
| Közétkezésre vonatkozó különleges higiéniai és egyéb szabályok Zoltainé Ombódi Anna | |
| Változások 2006. január 1-jével Zoltainé Ombódi Anna | |
| Kártevők elleni védekezés Zoltainé Ombódi Anna | |
| Munkaruhák, védőruhák ellenőrzése Zoltainé Ombódi Anna | |
| Általános jogi kérdések | |
| Amit a vállalkozási formákról tudni kell Dr. Miklóssy Sándor Zoltán | |
| Bérleti jog, bérleti szerződés Dr. Markója Péter | |
| A szállodában érvényesülő kártérítési felelősség Dr. Havasi Ágnes | |
| Szerződést biztosító mellékkötelezettségek Németh Péterné dr. | |
| Egyes fontosabb eljárásjogi minták Dr. Székely László | |
| A szerződések teljesítésének egyes biztosítékai Dr. Drábik László | |
| A vendéglátással összefüggő vagyon elleni és gazdasági bűncselekmények Dr. Diós Erzsébet | |
| A hitelező védelme Dr. Diós Erzsébet | |
| A hitelező védelme 2. Dr. Diós Erzsébet | |
| Új közigazgatási eljárási törvény Dr. Oláh Zsófia | |
| A szerzői jog Dr. Faludi Gábor | |
| Biztosítás, biztonság | |
| Biztosítási alapismeretek Keresztessy Zoltán | |
| Személyzet | |
| Munkajog | |
| Az idénymunka, a rövid ideig tartó és a részmunkaidős foglalkoztatás Somodi Istvánné dr. | |
| A rendes szabadság, a betegszabadság és egyéb munkaidő-kedvezmények Molnárné dr. Nagy Ágnes | |
| A munkaügyi ellenőrzésről Dr. Bende Márta és Gáspár Imréné dr. | |
| A Munka Törvénykönyve Farkas Zsuzsanna | |
| Munkaköri leírások 1. Kalmár György | |
| Munkaköri leírások 2. Kalmár György | |
| TB | |
| A társadalombiztosítási jogszabályok változásai Farkas Zsuzsanna | |
| Megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatása Farkas Zsuzsanna | |
| A magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos jogszabályi változások 2003-ban Dr. Szebelédi Ferenc | |
| Diákok és nyugdíjasok foglalkoztatása a vendéglátóiparban Molnárné dr. Nagy Ágnes, Berkesné Cs. Kis Éva | |
| Az önkéntes kölcsönös biztosítópénztárak Dr. Szebelédi Ferenc | |
| Képzés | |
| Képesítési feltételek a vendéglátóiparban Dr. Drábik László | |
| Pincérek a tűzvonalban Kurt Fischer | |
| Pincérek a tűzvonalban 2. Claus Sieling - Armin Poggendorf | |
| Szakképzési lehetőségek a vendéglátó-ipari szakmákban | |
| Szakképzési lehetőségek az idegenforgalmi szakmákban | |
| Tanulók gyakorlati képzése, foglalkoztatása Kovács László | |
| Munkaruha | |
| Munkaruha, védőruha Kollárszky Liza | |
| Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet Kollárszky Liza | |
| Vezetés | |
| Alapkérdések | |
| Vezetői felelősség jogi oldalról Dr. Markója Péter | |
| Mit tudnak jobban az idős munkatársak? Rolf Leicher | |
| Ismeri-e a vezető a beosztottja igényeit? Axel Thiele | |
| Irányítás | |
| Hogyan ösztönözzük munkatársainkat a bírálattal? Prof. dr. Udo Stopp | |
| Hogyan kerüljük el a konfliktusokat a beosztottjainkkal? Rolf Leichner | |
| A vezetői utasítások érvényesítése Rolf Leichner | |
| Vezetői döntések és beosztotti kifogások Rolf Leichner | |
| Pénzügyek | |
| Gazdálkodás | |
| Árképzés a vendéglátásban Thurzó Béláné | |
| Elszámoltatás a vendéglátóüzletekben Mayer Gyöngyi | |
| Selejtezés Thurzó Béláné | |
| Bankszámlavezetés Divéki Éva | |
| Az áfa-visszatérítés gyakorlata Ihász Zsolt | |
| A pénzmosásról és a valutaváltásról szóló új rendeletek Ihász Zsolt | |
| Vámjogszabályok a turistaforgalomban Ihász Zsolt | |
| Finanszírozás | |
| Üzleti terv és hitelpályázat Bogyó István | |
| Lízing Jánosi Kornél | |
| A franchise mint vállalkozás Bogyó István | |
| A turizmust és a vendéglátást támogató hazai és uniós pályázatok Fekete Edit | |
| Bankkártyák a vállalkozásoknál Bogyó István | |
| A kis- és középvállalatok részére elérhető finanszírozási források Ihász Zsolt | |
| A pályázatfigyelés Dr. Martos György | |
| A pályázati dokumentáció elkészítése és beadása Dr. Martos György | |
| Pénzügyi előírások | |
| Bizonylatok, nyilvántartások Thurzó Béláné | |
| Könyvvizsgálat Tóth Sándorné | |
| Számlázási szabályok Dr. Kerekes Anikó | |
| A számviteli törvény változásai Jasku Zsolt | |
| Iratmegőrzés, iratmegsemmisítés a magyar jogban Dr. Kalocsai Katalin | |
| Beruházás | |
| Pláza(láz), franchise, vagy önálló egység? Végh Péter | |
| Vállalkozóvá válni Máyer Gyöngyi | |
| Adózás | |
| Adófajták | |
| A társasági adó és az osztalékadó Kristóf Andrásné dr. | |
| Személyi jövedelemadó Monori Mihály | |
| Az adótörvények 2005. évi változásai Thurzó Béláné | |
| Egyéb elvonások | |
| A vendéglátás helyzete a magyar gazdaságtan Thurzó Béláné | |
| A 2006. évi adóváltozások hatása a vendéglátóvállalkozásra Thurzó Béláné | |
| A szervizdíj és a borravaló Thurzó Béláné | |
| Adótanácsok | |
| Kapcsolatunk a könyvelővel Tóth Sándorné | |
| Vendégcsatolás | |
| Helyzetelemzés | |
| Vállalkozásunk pozicionálása Dr. Kovács Tibor | |
| A vendégek elégedettségének felmérése Szántó András | |
| Üzletpolitika | |
| Marketing a vendéglátásban Szántó András | |
| A marketing eszközei Szántó András | |
| Szállodai marketing Dr. Schablik Vilmos | |
| Internetkávézók Timaffy Lilla | |
| Szezonalitás a vendéglátóiparban Baranyai György | |
| Szezonalitás a kereskedelmi szálláshelyeken Palancsa Attila | |
| A vendéglátó-ipari üzletek sikeres telepítésének tényezői Robert Schäfer | |
| A fiatalok utazásai és fogyasztási szokásai Fekete Edit | |
| Arculat | |
| A vállalati arculat szerepe a vendéglátásban Szántó András | |
| Ahány ház, annyi hangulat Voleszák Zoltán | |
| Vendéglátóegységek a fogyasztók nyomában Varga Tímea | |
| Az internet és a vendéglátás 1. Forgách Géza | |
| Vendéglátás | |
| Dohányzó és nem dohányzó vendégek egymás mellett | |
| Növények az éttermekben és a kerthelyiségekben Szász Zsuzsanna | |
| Nemdohányzók védelmében Thurzó Katalin | |
| A belsőépítészet szerepe a vendéglátásban Voleszák Zoltán | |
| Kommunikáció | |
| Hogyan lesz a vendégből törzsvendég? Dieter Hasenkamp | |
| Vendégtípusok Bálint Bence | |
| A reklám szerepe és módszerei a vendéglátásban Szántó András | |
| Vendéglátós hirdetések térképeken, útikönyvekben Bába Imre | |
| Főzőiskola törzsvendégeknek Juliane S. Köhl | |
| A vendéggel minden helyzetben udvariasan Rolf Leicher | |
| Árpolitika | |
| Ár az étlapon Dr. Armin Poggendorf | |
| Szervezés | |
| Beszerzés, készletezés | |
| Beszerzés és készletgazdálkodás Mayer Gyöngyi | |
| Textíliák Major Henriette | |
| Konyha | |
| Termékkészítés Sándor Dénes | |
| Convenience food Voleszák Zoltán | |
| A konyhatechnológia új útjai Voleszák Zoltán | |
| Értékesítés | |
| Új vonások az értékesítésben Endrődy Gábor | |
| Étlapról étrendről és ezek készítéséről Szigeti Andor | |
| Szabályok és lehetőségek a tálalásban Voleszák Zoltán | |
| Ügyvitel a szállodában Fehér Tamásné | |
| Ételek neve angolul és németül Horling Katalin | |
| Amikor pénz helyett üdülési csekket fizeta vendég Thurzó Béláné | |
| Étkezési utalvány és természetben nyújtott melegétkezés Thurzó Béláné | |
| Irodaszervezés | |
| Telekommunikáció a vendéglátóiparban Bodnár Péter | |
| Létesítés, bővítés | |
| Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban I. Martos György | |
| Üzletkörök, üzlettípusok a vendéglátásban II. Martos György | |
| A terasz Kövessy Szabolcs | |
| Technika | |
| Gépek, berendezések | |
| Korszerű technológia kis alapterületen Dr. Martos György | |
| A vendéglátóhelyek szellőztetése Szalay Zoltán | |
| A pénztárgépek fajtái Tubai Tamás | |
| A sokkoló hűtők Timaffy Lilla | |
| Edénymosogató gépek a technológiai rendszerben Dr. Martos György | |
| Nyersanyag- és késztermékmaradvány kezelése Dr. Martos György | |
| Biztonságtechnika Timaffy Lilla | |
| Számítástechnika | |
| Számítástechnika a vendéglátóiparban Kovács László | |
| A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola éttermeiben használt renszer | |
| A NovoHost-AM éttermi pincér- és pénztárgépterminál-rendszer | |
| Flexys számítógépes rendszerek | |
| Megjelenés az interneten Timaffy Lilla | |
| Gasztronómia | |
| Irányzatok | |
| A görög konyha Argiropulu Elefteria | |
| Gyógyélelmezés a vendéglátásban és a közétkezésben Dr. Zajkás Gábor | |
| Allergiás vendég az étteremben Dr. Barna Mária | |
| A vallások és az étkezés I. Tusor András | |
| A gasztronómia történetéről Tusor András | |
| A magyar konyha kialakulása és jellemzése Tusor András | |
| A francia és az angol konyha Tusor András | |
| A mediterrán konyha Tusor András | |
| Korszerű táplálkozási formák Tusor András | |
| A német nyelvterület konyhái Tusor András | |
| A balkán varázslatos ízvilága Tusor András | |
| A szláv konyha Tusor András | |
| A legnagyobb ínyenc és életművész: Krúdy Gyula | |
| A skandináv népek konyhája Tusor András | |
| A kínai konyha Tusor András | |
| Italok | |
| Borismeret Hoffman Ottó | |
| A sör és a gasztronómia Kovács Gábor | |
| Koktélkészítés Lajsz András | |
| A kávé Dr. Mórik Gyula | |
| A borok ajánlása, felszolgálása és tárolása Horváth Csaba | |
| A bortörvény előírásai Horváth Csaba | |
| A borok érzékszervi vizsgálata Horváth Csaba | |
| Néhány szó az emésztésről és a digesztívekről Voleszák Zoltán | |
| Éttermi asztalkultúra | |
| Gondolatok a látványkonyháról Voleszák Zoltán | |
| Önkiszolgáló értékesítés magas színvonalon? Dr. Martos György | |
| A terítés régi és új szabályai Voleszák Zoltán | |
| Adventtől kiskarácsonyig Voleszák Zoltán | |
| Rendezvények | |
| Rendezvényszervezés házon kívül Novák László | |
| Menü-összeállítás Molnár László | |
| Versenyeztetés a gasztronómiában Kelemen Tamás | |
| Banketting Dömötör Miklós | |
| A bálok szervezéséről Mészáros Tibor - Voleszák Zoltán | |
| Vendéglátás a szabad ég alatt Voleszák Zoltán | |
| Vendéglátás télidőben Voleszák Zoltán | |
| Esettanulmányok | |
| Vendéglátás | |
| Vendéglátásunk vendégszemmel Fritz Hämel | |
| Helyi specialistások az étlapon Ulrike Benz - Reiner Schechter | |
| A Rozmaring felvirágzása Francz Magdolna | |
| Üzemeltetés | |
| A Szarka Fogadótól a Kristály Szállóig Szabó Zoltán | |
| A Kolping Családi Hotel Kutai Dóra, Timaffy Lilla | |
| Új szállodai szolgáltatás: wellness Kutai Dóra | |
| Mi legyen a magyar kastélyokkal? Fekete Edit | |
| Újdonságok a magyar gyógy- és wellness kínálatban Fekete Edit | |
| A megújulás elengedhetetlen Fekete Edit | |
| Viselkedéskultúra | |
| Etika | |
| A vendéglátás etikája Dr. Kardos Lea | |
| A Magyar Vendéglátók Ipartestületének Etikai Kódexe | |
| Tárgyalás, levelezés | |
| Idegen nyelvű levelek | |
| Hivatalos levelek a karácsonyi és újévi időszakban három nyelven | |
| Fizetési felszólító levelek három nyelven | |
| Európai Unió | |
| Az Unió kapujában | |
| Turizmus és vendéglátás az Európai Unióban Kovács Balázs, Tusor András | |
| A magyar vendéglátás helyzete az uniós csatlakozás után Dr. Drábik László | |
| Élelmiszer-biztonság Szeitzné Dr. Szabó MÁrta | |
| Adózás az Európai Unióban Ihász Zsolt | |
| EU: Pályázni muszáj... Kádár Elza | |
| Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után Ihász Zsolt | |
| Pályázati lehetőségek az uniós csatlakozás előtt és után (2.) Ihász Zsolt | |
| Fogyasztóvédelmi, piacfelügyeleti tevékenység az uniós csatlakozás tükrében Szűcs András | |
| Csatlakozás után | |
| A vendéglátó-vállalkozások szerepe a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia szerint Kovács Balázs és Soproni Gyula | |
| ÁNTSZ-előírások uniós szemmel Szeitzné dr. Szabó Mária |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.