1.034.923

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Moszkva - Petuski

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Helikon Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN: 978-963-479-154-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


OLVASHATJUK úgy Venyegyikt Jerofejev könyvét, mint a brezsnyevi Szovjetunió tragikus szatíráját egy alkoholista nézőpontjából. Venyicska, aki Moszkvából a kedveséhez és a fiához akar eljutni Petuskiba, hol az angyalokkal, hol az utasokkal folytat abszurd beszélgetéseket a vonaton, s közben a temérdek elfogyasztott ital hatására a valóságból lassan átkerül a víziók világába — és a helyi forradalom élére áll ^ZZZZZZZZZ És aztán elolvashatjuk újra és újra — és a kis könyvnek mindig egyre mélyebb költői, filozófiai, pszichológiai, vallási rétegei tárulnak fel, ha jól figyelünk. így olvassák az oroszok immár harminc éve újra és újra Jerofejev regényét, amely egész szellemiségével és számtalan mondatával örökre beégett az orosz kollektív tudattalanba. Nagy/ egyre nagyobb könyv lett belőle: időtlen klasszikus — egy olyan, korán elhunyt író művéből, akit életében jóformán senki sem ismert.
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Venyegyikt Jerofejev

Venyegyikt Jerofejev műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Venyegyikt Jerofejev könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv