1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jegyzőkönyv az 1956. december 28-án tartott taggyűlésről

Magyar Írók Szövetsége - Dokumentum

Szerző

Kiadó: ABC Független Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 40 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Szamizdat kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

"Erdei Sándor: Tisztelt taggyűlés! Arról kell beszámolnom, hogy mit végzett az Írószövetség elnöksége az elmúlt két hónap alatt.
Ez a két hónap nagy és nehéz idő nemzetünk... Tovább

Előszó

Részlet:

"Erdei Sándor: Tisztelt taggyűlés! Arról kell beszámolnom, hogy mit végzett az Írószövetség elnöksége az elmúlt két hónap alatt.
Ez a két hónap nagy és nehéz idő nemzetünk történetében. Beszámolómnak nem lehet célja, hogy átfogja és megmérje ezt az időt. Irodalmunk az utóbbi esztendőkben ugyan már egyre érthetőbb szóval vallotta és vallja magát a nemzet lelkiismeretének, s a magyar írók az október 23-án indult nemzeti demokratikus felkelésben együtt éreztek és együtt gondolkoztak a megmozdult néppel. Az Írószövetség elnöksége a forradalmi mozgalom minden fontos pontján nyilatkozatban fogalmazta meg, és ha mód volt rá, nyilvánosságra hozta véleményét az eseményekről és a kibontakozás útjáról. Így az elnökség tevékenységének mostani áttekintése látszólag szükségképpen léphetne fel azzal az igénnyel, hogy átfogóan, történelmileg értékelje a népmozgalmat és a felkelést.
De bármilyen égető hiányát érezzük is a forradalom komoly elemzésén alapuló értékelésnek, most az Írószövetség tevékenységéről szóló beszámolóval nem pótolhatjuk ezt a hiányt. Csak adatokat nyújthatunk a leendő értékeléshez. Hogy adataink megbízhatók, s hogy véleményüket mindig őszintén, a magyar nép és a magyar nemzet létérdekeinek szemelőtt tartásával fogalmaztuk meg, ezért ugyanaz a felelősség s ugyanaz az igazságkereső szenvedély áll jót, amely az utóbbi évek legkomolyabb írói törekvéseit jellemezte." Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv