1.034.923

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabad ország szabad munka

Szerző

Kiadó: Sarló Kiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 47 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Általános Nyomda és Grafikai Intézet Rt., Budapesten.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"Azt hiszem, elérkeztünk oda, hogy miután elsírtuk, elpanaszoltuk, hova jutottunk és elátkozzuk, megbüntetjük azokat, akik minket ide juttattak, gondolkozzunk azon is, hogy most aztán... Tovább

Előszó

Részlet:
"Azt hiszem, elérkeztünk oda, hogy miután elsírtuk, elpanaszoltuk, hova jutottunk és elátkozzuk, megbüntetjük azokat, akik minket ide juttattak, gondolkozzunk azon is, hogy most aztán hova, merre. Mit csináljunk és hogyan csináljuk, amit csinálni kell, hogy elindulhassunk az új országban az új élet felé.
Azok a jelszavak és általános irányelvek, amelyek újságjainkból hangzanak és plakátjainkon virítanak, csak akkor érnek valamint, ha valósággá válnak. A politika nemcsak irányváltozás, hanem az egész népi élet mélyéig hatoló cselekedet is legyen. Az iránymutatás már megvan: szabadság, földreform, demokratikus Magyarország.
Szabadság? Helyes! hogyan váltsuk valóra, hogy a sokszázados rabság után szabadon merjen és tudjon mozogni a magyar nép?
Földreform? Igen! a föld legyen azé, aki megműveli. Mivel azonban az ember nem földből, hanem a föld termékeiből él, mihelyst a kezünkön van a föld, az az első kérdés, hogyan éljünk meg rajta, miképpen termelhetnek többet és jobbat, mint eddig.
Demokratikus Magyarország? Rendben van! Legyen igazi demokrácia, minden téren érvényesüljön a nép akarata." Vissza

Veres Péter

Veres Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Veres Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv