1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Utazás a Föld középpontja felé

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 175 oldal
Sorozatcím: Verne Gyula munkái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Geiger Richárd tíz, egész oldalas fekete-fehér rajzával illusztrálva. A borítón "Verne Gyula összes munkái" sorozatcím szerepel. Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-t., Budapest nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
"186* május hó 21-én, egy vasárnapon, nagybátyám, Lidenbrock tanár, izgatott sietséggel jött haza, a Hamburg legódonabb városrészében, a régi Király-utca 19. számú kis házába.
A jó... Tovább

Előszó

Részlet:
"186* május hó 21-én, egy vasárnapon, nagybátyám, Lidenbrock tanár, izgatott sietséggel jött haza, a Hamburg legódonabb városrészében, a régi Király-utca 19. számú kis házába.
A jó Márthának azt kellett hinnie, hogy nagyon elkésett az ebéddel, mert az ételek még csak akkor kezdtek forrni-sülni a tűzhelyen.
- Lidenbrock ur már itt is van! - kiáltott a derék nő nagy ijedten, miközben az ebédlőbe vezető ajtón bekukkant.
- Igen, Mártha, itt van már. De azért ne rémüldözzön, annyira. Az ebéd még főlhet, mert még csak félkettőt ütött a Mihály-templom tornyán.
- De hát akkor, mért jött már haza, Lidenbrock ur?
- Ő azt hiszem, megmondja.
- Itt van! Menekülök, Axel ur, ugy-e beszél vele, hogy legyen belátása.
És a jó Mártha visszasietett a konyhába.
Magamra hagyott. Csakhogy az én habozó és félénk természetemet nem tartottam alkalmasnak arra, hogy egy professzor fejével beszéljek. Ezért a legokosabbnak tartottam szép csendesen elpárologni, amikor a kapu megnyikorgott. A házigazda hosszú lába zajos dobogással sietett föl a deszkalépcsőn, átrohant az ebédlőn és a dolgozószobájáig meg sem állt. Menés közben botját az egyik sarokba lódította, a felborzolt szőrű kalapját az asztalra dobta és idegesen felém kiáltott:
- Axel, gyere velem!
Még rá sem értem, hogy megmoccanjak, amikor újból és még türelmetlenebbül rám mordult:
- No! hát még se jössz? Besiettem a rettenetes nagybátyám szobájába. Lidenbrock Ottó nem volt valami rossz ember, ezt a bizonyítványt szívesen kiállítom részére. De ha nem változik meg, amire a legkisebb kilátás sincs, attól félek, hogy mint iszonyatos különc fog meghalni. " Vissza

Verne Gyula

Verne Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Verne Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv