A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

A lengyel néphadsereg/A koreai néphadsereg/A német nemzeti néphadsereg/A szovjet hadsereg/A mongol néphadsereg/A vietnami néphadsereg

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Zrínyi Katonai Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 585 oldal
Sorozatcím: Fegyverbarátaink
Kötetszám: 7-12
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. 6 mű egy kötetben. Az 1. mű kiadója Zrínyi Honvéd Kiadó, a 2. műhöz 1 db, a 4. műhöz 3 db térképmelléklet tartozik.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:

Közös a kard, a boroskupa

Fegyverbarátunk a lengyel néphadsereg. Nem üres szavak ezek, barátságunk hosszú évszázadokra tekint vissza. A történelem során sokszor harcoltak magyar... Tovább

Előszó

Részlet:

Közös a kard, a boroskupa

Fegyverbarátunk a lengyel néphadsereg. Nem üres szavak ezek, barátságunk hosszú évszázadokra tekint vissza. A történelem során sokszor harcoltak magyar katonák a lengyel nép, és lengyel katonák a magyar nép szabadságáért. E közös harcok emléke az akkori időkben fogant testvérbarátságot, közös kardot és boroskupát emlegető ismert lengyel szólásmondás. Emlék Balassi, Petőfi, Jan Kochanowski és még sok-sok költő írása, amelyek mind a dicsőséges, közös haditettek hirdetői. Felejthetetlen emlék a lengyel hon fiának, Bem tábornoknak hősi küzdelme, amelyet 1848-49-ben vívott a magyar nép szabadságáért.
A szabadság, amelyről a magyar és a lengyel költők évszázadokon át énekeltek, amelyért a magyar és a lengyel katonák oly sokszor harcoltak, ma már tulajdonunk. A szovjet hadsereg önfeláldozó segítségével felszabadult a lengyel és a magyar nép. Új korszak kezdődött népeink történelmében, új tartalommal telítődött a barátság. Megváltozott a két hadsereg szerepe is, feladatuk a munkás-paraszt hatalom védelme lett. Ezt a feladatot a lengyel néphadsereg a többi szocializmust építő nép hadseregével együtt oldja meg. A varsói szerződésben résztvevő államok hadseregei - köztük a lengyel néphadsereg is - kötelezettséget vállaltak, hogy közösen védelmezik a békét és a szocialista országok biztonságát.
A lengyel néphadsereg a német fasizmus elleni harcokban született és katonái - akik közül ma sokan parancsnokok - hősiesen harcoltak a szovjet hadsereg oldalán Lengyelország felszabadításáért, a hitleri fasizmus megsemmisítéséért.
A lengyel győzelmi zászló ott lengett a Szovjetunió zászlaja mellett Berlin romjain. A lengyel és a szovjet katonák a fasizmus elleni küzdelemben vérrel megszentelt fegyverbarátságot kötöttek. A lengyel néphadsereg hűséges fegyvertársa a dicső szovjet hadseregnek és a testvérnépek hadseregeinek. Parancsnokai ás harcosai szorgalmas kiképző munkával és tanulással növelik katonai tudásukat, s készen állnak, hogy ha kell, a testvéri néphadseregekkel szoros fegyverszövetségben lesújtsanak a népek ellenségeire. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv