1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Húsból készült finomságok

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Grafikus

Kiadó: Ceres Könyvkiadó
Kiadás helye: Bukarest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 177 oldal
Sorozatcím: Kaleidoszkóp
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 12 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

- A hús - egy komplex élelmiszer
- Hogyan ismerjük fel a hús minőségét?
- Milyen húsféleségeket ismerünk?
- Az étel minőségét a hús jó elosztása is befolyásolja
- Mit kell tudni a fagyasztott húsról?
- Hogyan végezzük a hús érlelését, pácolását, megtűzdelését?
- Ismerkedjünk meg a hús elkészítésének különböző módjaival
- 141 kitűnő recept marha, borjú, bárány, birka, berbecs, belsőségek, baromfi és vadhúsokból.

Tartalom

Mindent tudunk?4
A hús mint élelmiszer9
A hús minősége és féleségei15
Milyen húsféleségeket ismerünk?21
A hús elsődleges feldolgozása és kezelése33
A hús érlelése és pácolása33
Az érlelés33
Pácolás vagy marinálás36
A húsok tűzdelése és göngyölése szalonnával40
A tűzdelés40
Mi a göngyölés?41
Ismerkedjünk meg a hús elkészítésének különféle módjaival
Sütés rostélyon43
Nyárson sütés46
Hirtelensültek készítése50
A hús kisütése bő zsírban51
Sütőben (lerben) készítés53
Zsírmártás készítése55
A hús főzése56
Mi a serpenyős?58
Hogyan készítjük el a fagyasztott húst?61
A marhahús65
Rostélyos karaj65
Mirabeau-rostélyos67
Bordói karaj (velővel)67
Bearnezi karaj68
Gombás tejfölös karaj68
Provence-i karaj69
Ringlis karaj69
Marhasült70
Chateaubriand-sült72
Tepsiben sült marhabélszín73
Marhabélszín Wellington módra74
Bélszín Strogonoff módra75
Nyárson sült bélszín Richelieu módra75
Turnedo-szeletek (Turnedos)76
Turnedo-szelet bearnezi mártással77
Turnedo-szelet Rossini módra77
Beefsteack (Bifsztek)78
Beefsteack amerikai módra79
Beefsteack tartármártással79
Beefsteack tojással81
Beefsteack spagettivel81
Marhahús burgundin módra82
Főtt marhahús hidegen82
Karmonádli flamand módra83
Miraton83
Gulyás84
Sóbafőtt bundában85
Főtt hús felhasználása85
Fondu87
Töltött káposzta88
Stefánia sült89
Borjúhús90
Bécsi szelet92
Borjúszelet paradicsommártással93
Töltött borjútekercs93
Töltött borjútekercs (más recept)94
Borjúszelet milanói módra94
Borjúszelet vadasan95
Borjúszelet Richelieu módra95
Borjútekercs délszaki módra96
Zöldséges borjúkaraj97
Kiadós borjúkaraj97
Borjúkaraj gazdasszony módra98
"Mirella" borjúkaraj98
Borjúkaraj milanói módra99
Borjúkaraj provence-i módra100
"Imperiál" borjúsült100
Borjúkaraj tejfölösen101
Töltött borjúszegy101
Borjúpörkölt102
Borjúfej savanyú mártással103
Borjúlábszár (osso-buco)104
Sertéshús104
Sertéskaraj tésztában kisütve1045
Malacsült106
Töltött szopósmalac107
Sertéssült spenóttal107
Sertéskaraj normandiai módra108
Sertéskaraj vadasan108
Sertéscomb bormártással109
Sertéspaprikás galuskával109
Füstölt sertéscsülök szárazbabbal110
Juhhús111
Berbécskaraj roston sülve111
Nyárson sült berbécshús keletiesen111
Hirtelensült berbécskaraj113
Berbécskaraj flamand módra113
Berbécskaraj laskával114
Berbécssült (felsál) burgonyával114
Berbécscomb szárazbabfőzelékkel114
Berbécs spenóttal töltve115
Töltött berbécslapocka116
7 orás felsál116
Berbécscomb zöldségfélékkel117
Berbécsragu118
Serpenyős Castelnandary módra118
Berbécshús tojásgyümölccsel (vinetével)119
Bárányhús120
Bárányflekken120
Nyárson sült bárány zöldborsóval120
Rántott bárány121
Báránysült121
Báránypörkölt zöldborsóval122
Töltött bárány122
Báránybecsinált123
Bárányaprólék hártyájában sütve123
Belső szervek124
Velő vajban124
Velő savanyú mártással126
Velősaláta126
Marhanyelv pikáns mártással127
Főtt marhanyelv127
Nyelv tejfölös mártással128
Nyelv paradicsom mártással129
Nyárson sült berbécsvese129
Malacvese roston sülve130
Roston sült sertésvese bearnez mártással130
Pirított borjúvese131
Vese bormártással132
Pirított vese "Turbigo" módra132
Pirított borjúvese mustáros mártással133
Borjúvesés piláf133
Vese vastagétel (csulámá)134
Májjal töltött paradicsom135
Pirított máj136
Borjúmáj füstölt oldalassal136
Roston sült máj137
Borjúmáj provence-i módra137
Firenzei krézli137
Borjúkrézli tejfölösen138
Pirított borjúszív138
Szív nyárson sülve139
Baromfihús140
Pulykasült140
Töltött pulykasült142
Rántott karaj baromfihúsból143
Baromfi galantin144
Baromfisaláta145
Nyárson sült csirke146
Csirkesült146
Töltött csirke provence-i módra147
Töltött csirke (más recept) gombával tálalva148
Rántott csirke148
Párizsi csirke149
Csirke kertész módra149
Csirke görög módra150
Csirkepaprikás150
Csirkepörkölt151
Kacsasült gombamártással151
Kacsasült naranccsal151
Idei ruca "Nikoise" módra152
Almával töltött libasült153
Nyárson sült baromfimáj154
Főtt libamáj154
Libamáj tésztában kisütve155
Libamáj aszpikban156
Vadak157
Nyúlhús sütőben sütve157
Töltött nyúlpecsenye157
Nyúl úlpörkölt158
Almás őzgerinc160
Gesztenyés őzgerinc161
Őzcomb angolosan161
Őzgerinc tejfölös mártással162
Őzpörkölt163
Őzkaraj vadasmártással163
Vaddisznókaraj vadasmártással és gesztenyepürével164
Fácán "kenapén"165
"Égő" szalonka166
Nyárson sült fürj166
Az állat különböző részeinek célszerű konyhai felhasználása168
Rövid értelmező szótár170
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv