| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 210 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 19 cm x 12 cm |
| ISBN: | 963-240-830-6 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrákkal. |
| Előszó | 5 |
| Bevezető | 7 |
| Történeti áttekintés | 9 |
| A vesék szerkezete és működése | 13 |
| Vesebetegségek | 17 |
| Heveny (akut) vesegyulladás | 17 |
| Idült (krónikus) vesegyulladás | 19 |
| Heveny pielonefritisz | 22 |
| Idült pielonefritisz | 27 |
| Heveny veseelégtelenség | 29 |
| Terhességi vesebaj | 30 |
| Vesekőbetegség | 31 |
| Vesegümőkór | 35 |
| Urémia | 36 |
| Művesekezelés | 38 |
| Veseátültetés | 51 |
| Vesebajosok étrendje | 44 |
| 5 g összfehérjét tartalmazó étrend | 47 |
| 10 g összfehérjét tartalmazó étrend | 57 |
| 20 g összfehérjét tartalmazó étrend | 70 |
| 35 g összfehérjét tartalmazó étrend | 86 |
| 50 g összfehérjét tartalmazó étrend | 106 |
| A fehérjeszegény ételek elkészítési módja | 127 |
| Gyümölcsből készült ételek, italok | 127 |
| Saláták | 128 |
| Levesek | 130 |
| Főzelékek, köretek | 132 |
| Az urémiás betegek étrendje | 137 |
| Keményítő felhasználásával készült 18 g összfehérjét tartalmazó étrend | 142 |
| Keményítő felhasználásával készült 24 g összfehérjét tartalmazó étrend | 162 |
| Keményítő felhasználásával készült ételek elkészítési módja | 182 |
| Fehérjeszegény kenyér készítés keményítőből | 182 |
| Levesek | 185 |
| Főzelékek, feltétek | 185 |
| Mártások | 188 |
| Saláták | 189 |
| Sütemények, tészták | 191 |
| Tápanyagtáblázat | 197 |
| Élelmi anyagok kálium-, nátrium- és magnéziumtartalma | 207 |