kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Medicina Könyvkiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 150 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | 963-241-660-0 |
| Megjegyzés: | Néhány fekete-fehér ábrával. |
| Előszó | 5 |
| Előszó a 4. átdolgozott kiadáshoz | 7 |
| Bevezető | 9 |
| Történeti áttekintés | 11 |
| A vesék szerkezete és működése | 13 |
| Vesebetegségek | 17 |
| Heveny (akut) vesegyulladás | 7 |
| Idült (krónikus) vesegyulladás | 9 |
| Heveny pielonefritisz | 21 |
| Idült pielonefritisz | 25 |
| Heveny veseelégtelenség | 26 |
| Terhességi vesebaj | 27 |
| Vesekőbetegség | 28 |
| Vesegümőkór | 31 |
| Urémia | 31 |
| Művesekezelés | 33 |
| Veseátültetés | 35 |
| Vesebajosok étrendje | 39 |
| 18-20 g összfehérjét tartalmazó étrend | 43 |
| 35 g összfehérét tartalmazó étrend | 53 |
| 50 g összfehérjét tartalmazó étrend | 73 |
| A fehérjeszegény ételek elkészítési módja | 73 |
| Gyümölcsből készült ételek, italok | 73 |
| Saláták | 75 |
| Levesek | 77 |
| Főzelékek, köretek | 78 |
| Az urémiás betegek étrendje | 81 |
| Keményítő felhasználásával készült 18 g összfehérjét tartalmazó étrend | 88 |
| Keményítő felhasználásával készült 24 g összfehérjét tartalmazó étrend | 98 |
| Keményítő felhasználásával készült ételek elkészítési módja | 108 |
| Fehérjeszegény kenyér készítése keményítőből | 108 |
| Levesek | 108 |
| Főzelékek, feltétek | 111 |
| Mártások | 115 |
| Saláták | 115 |
| Sütemények, tészták | 118 |
| "Nephropán"-ból készíthető kis fehérjetartalmú ételek | 124 |
| Diétás készítmények | 128 |
| Függelék | 129 |
| Élelmi anyagaink ásványi és alkotórészei | 129 |
| Hazai élelmi anyagok tápanyagtartalma | 136 |