1.034.961

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az ételünk a gyógyszerünk

Útmutató a csecsemők és gyermekek helyes táplálásához

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Totem Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 160 oldal
Sorozatcím: Az ételünk a gyógyszerünk
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 26 cm x 20 cm
ISBN: 963-590-212-3
Megjegyzés: Színes fényképekkel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az ételünk a gyógyszerünk sorozat legújabb kötete értékes ismereteket nyújt azokról az ételekről és tápanyagokról, amelyek az egészséges növekedéshez szükségesek. Minden változást figyelembe vesz, amely a születéstől a pubertáskorig a gyermekek tápanyagszükségleteiben végbemegy. A szerző ismerteti azokat az ételeket, amelyeknek szerepelniük kell gyermekünk étrendjében ahhoz, hogy a megfelelő immunitás és az egészséges csontozat kialakulhasson, az agy fejlődése optimális legyen és a maximális mennyiségű energia szabaduljon föl. Tanácsokkal szolgál továbbá az elválasztáshoz, a vegetáriánus gyermekek étrendjének kialakításához, az ételallergia és intolerancia felismeréséhez, és ahhoz, hogyan kezeljük a válogatós gyermeket. Ez a könyv bevezet bennünket a tápanyagban gazdag ételek világába, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy gyermekünk egészséges alapokkal kezdje az életet.
Az ételek hatással vannak gyermekeink egészségére, növekedésére és viselkedésére. A kiegyensúlyozott... Tovább

Fülszöveg

Az ételünk a gyógyszerünk sorozat legújabb kötete értékes ismereteket nyújt azokról az ételekről és tápanyagokról, amelyek az egészséges növekedéshez szükségesek. Minden változást figyelembe vesz, amely a születéstől a pubertáskorig a gyermekek tápanyagszükségleteiben végbemegy. A szerző ismerteti azokat az ételeket, amelyeknek szerepelniük kell gyermekünk étrendjében ahhoz, hogy a megfelelő immunitás és az egészséges csontozat kialakulhasson, az agy fejlődése optimális legyen és a maximális mennyiségű energia szabaduljon föl. Tanácsokkal szolgál továbbá az elválasztáshoz, a vegetáriánus gyermekek étrendjének kialakításához, az ételallergia és intolerancia felismeréséhez, és ahhoz, hogyan kezeljük a válogatós gyermeket. Ez a könyv bevezet bennünket a tápanyagban gazdag ételek világába, amelyek feltétlenül szükségesek ahhoz, hogy gyermekünk egészséges alapokkal kezdje az életet.
Az ételek hatással vannak gyermekeink egészségére, növekedésére és viselkedésére. A kiegyensúlyozott étrend növeli gyermekeink szellemi éberségét, energiaszintjét, biztosítja a nyugodt alvást. Az ételünk a gyógyszerünk sorozat Útmutató a csecsemők és gyermekek helyes táplálásához című részében pontos tájékoztatást kaphatunk arról, hogy a gyermeknek milyen étrendre van szüksége. A szerző listázza a 40 legegészségesebb ételt, felhívja a figyelmet a velük kapcsolatos általános problémákra is, például, ha a gyermek nem akar enni, allergiás valamely ételre, esetleg bizonyos ételek hiperaktivitást váltanak ki nála. Sorba veszi valamennyi korcsoportot, és megnevezi azokat a tápanyagokat, amelyek adott időszakban - elválasztáskor, első etetéskor, közösségbe kerüléskor - a legfontosabbak a gyermek számára. A könyv gondosan összeállított, kutatásokon alapuló étrendet javasol minden korcsoport számára. A könyv tartalmaz egy receptgyűjteményt is, melynek segítségével remek ételeket tudunk készíteni, az első püréktől kezdve az ízletes és egészséges nassolnivalókon át a tápláló közös étkezésekig.
Az ételünk a gyógyszerünk sorozat Útmutató a csecsemők és gyermekek helyes táplálásához című részének célja, hogy gyermekeink étrendjét képesek legyünk úgy összeállítani, hogy minden szükséges tápanyagot megkapjanak, amely szervezetük működéséhez és a növekedéshez szükséges. Vissza

Tartalom

Előszó 6
Bevezetés 7
I. RÉSZ: ÉTELEK GYEREKEKNEK 8
Helyes táplálkozás 10
A szoptatástól a cumisüvegig 12
Testünk építőkövei 16
A táplálékpiramis 20
Az egészséges növekedés 24
A 40 legegészségesebb étel 26
Jó étel, rossz étel 34
A vita tárgya:
Bio- vagy nem-biotápanyagok 36
Cukor, fűszerek,
és egyéb táplálék-kiegészítők 38
Feliratok az ételek csomagolásán 42
Az éléskamra 46
Étkezési szokások
és különleges étrendek 48
Ha a gyermek nem eszik 50
Túltápláltság vagy alultápláltság 52
Változó szükségletek 54
Étel a jó közérzetért 58
Az étel mint jutalom 60
A vegetáriánus gyerek 62
Allergia és intolerancia 64
A hiperaktivitás felismerése 70
2. RÉSZ: A NÖVÉSBEN LÉVŐ
TEST ÉS ELME TÁPLÁLÁSA 72
Születéstől 6 hónapos korig 74
7 hónapos kortól 18 hónapos korig 86
18 hónapos kortól 3 éves korig 96
4 éves kortól 7 éves korig 106
8 éves kortól pubertáskorig 118
3. RÉSZ: RECEPTEK CSECSEMŐKNEK
ÉS GYERMEKEKNEK 128
Az első ételek 130
Az első szükséges gabonafélék
és reggelik 134
Alapvető főfogások 137
Desszertek 144
Könnyű kiegészítők 148
Vitamin- és ásványi anyag-szükséglet 152
Hasznos címek 156
Tárgymutató 158

Vicki Edgson

Vicki Edgson műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vicki Edgson könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv