1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

12 lépés a nyers étrendig

Lúgosítás természetesen

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 213 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-291-135-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A nyers étkezés világhírű úttörője, Victoria Boutenko családja gyógyulásának csodálatos történetét továbbadva útmutatást nyújt mindazok számára, akik szeretnék megismerni, illetve mindennapi életükbe beépíteni a nyers, azaz élő ételekkel való táplálkozást.
A gyakorlati szempontokat, hasznos tippeket és sikeres stratégiákat egyaránt felvonultató könyv a nyers ételek fogyasztásán alapuló életmód fizikai, lelki és spirituális fázisain keresztül, fokozatosan, tizenkét lépésben vezeti ki az olvasót a „főtt ételektől való függőség" állapotából. Kiváló alapot ad ahhoz, hogy vállalva a felelősséget saját egészségünkért, megtehessük az első lépést az egészséges életmód felé, kialakíthassuk új életvitelünknek megfelelő szokásainkat, és akár hosszú távon is eredményesen megőrizhessük azokat.
A kötet végén receptgyűjtemény található, amelyen keresztül az olvasó a gyakorlatban is megismerkedhet a nyers étrend alapjaival. A több mint harminc recept azonban csak a kezdet, ezek hozzávalóit -... Tovább

Fülszöveg

A nyers étkezés világhírű úttörője, Victoria Boutenko családja gyógyulásának csodálatos történetét továbbadva útmutatást nyújt mindazok számára, akik szeretnék megismerni, illetve mindennapi életükbe beépíteni a nyers, azaz élő ételekkel való táplálkozást.
A gyakorlati szempontokat, hasznos tippeket és sikeres stratégiákat egyaránt felvonultató könyv a nyers ételek fogyasztásán alapuló életmód fizikai, lelki és spirituális fázisain keresztül, fokozatosan, tizenkét lépésben vezeti ki az olvasót a „főtt ételektől való függőség" állapotából. Kiváló alapot ad ahhoz, hogy vállalva a felelősséget saját egészségünkért, megtehessük az első lépést az egészséges életmód felé, kialakíthassuk új életvitelünknek megfelelő szokásainkat, és akár hosszú távon is eredményesen megőrizhessük azokat.
A kötet végén receptgyűjtemény található, amelyen keresztül az olvasó a gyakorlatban is megismerkedhet a nyers étrend alapjaival. A több mint harminc recept azonban csak a kezdet, ezek hozzávalóit - ahogyan arra Victoria is buzdítja olvasóit fantáziánkat szabadjára engedve ízlésünknek megfelelően bővíthetjük, változtathatjuk. A szerző szakértelmének és lebilincselő stílusának köszönhetően a könyvet egyaránt haszonnal forgathatják a tapasztalt nyersevők és az egészséges életmód iránt érdeklődők is.
Társadalmunkban általános jelenségnek számít annak a reménytelen meggyőződésnek az elfogadása, miszerint sok betegség gyógyíthatatlan. Állítom, hogy sok embernél ez a meggyőződés az egészségtelen ételektől való függőségben és az étkezési szokások megváltoztatásának képtelenségéhez kapcsolódó érzésben gyökerezik.
Victoria Boutenko
A szerzőnek a Bioenergetic Kiadó gondozásában megjelent művei: A nyerskonyha legjobb receptjei (2010), A nyers étel csodája (2011). Vissza

Tartalom

Előszó a kötet második kiadásához 9
A szerző megjegyzése 13
1. rész
Miért a nyersétel? 15
1. fejezet - Ahogy az egész elkezdődött 17
2. fejezet - Mi hiányzott a nyersétrendünkből? 25
3. fejezet - Óda egy zöld turmixhoz 27
4. fejezet - A modern tudomány a főzés következményeit tanulmányozza 34
5. fejezet - Mi az élet? 43
6. - Testünk soha nem téved 47
7. fejezet - Amit az első emberek ettek 53
8. fejezet - Kényelem vagy egészség? 60
9. fejezet - így étkezik a családunk 64
10. fejezet - Baktériumok - a természet ragyogó találmányai 68
11. fejezet - És mi a helyzet a rovarokkal? 73
2. rész
A főtt ételektől való függőség 79
12. fejezet - Valóban függőségről van szó? 81
13. fejezet - Mennyire fontos, hogy 100%-ban nyersételt együnk? 85
14. fejezet - A közismert ételek függőséget okozó tulajdonsága 90
15. fejezet - Főtt ételek - mint örömforrások? 98
16. fejezet - A lelki éhség csillapítása 102
3. rész
Hogyan vessünk véget a főtt ételtől való függőségünknek? 107
1. lépés - A probléma tudatosítása 109
2. lépés - A kívánós állapotok száműzése a szervezet táplálásával 117
3. lépés - A szükséges készségek és készülékek 120
4. lépés - Szeretlek, akármit eszel is 131
5. lépés - A kísértések elkerülése 140
6. lépés - Támogatást kapni 146
7. lépés - Hála és megbocsátás 151
8. lépés - Az álmok valóra váltása 155
9. lépés - Más egészséges szokások bevezetése 161
10. lépés - A tisztánlátás elérése 171
11. lépés - Spirituális feladatunk keresése 175
12. lépés - Mások támogatása 179
4. rész
Receptek 183
A Nyers család zöld turmixai 185
Alma - fodros kel - citrom 185
Őszibarack - spenót 185
Mangó - gyomnövények 185
Eper - banán - kötözősaláta 185
Körte - mángold - menta 185
A Nyers család zöld levese 186
Valya elképesztően fenséges, kitűnően kivételes zöld spenótlevese 186
Valódi nyers orosz borscs 187
Zöldségleves (Chowder) általános receptje 188
Chili 189
Gazpacho 189
Nem hiszem el, hogy ez csak káposzta 190
Igor keksze 190
Élő kerti burgerek 191
Élő burgerek, sovány változat 192
Élő hasábburgonya 193
Paradicsomos bazsalikomszósz 193
Élő pizza 194
Noritekercsek 195
Dióból vagy magokból készült sajt 196
Valya fűszeres mandulasajtja 196
Napos kennivaló 197
Sergei hummusza 197
Általános tortarecept 198
Sergei fiatal kókuszdiós álomtortája 199
Csokoládé-talan torta 199
Sergei csodás trüffeljei 200
Alla áfonyás pogácsái 201
Sergei vajtök-süteményei 201
Szezámos sütemény 202
Reggeli gabonaétel 202
Dióból vagy magokból készült tej 203
Jegyzetek 204
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv