| Kiadó: | Mezőgazdasági Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 340 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Előljáró beszéd a második kiadáshoz | 3 |
| Szükség van-e a juhra? | 5 |
| Honnan származik a juh, hogyan került az ember szolgálatába? | 10 |
| Sok-e a juh a világon? | 16 |
| Mit ad a juh? | 19 |
| A juh külemének vizsgálata | 28 |
| A juhok testméreteinek felvétele | 35 |
| Milyen a jó külemű juh? | 37 |
| A juh elnevezés ivar és kor szerint, súlya növekedése során és fogazata | 44 |
| A gyapjú | 48 |
| A gyapjúszál és tulajdonságai | 50 |
| A bunda | 67 |
| A rendement | 74 |
| A műszál és a gyapjú | 73 |
| A juh második nagy haszna a tej | 87 |
| A juh harmadik nagy haszna a hús | 92 |
| A prémtermelő juhászat | 95 |
| A Magyarországon tenyésztett juhfajták | 101 |
| A magyar fésűsmerinó | 101 |
| A racka | 106 |
| A cigája | 109 |
| Cikta | 111 |
| A juh emésztőszervei és emésztése | 112 |
| A takarmányok táplálóanyagtartalma | 117 |
| A vitaminok, hormonok, antibiotikumok | 122 |
| Az ásványi anyagok | 129 |
| A juhlegelő és a legeltetés | 134 |
| A juhok takarmányai | 152 |
| Szálastakarmányok | 152 |
| Szalmafélék | 161 |
| Zöldtakarmányok | 163 |
| Erjesztett és savanyított takarmányok | 163 |
| Vizenyős takarmányok | 166 |
| A juhászatban etetett abraktakarmányok | 168 |
| Ipari takarmányok | 170 |
| Hogyan takarmányozzuk juhainkat és milyen eszközöket használjunk az etetéshez | 175 |
| A juhok takarmányszükséglete | 186 |
| A kosok takarmányozása | 187 |
| A vemhes juhok takarmányozása | 189 |
| A szoptató és a fejős anyák takarmányozása | 192 |
| A bárányok takarmányozása | 196 |
| A növendékjuhok takarmányozása | 202 |
| Az ürük és a meddő anyák takarmányozása | 205 |
| A juh hizlalása | 206 |
| A juh tenyésztése | 211 |
| A bonitálás, törzskönyvezés, ivadékvizsgálat | 211 |
| Az üzekedés | 223 |
| A korai tenyésztésbevétel | 227 |
| A pároztatás | 229 |
| A mesterséges megtermékenyítés | 234 |
| Az utópároztatás | 236 |
| Kevertondós megtermékenyítés | 237 |
| A bárányoztatás | 238 |
| A vemhesség | 239 |
| Az ellés | 242 |
| Az ikresítés, iskolázás, bőgőrefejés, elválasztás | 245 |
| A herélés és a farkalás | 247 |
| A juh mint gyapjútermelő | 247 |
| A nyírás | 259 |
| A gyapjú fogalma | 261 |
| A fejőjuhászat | 261 |
| A tőgy | 261 |
| A tejképződés, tejelékenység | 262 |
| A fejés | 264 |
| A juhtej tulajdonságai és kezelése | 274 |
| A juhistálló | 281 |
| A juhászat gépesítése | 293 |
| A juhbetegségek | 296 |
| A gyomor- és bélférgesség | 297 |
| A tüdőférgesség | 298 |
| A kergeség | 298 |
| A májmételykór | 299 |
| A rühösség | 300 |
| A büdösssántaság | 302 |
| A "listeriosis" | 305 |
| A lépfene | 306 |
| Az enterotoxaemia | 306 |
| Fertőző báránybénulás | 307 |
| A juhcsimbe | 308 |
| Berekesztés | 309 |
| Függelék | 311 |
| A juh legfontosabb takarmányainak táplálóértéke | 311 |
| Fontosabb gyapjúárak az 1961. évi gyapjúátlag alapján | 316 |
| Szójegyzék | 332 |
| Felhasznált irodalom | 336 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.