| Kiadó: | Mezőgazdasági Könyv- és Folyóiratkiadó Vállalat |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 285 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat, ábrákat tartalmaz. |
| Szükség van-e a juhra? | 3 |
| Honnan származik a juh, hogyan került az ember szolgálatába? | 8 |
| Sok-e a juh a világon? | 14 |
| Mit ad a juh? | 16 |
| A juh külemének vizsgálata | 23 |
| A juhok testméreteinek felvétele | 30 |
| Milyen a jó külemű juh? | 32 |
| A juh elnevezés ivar és kor szerint, súlya növekedése során és fogazata | 39 |
| A gyapjú | 43 |
| A gyapjúszál és tulajdonságai | 44 |
| A bunda | 61 |
| A rendement | 69 |
| A juh második nagy haszna a tej | 77 |
| A juh harmadik nagy haszna a hús | 83 |
| A prémtermelő juhászat | 86 |
| A Magyarországon tenyésztett juhfajták | 92 |
| A magyar fésűsmerinó | 92 |
| A racka | 95 |
| A cigája | 98 |
| Cikta | 100 |
| A takarmányok táplálóanyagtartalma | 101 |
| A vitaminok, hormonok, antibiotikumok | 107 |
| Az ásványi anyagok | 113 |
| A juhlegelő és a legeltetés | 118 |
| A juhok takarmányai | 136 |
| Szálastakarmányok | 136 |
| Szalmafélék | 145 |
| Zöldtakarmányok | 147 |
| Erjesztett és savanyított takarmányok | 147 |
| Vizenyős takarmányok | 149 |
| A juhászatban etetett abraktakarmányok | 152 |
| Ipari takarmányok | 153 |
| Hogyan takarmányozzuk juhainkat és milyen eszközöket használjunk az etetéshez | 156 |
| A juhok takarmányszükséglete | 166 |
| A kosok takarmányozása | 167 |
| A vemhes juhok takarmányozása | 169 |
| A szoptató és a fejős anyák takarmányozása | 171 |
| A bárányok takarmányozása | 175 |
| A növendékjuhok takarmányozása | 178 |
| Az ürük és a meddő anyák takarmányozása | 181 |
| A juh hizlalása | 182 |
| A juh tenyésztése | 186 |
| A bonitálás, törzskönyvezés, ivadékvizsgálat | 196 |
| A korai tenyésztésbevétel | 200 |
| A pároztatás | 201 |
| A mesterséges megtermékenyítés | 206 |
| Az utópároztatás | 208 |
| Kevertondós megtermékenyítés | 209 |
| A bárányoztatás | 210 |
| A vemhesség | 210 |
| Az ellés | 211 |
| Az ikresítés, iskolázás, bőgőrefejés, elválasztás | 214 |
| A herélés és a farkalás | 217 |
| A juh mint gyapjútermelő | 219 |
| A nyírás | 219 |
| A gyapjú fogalma | 230 |
| A fejőjuhászat | 232 |
| A tőgy | 232 |
| A tejképződés, tejelékenység | 233 |
| A fejés | 235 |
| A juhtej tulajdonságai és kezelése | 245 |
| A juhistálló | 251 |
| A juhbetegségek | 262 |
| A gyomor- és bélférgesség | 263 |
| A tüdőférgesség | 264 |
| A kergeség | 264 |
| A májmételykór | 265 |
| A rühösség | 266 |
| A büdösssántaság | 268 |
| A "listeriosis" | 271 |
| A lépfene | 272 |
| Az enterotoxaemia | 272 |
| Fertőző báránybénulás | 273 |
| A juhcsimbe | 274 |
| Berekesztés | 276 |
| Függelék | 278 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.