| Beköszöntő | 3 |
| Előszó a második kiadáshoz | 5 |
| Harmadízben jövök | 6 |
| Fontos-e a sertéstenyésztés? | 7 |
| Hogyan lett a vaddisznóból házisertés? | 16 |
| A sertés testtájai | 22 |
| Magyarország jelenlegi sertésfajtái | 24 |
| A mangalica | 24 |
| A magyar fehér hússertés | 29 |
| A berkshire | 31 |
| A cornwall | 32 |
| Az essex | 34 |
| Ismerjük meg a sertéstenyésztésben használatos kifejezéseket | 36 |
| A tisztavérben tenyészett sertés | 38 |
| A keresztezett sertés | 40 |
| Miért szükséges a törzskönyvezés és az ivadékvizsgálat? | 44 |
| Hogyan jelöljük a sertéseket? | 51 |
| Hogyan emészt a sertés? | 54 |
| A sertéslegelő | 58 |
| Zöld-, silózott és vizenyős takarmányok | 75 |
| Szemes takarmányok | 83 |
| Olajpogácsák és egyéb gyári takarmányok | 86 |
| Állati eredetű takarmányok | 88 |
| Ásványi anyagok | 91 |
| A vitaminok | 96 |
| Az antibiotikumok | 101 |
| A takarmánygyárak | 104 |
| A tenyésztésbevétel ideje | 107 |
| Mikor ellessünk? | 111 |
| A sertés ivarzása | 113 |
| Elméleti és gyakorlati tanácsok a pároztatásban | 117 |
| A sertés fogamzása | 125 |
| Hogyan gondozom a vemhes kocákat? | 128 |
| Hogyan etetem a vemhes kocákat? | 130 |
| Takarmányozás a vemhesség első három hónapjában | 131 |
| Takarmányozás a vemhesség utolsó hónapjában | 133 |
| Az ellő koca, előkészületek az elletésre | 142 |
| A búgatás, a fialás és a malacmérlegelés naptára | 144 |
| Az ellés | 157 |
| Hogyan bánjunk a megszületett malaccal? | 161 |
| Hogyan bánjunk a lemalacozott kocával? | 167 |
| A szoptató koca takarmányozása | 171 |
| Tanítsuk meg mielőbb enni a szopós malacokat | 176 |
| A malacok megjelölése, ivartalanítása | 185 |
| A malacok takarmányozása | 186 |
| A szopós malacok korai elválasztása | 195 |
| Az elválasztás | 198 |
| A választott malac | 201 |
| A választott malac tartásáról és etetéséről | 207 |
| Néhány pótló megjegyzés a süldővel kapcsolatban | 212 |
| A sertés hízlalása | 218 |
| A hízósertések takarmányozása | 224 |
| A sonkasüldő takarmányozása | 225 |
| A bacon süldő takarmányozása | 226 |
| A sonkasertés takarmányozása | 228 |
| A fiatal zsírsertés hizlalása | 228 |
| Az öreg, mustra sertések hizlalása | 231 |
| Milyen legyen a hízósertések elhelyezése? | 235 |
| Mire ügyeljünk a sertések hizlalásakor? | 236 |
| Amikor a sertéseket hajtani vagy szállítani kell | 240 |
| A hajtás | 240 |
| Mit kell tudnunk sertéseink különböző járműveken való szállításáról? | 242 |
| A rakodás és a szállítás | 244 |
| A sertés vágása | 248 |
| Mit ad a leölt sertés? | 254 |
| A sertésistállók | 256 |
| Az ellető istálló | 263 |
| Az üres és vemhes kocák istállója | 267 |
| A süldőszállás | 268 |
| A kanistálló | 270 |
| A takarmányos | 271 |
| A hízlaló szállás | 272 |
| A sertésosztályozó | 273 |
| Az elkülönített istálló | 274 |
| A szabadszállások | 275 |
| A sertéstelepek gépesítése | 284 |
| Beszélgetés a sertésbetegségekről | 290 |
| Zárószó | 312 |
| A sertésekkel leggyakrabban etetett takarmányok táplálóértéke | 313 |