1.017.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vigilia 1979. január-december

XLIV. évfolyam 1-12. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Vigilia Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 864 oldal
Sorozatcím: Vigilia
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Teljes évfolyam. Francia, német és angol nyelvű összefoglalóval. Néhány fekete-fehér reprodukcióval. További kapcsolódó személyek a művekben.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A három pápa éve
A három pápa éve. Ezzel az elnevezéssel illeti ma már úgyszólván az egész világ katolikus sajtója az elmúlt 1978-as évet, amelynek második felében mintha játszódtak le... Tovább

Előszó

Részlet:
A három pápa éve
A három pápa éve. Ezzel az elnevezéssel illeti ma már úgyszólván az egész világ katolikus sajtója az elmúlt 1978-as évet, amelynek második felében mintha játszódtak le azok a bízvást drámainak mondható események, amelyek az egyik pillanatban megrendülést, majd örömet, aztán újabb megrendülést és megint újabb reménységet váltottak ki nemcsak az öt világrész katolikusainak, hanem nagyon sok, az egyháztól közelebb-távolabb élő embernek szívében is. Főként azokéban, akik tudatos vagy talán nem is tudatos hordózói, továbbfejlesztői annak a humanista keresztény kultúrának, amelynek bölcsője a Földközi-tenger tájain ringott, és amelynek középpontja később Róma lett, s maradt is hosszú századokon át.
A múlt év augusztusában elhunyt VI. Pál pápáról szóló megemlékezésben lapunk hasábjain is utaltunk arra, milyen nehéz örökség vár utódjára, akinek későbbi történelmi kutatás tudja majd kideríteni, mennyire és milyen szempontból voltak tudatában a konklávéban összegyűlt bíboros atyák annak az örökségnek és annak a rendkívül nehéz küldetésnek, amelynek egész súlyát választottuk vállaira tették. Törékeny vállakra, amint az döbbenetes gyorsasággal kiderült. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem