A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

...mégis mondj Igent az Életre!

Egy pszichológus megéli a koncentrációs tábort

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Pszichoteam Mentálhigiénés Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 153 oldal
Sorozatcím: Pszichoteam
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-01-9060-5

Fülszöveg

Ennek a könyvnek nem most kellene megjelennie, bár jó, hogy legalább most végre magyar fordításban is megjelenik. Több évtizeddel az első - bécsi - megjelenés után.
Frankl professzor a II. világháború alatt három évet töltött Auschwitzban, Terezinben és más koncentrációs táborokban. A lágerekben átélt élmények, hatására írta meg nevét világszerte ismertté tevő művét. A kötetet, a japánt és kínait is beleértve eddig húsz nyelvre fordították le, világszerte nem kevesebb, mint 172 kiadást ért meg és csak Amerikában 3 millió példányban kelt el.
Frankl ma a neurológia és a pszichiátria professzora a Bécsi Orvosi Egyetemen, valamint a logoterápia professzora az Egyesült Államok Nemzetközi Egyetemén Kaliforniában. Megalapítója a (Freud pszichoanalízise és Adler individuálpszichológiája utáni) ún. Harmadik Bécsi Pszichoterápiás irányzatnak - a logoterápiás iskolának.
A kötet a címadó munka mellett ennek alapjaival is megismerteti a magyar olvasókat a "Logoterápia - dióhéjban" című... Tovább

Tartalom

Előszó3
Egy pszichológus megéli a KZ-t11
Érvek a tragikus optimizmus mellett99
A logoterápia dióhéjban119
Bibliográfia150

Viktor E. Frankl

Viktor E. Frankl műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Viktor E. Frankl könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem