Közgazdaságtan témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Érzelmes utazás/A Zoo

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 270 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 11 cm
ISBN:

Fülszöveg

"Az ember megy a jégen, egymaga, mindenfelől köd veszi körül. Úgy érzi, hogy egyenesen halad. Azután szél szaggatja szét a ködöt: az ember meglátja a célját is, a lábnyomait is.
Kitűnik, hogy a jégtáblát elsodorta a víz, megfordult, a lábnyomok összekeveredtek, az ember eltévedt. Becsületesen akartam élni és dönteni mindenben, nem kibújni a nehéz feladatok alól - de utat tévesztettem..."
Viktor Sklovszkij, a neves szovjet esztéta és kritikus ezzel a mélyről fakadó, őszinte vallomással bocsátja útjára visszaemlékezéseit az 1918-1923 közötti évekről, önmaga és általában az orosz polgári értelmiség útkereséséről, tévedéseiről, egész kálváriájáról, amelyet kényszerűen végig kellett járnia ahhoz, hogy véglegesen megtalálja a népével és hazájával közös utat.
Keservesen nehéz az embernek a polgárháború sújtotta Oroszországban, az éhséggel és faggyal küzdő Petrográdon, de még keservesebb emigrációban: idegen körülmények közé kerülve, idegen szellemi klímában csak vegetálni tud, mint az... Tovább

Tartalom

Érzelmes utazás5
A Zoo, avagy nem-szerelmes levelek175
Utószó (Botka Ferenc)267

Viktor Sklovszkij

Viktor Sklovszkij műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Viktor Sklovszkij könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem