kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magyar Villamos Művek Országos Szövetsége |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői vászonkötés |
| Oldalszám: | 74 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 25 cm x 18 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér és színezett rajzokkal illusztrálva. Nyomta a Globus nyomdai műintézet rt. |
| Bevezetés | 3 |
| A villanytűzhely | 5 |
| A villanytűzhely és a kettős főzőlap szerkezete | 6 |
| Szabályozó kapcsolók | 8 |
| A főzőlapok | 9 |
| Tanácsok a főzőlap használatára | 11 |
| Elemi példák a főzőlap használatára | |
| Tejforralás | 11 |
| Rántáskészítés | 12 |
| Lágytojás-készítés | 12 |
| Rántotta-készítés | 12 |
| Rizsfőzés | 12 |
| Ételek melegítése | 12 |
| Villanysütők | 13 |
| Tanácsok a villanysütő használatára | 14 |
| Villanytűzhely, kettős főzőlap tisztogatása | 16 |
| Hirtelenforraló | 18 |
| Villamos forróvíztároló | 19 |
| Villany-kávéfőző | 20 |
| Villany-kenyérpirító | 20 |
| Villamos hűtőszekrény | 21 |
| Levesek | |
| Marhahúsleves | 25 |
| Raguleves | 25 |
| Ujházy-leves | 25 |
| Zöldségleves | 26 |
| Jókai-bableves | 26 |
| Karfiolleves | 26 |
| Burgonyaleves | 26 |
| Hamisgulyás | 27 |
| Tejfelleves | 27 |
| Marhagulyás | 27 |
| Gombaleves | 27 |
| Savanyú tojásleves | 28 |
| Sóskaleves | 28 |
| Halleves | 28 |
| Borleves | 28 |
| Meggyleves | 28 |
| Levesbetétek | |
| Finom metélt | 29 |
| Vajgaluska | 29 |
| Daragaluska | 29 |
| Zsemlyegombóc | 29 |
| Csurgatott tészta | 29 |
| Rántott borsótészta | 29 |
| Tüdőtáska | 29 |
| Előételek | |
| Töltött gomba | 30 |
| Sonkás-pudding | 30 |
| Sajtmártás | 30 |
| Sonkás rakottburgonya | 31 |
| Velővel töltött palacsinta | 31 |
| Gombás-pudding | 31 |
| Gombamártás | 32 |
| Sajtos-pudding | 32 |
| Főzelékek | |
| Paradicsomos káposzta | 33 |
| Finomfőzelék | 33 |
| Zöldbabfőzelék | 33 |
| Parajfőzelék | 34 |
| Tejfeles tökfőzelék | 34 |
| Karalábéfőzelék | 34 |
| Zöldborsófőzelék | 34 |
| Kukoricafőzelék | 35 |
| Lencsefőzelék | 35 |
| Sárgaborsófőzelék | 35 |
| Kelkáposztafőzelék | 35 |
| Húsosételek | |
| Székelygulyás | 36 |
| Töltöttkáposzta | 36 |
| Erdélyi rakottkáposzta | 37 |
| Húsok | |
| Borjúpörkölt | 37 |
| Eszterházy-szelet | 37 |
| Töltött borjúszegy | 38 |
| Natúrszelet és rántott hús | 38 |
| Sertéslapocka egybensütve | 38 |
| Sertéskaraj | 38 |
| Lecsós sertésborda | 39 |
| Hálós sertéskaraj | 39 |
| Marhatokány | 39 |
| Gombás rostélyos | 40 |
| Marhavesepecsenye-szelet | 40 |
| Idei liba sütése | 40 |
| Idei liba töltve | 40 |
| Töltöttcsirke | 41 |
| Pörköltcsirke | 41 |
| Paprikáscsirke | 41 |
| Malacsütés | 41 |
| Halak | |
| Halászlé | 42 |
| Rácponty | 42 |
| Süllő roston | 43 |
| Kecsege sütőben sütve | 43 |
| Vadhúsok | |
| Nyúl vadasan | 43 |
| Fogoly sütve | 44 |
| Szarvascomb | 44 |
| Köretek | |
| Rizs | 45 |
| Főtt burgonya | 45 |
| Angol zöldbab | 45 |
| Burgonyapüré | 45 |
| Tarhonya | 45 |
| Feketegyökér | 46 |
| Párolkáposzta | 46 |
| Saláták | |
| Franciasaláta | 46 |
| Majonéz vajjal | 46 |
| Spárgasaláta | 47 |
| Zellersaláta | 47 |
| Sült-tészták | |
| Kelt-tészták | |
| Foszlóskalács | 48 |
| Finom kuglóf | 48 |
| Diós-mákostekercs | 49 |
| Omlós-tészták | |
| Alaptészta | 49 |
| Túróslepény | 50 |
| Almáslepény | 50 |
| Pozsonyikifli | 51 |
| Bécsi-linzer | 51 |
| Leveles-vajastészta | |
| Alaptészta | 52 |
| Búr-kifli | 52 |
| Krémeslepény | 52 |
| Tirolirétes | 53 |
| Alma pongyolában | 53 |
| Hasé | 54 |
| Rétesek | |
| Almásrétes | 54 |
| Túrósrétes | 55 |
| Cseresznyésrétes | 55 |
| Különfélék | |
| Képviselőfánk | 55 |
| Vajapogácsa | 56 |
| Töpörtyűspogácsa | 56 |
| Torták | |
| Piskótatorta | 56 |
| Dióstorta | 57 |
| Grillázs-torta | 57 |
| Sacher-torta | 57 |
| Gyümölcskenyér | 58 |
| Eperhabszelet | 58 |
| Teasütemények | |
| Sós teasütemény | 59 |
| Sós sütemény leveles-vajastésztából | 59 |
| Dióspiskóta | 60 |
| Margaréta | 60 |
| Mogyorós-csók | 60 |
| Egyéb tésztafélék | |
| Farsangi fánk | 61 |
| Tolófánk | 62 |
| Palacsinta | 62 |
| Finom sonkáskocka palacsintatésztából | 62 |
| Máglyarakás | 62 |
| Stiriai-metélt | 63 |
| Túrósgombóc | 63 |
| Szilvásgombóc | 63 |
| Édes-Omlett | 63 |
| Felfújt (szuflé) | 63 |
| Csokoládéfelfújt | 64 |
| Gyümölcsfelfújt | 64 |
| Diós pudding | 64 |
| Torta-máz | 64 |
| Vajkrém (tortába való) | 65 |
| Bormártás (borsodó) | 65 |
| Tejmártás (tejsodó) | 65 |
| Befőttek és gyümölcsízek | |
| Általános tudnivalók a befőzésről | 66 |
| Sárgadinnye-befőtt | 67 |
| Őszibarack-befőtt | 67 |
| Barackíz | 67 |
| Ribiszkés-málnaíz | 67 |
| Földieper cukorban | 68 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.