kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Tóth Könyvkereskedés |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 160 oldal |
| Sorozatcím: | Vilma néni |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-9029-09-2 |
| Befőzési tanácsok | 5 |
| Savanyúságok | 9 |
| Csemegeuborka | 9 |
| Kovászos uborka télire | 9 |
| Sós uborka | 10 |
| Mustármagos uborka | 10 |
| Hagymás uborka | 10 |
| Uborkasaláta | 11 |
| Mustban főtt sütőtök húsok mellé | 11 |
| Tök uborka módra | 11 |
| Zöld dinnye ecetben | 12 |
| Zöld paradicsom ecetben | 12 |
| Zöldpaprika ecetben | 12 |
| Zöldpaprika erdélyi módon | 13 |
| Paprikasaláta télire | 13 |
| Sültpaprika-saláta | 13 |
| Vegyes zöldségsaláta | 14 |
| Csalamádé | 14 |
| Ecetes hagyma | 14 |
| Gombasaláta | 15 |
| Fűszeres gombasaláta | 15 |
| Szerb saláta | 16 |
| Marinált paradicsompaprika | 16 |
| Patisszon (csillagtök) ecetben | 16 |
| Patisszonsaláta | 17 |
| Cukkinisaláta | 17 |
| Cukkini fűszeresen | 17 |
| Szőlőlevél eltevése | 18 |
| Céklasaláta | 18 |
| Reszelt cékla | 19 |
| Ribiszke ecetben (vadhúsok mellé) | 19 |
| Ecetes meggy vagy cseresznye | 19 |
| Mustáros meggy (erdélyi módra) | 20 |
| Ecetes őszibarack | 20 |
| Sárgadinnye ecetben | 20 |
| Ecetes körte | 21 |
| Ecetes szilva | 21 |
| Ecetes birsalma | 21 |
| Sárgadinnyehéj ecetben | 22 |
| Padlizsánsaláta ízesen | 22 |
| Vöröskáposzta-saláta | 23 |
| Uborkasaláta másképpen | 23 |
| Zöldbabsaláta | 23 |
| Káposztasaláta | 24 |
| Ecetes uborka kaporral (régi erdélyi recept) | 24 |
| Főzelékek, zöldségfélék tartósítása | 25 |
| Sóska | 25 |
| Paraj és mándold | 25 |
| Podlupka | 25 |
| Gomba gőzölve | 25 |
| Zöldborsó | 26 |
| Zöldbab | 26 |
| Zöldbab nyersen | 26 |
| Fejtett bab | 27 |
| Babgyuvecs | 27 |
| Tök ecetben | 27 |
| Tök fűszeresen | 28 |
| Tök gőzölve | 28 |
| Karfiol | 28 |
| Zöld kapor I. | 29 |
| Zöld kapor II. | 29 |
| Kapor ecetben | 29 |
| Paradicsomlé I. | 29 |
| Paradicsomlé II. | 30 |
| Paradicsomlé III. (nyers) | 30 |
| Paradicsompüré ízesítve | 30 |
| Paradicsom olajban | 30 |
| Paradicsom egészben | 31 |
| Tölteni való paprika | 31 |
| Tölteni való paprika paradicsomlében | 31 |
| Lecsó I. | 32 |
| Lecsó II. | 32 |
| Lecsó III. | 32 |
| Padlizsános lecsó | 33 |
| Ízesítők | 35 |
| Ételízesítők | 35 |
| Zöldségkeverék sótlanul | 35 |
| Leveszöldség üvegben | 35 |
| Fűszeres paradicsom | 35 |
| "Piroska" (erdélyi ízesített paradicsom) | 36 |
| Ízesítő paprikából és paradicsomból | 36 |
| Paprikalekvár | 37 |
| Paprikalekvár sótlanul | 37 |
| Petrezselyem, zellerzöld vagy kapor sóban | 37 |
| Gombapor | 38 |
| Ecetek | 39 |
| Borecet | 39 |
| Gyümölcsecet | 39 |
| Almaecet | 40 |
| Ízesített ecetek | 40 |
| Aszalás, szárítás | 43 |
| Zöldborsó | 44 |
| Zöldbab | 44 |
| Gomba | 45 |
| Leveszöldség | 45 |
| Petrezselyem- és zellerzöld, friss kapor | 45 |
| Paprika | 45 |
| Spárga sós lében | 45 |
| Ecetes cseresznye | 46 |
| Mustáros meggy | 46 |
| Savanyú őszibarack | 47 |
| Ecetes sárgadinnye | 48 |
| Tormás-kapros patisszon | 48 |
| Patisszoncsalamádé | 49 |
| Tárkonyos gyöngyhagyma | 50 |
| Apró csemegeuborka | 51 |
| Nyers ringló | 51 |
| Uborkasaláta | 52 |
| Kovászos uborka szőlővel | 53 |
| Zöldbab pikáns lében | 53 |
| Pácolt fokhagyma | 54 |
| Savanyú görögdinnye | 55 |
| Cukrozott görögdinnyehéj | 55 |
| Narancsos karottadzsem | 56 |
| Paradicsom-ivólé | 57 |
| Nyers paradicsom egészben | 57 |
| Ketchup | 58 |
| Lecsó | 58 |
| Csípős lecsópüré | 59 |
| Paradicsompaprika ecetben | 60 |
| Marinál paradicsompaprika | 61 |
| Paradicsomos ételízesítő | 62 |
| Szerb ételízesítő | 62 |
| Tölteni való zöldpaprika | 63 |
| Káposztával töltött paradicsompaprika | 63 |
| Ecetes szilva | 64 |
| Csalamádé | 65 |
| Süteménytöltelék almából | 65 |
| Boros-ecetes alma | 66 |
| Kukoricasaláta | 67 |
| Főtt zöldparadicsom-saláta | 67 |
| Karfiol ecetben | 68 |
| Kapros gombasaláta | 69 |
| Céklasaláta | 70 |
| Gyümölcssavanyúságok | 71 |
| Almasavanyúság | 71 |
| Körte borecetben | 71 |
| Szőlősavanyúság | 72 |
| Gyümölcslevek házi készítése | 73 |
| Tükrös (derített-szűrt) levek | 75 |
| Almalé | 77 |
| Szőlőlé | 78 |
| Meggylé | 78 |
| Ribiszkelé | 78 |
| Rebarbaralé | 78 |
| Szamócalé | 79 |
| Málnalé | 79 |
| Vadon termő gyümölcsökből készült levek | 79 |
| Rostos gyümölcslevek (nektárok) | 79 |
| Üdítőital virágból | 80 |
| Üdítőital zöldségfélékből | 83 |
| Paradicsom-ivólé | 83 |
| Gyümölcsszörpök | 85 |
| Csipkebogyószörp | 85 |
| Málnaszörp | 86 |
| Meggyszörp | 86 |
| Szamóca,- ribiszke-, szederszörp | 87 |
| Szörp főzés nélkül | 87 |
| Málna-, ribiszkeszörp hidegen | 87 |
| Gyümölcskocsonyák | 88 |
| Birskocsonya | 89 |
| Almakocsonya | 89 |
| Citrom-, grapefruit- és narancskocsonya | 90 |
| Kajszikocsonya | 90 |
| Köszmétekocsonya | 90 |
| Ribiszkekocsonya | 91 |
| Gyümölcsök aszalása | 93 |
| Aszalás napon | 93 |
| Aszalás tűzhelyen | 94 |
| Aszalt szilva | 96 |
| Aszalt alma | 97 |
| Aszalt körte | 97 |
| Aszalt kajszi | 98 |
| Aszalt őszibarack | 98 |
| Zöldségfélék télire | 101 |
| Hőkezeléssel tartósítottak | 105 |
| Gomba | 105 |
| Karfiol | 106 |
| Kukorica | 107 |
| Paradicsom egészben | 107 |
| Spárga | 108 |
| Zöldbab | 110 |
| Zöldborsó | 112 |
| Besűrítéssel tartósítottak | 115 |
| Paradicsomlé és -püré | 115 |
| Angol ketchup | 117 |
| Magyar fűszerezésű ketchup | 118 |
| Ketchup paprikával | 118 |
| Lecsó áttört paradicsomlével | 119 |
| Lecsó darabos paradicsommal | 120 |
| Zsírós lecsó | 120 |
| Natúr sóskapüré | 121 |
| Sóska zsiradékkal | 122 |
| Parajpüré | 122 |
| Sózással tartósítottak | 125 |
| Paprikapüré | 125 |
| Vegyes gyökérzöldségek | 126 |
| Zöld levélfűszerek sóval | 126 |
| Tartósítás savanyítással | 129 |
| Tejsavas erjesztéssel tartósítottak | 129 |
| Kovászos uborka | 129 |
| Téli sós-vizes uborka | 130 |
| Káposztasavanyítás | 131 |
| Savanyított káposztakonzerv | 133 |
| Ecettel tartósítottak | 135 |
| Csemegeuborka | 135 |
| Ecetes uborka | 136 |
| Ecetes cornichon uborka (francia recept) | 137 |
| Ecetes mustáros uborka | 138 |
| Uborkasaláta | 138 |
| Édes-savanykás uborka | 139 |
| Édesen sós-ecetes uborka | 139 |
| Fűszeres uborkaszeletek | 140 |
| Zölddinnye-savanyúság | 140 |
| Ecetes paprika | 141 |
| Paprikasaláta | 142 |
| Tölteni való paprika ecetesen | 142 |
| Tölteni való paprika paradicsommártásban | 143 |
| Ecetes cékla | 144 |
| Ecetes gomba | 145 |
| Ecetes gyöngyhagyma | 145 |
| Gyöngyhagyma kaporral | 146 |
| Gyöngyhagyma vörösborral | 146 |
| Patisszon (csillagtök) | 147 |
| Zöld paradicsom | 148 |
| Zöld paradicsom édes-savanykásan | 148 |
| Édes-ecetes uborka paprikával | 149 |
| Édes-savanykás tök | 149 |
| Tök normandiai módon | 150 |
| Zöldbabsaláta télire | 151 |
| Piros káposztával töltött paprika | 151 |
| Vegyes savanyúság | 153 |
| Csalamádé | 153 |
| Cukkini római módra | 154 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.