1.035.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szabadtűzön

2001. I. évfolyam 1. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Tóth Könyvkereskedés és Kiadó Kft.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Vilma néni szakácsfüzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-9371-25-4
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
PONTYHALÁSZLÉ 4-5 személy részére
1,2 kg ponty
1 db vöröshagyma
1-2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 ek. pirospaprika


Apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, a... Tovább

Előszó

Részlet:
PONTYHALÁSZLÉ 4-5 személy részére
1,2 kg ponty
1 db vöröshagyma
1-2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
2 ek. pirospaprika


Apró kockákra vágjuk a megtisztított vöröshagymát, a zöldpaprikát és a paradicsomot szeletekre.
A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk.
A halat óvatosan kibontjuk úgy, hogy az epe meg ne sérüljön. Kivesszük a haltejet és az ikrát, majd megtisztítva, leszárítva és besózva a hűtőszekrénybe helyezzük. A fejét és az uszonyait levágjuk, és eltávolítjuk a fejből a kopoltyúlemezeket, a keserűfogat és a szemet.
Ezután a halat lefilézzük úgy, hogy mindkét oldaláról lefejtjük a halhúst. A halfiléket sűrűn bevagdaljuk a szálkás részén, majd kb. 3 cm széles csíkokra vágjuk, és besózzuk.
Ezután kezdünk hozzá a halalaplé készítéséhez. Bográcsban feltesszük főni a halfejet és a halcsontokat az apróra vágott vöröshagymával együtt, és sózzuk. 3-4 órán keresztül főzzük közepes lángon, majd leszűrjük vagy áttörjük. Ha krumplinyomóval törjük át, akkor sűrűbb lesz a lé.
Hozzáadjuk a halalapléhez az előkészített halfilét, belsőségeket, a paradicsomot, a zöldpaprikát és a fűszerpaprikát; majd mérsékelt tűzön főzzük tovább.
Lassan készre főzzük a halászlét, és a végén ízlés szerint utánaízesítjük. Vissza

Tartalom

Pontyhalászlé 3
Halpaprikás 4
Harcsa roston sütve 4
Fokhagymás szósz roston sült halhoz 5
Marhapörkölt 5
Kacsa nyárson sütve 6
Kolbász nyárson sütve 6
Keszeg roston sütve 7
Tejfölös babgulyás őzből 7
Tűzdelt csuka 8
Malac nyárson sütve 8
Borjúmáj roston sütve 9
Nyúlpaprikás 9
Lebbencsleves 10
Keszeg parázson sütve 10
Gulyásleves malacból 11
Csigapörkölt 11
Kapros busa 12
Slambuc 12
Pásztorhús tarhonyával 13
Savanyú csukaleves 13
Halfasírt 14
Rablóhús sonkával 14
Rakott hal 15
Pirított kárász 15
Lecsós libacomb 16
Babgulyás 17
Töltött csuka 18
Káposztalevélbe göngyölt kecskehús 19
Forrázott ponty 19
Rablóhús fácánnal 20
Sült tök 20
Nyúlvadas gombóccal 21
Almával bélelt juh 22
Mezei leves reszelt tésztával 22
Héjában sült kagyló 23
Sült compó mártással 23
Vadkacsa agyagban sütve 24
Pergelt leves 24
Scsevapcsicsa 25
Baconos pulykanyárs 25
Baconos pulyka fóliában sütve 26
Rák parázson sütve 26
Gyors halászlé 27
Rántott savanyúleves vadnyúlból 27
Vadászleves fácánból 28
Haluska 28
Vaddisznópörkölt 29
Lacipecsenye 29
Töltött galamb 30
Kövön sült tarja 30
Alaplé nélküli halászlé 31
Pecsenye fóliában sütve 31
Húsleves magyarosan 32
Szegényleves 32
Krumpli hosszú lével 33
Gyöngytyúkleves 33
Pásztorhús tarhonyával 34
Krumplileves reszelt tésztával 34
Kolbászleves 35
Batyu pulykafalatokból 35
Parasztreggeli 36
Rablóhús csirkemellből 36
Körömpörkölt 37
Vegyeszöldség-leves 37
Vegetáriánus nyárs 38
Kukorica nyárson 38
Zöldborsós habart tojás 38
Tavaszias báránycomb 39
Tojáslepény nagymama módra 39
Rövidítésjegyzék 40
Saját receptjeim 41
Névmutató 45

Vilma néni

Vilma néni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vilma néni könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szabadtűzön
Állapot:
740 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba
konyv