| Kiadó: | Élelmiszeripari Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Szeged |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 247 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 29 cm x 20 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Megjelent 600 példányban. |
| Anyagellátás, anyaggazdálkodás | 3 |
| Anyagellátás, anyaggazdálkodás | 5 |
| Az anyagellátás és jelentősége | 5 |
| Az anyagok biztosítása | 6 |
| Az anyagok mennyiségi és minőségi átvétele | 11 |
| Az anyagok csoportosítása | 14 |
| Az anyagfelhasználási és kihozatali mutatószámok | 21 |
| Anyaggazdálkodás | 30 |
| Az anyagok készletezése | 34 |
| Az anyagellátás, anyaggazdálkodás, gazdaságossági kérdései | 46 |
| Raktárgazdálkodás | 52 |
| A raktárgazdálkodás jelentősége | 52 |
| Raktár csoportosítás, raktárszükséglet | 54 |
| Tárolási veszteségek | 56 |
| A raktárgazdálkodás gazdaságossági kérdései | 58 |
| Ellenőrző kérdések | 61 |
| Létszámgazdálkodás, munkatermelékenység | 63 |
| Létszámgazdálkodás | 65 |
| A foglalkoztatottság alakulása | 65 |
| A létszám csoportosítása | 68 |
| A vállalati létszám biztosítása | 79 |
| A munkaidőfelhasználás mutatói | 84 |
| A létszámszükséglet meghatározása | 91 |
| Munkatermelékenység | 102 |
| A munkatermelékenység jelentősége | 102 |
| A munkatermelékenység szinvonalának mutatói | 106 |
| A jövő munkaerő-gazdálkodás feladatai | 119 |
| Ellenőrző kérdések | 121 |
| A munkabér, munkanormák | 123 |
| A munkabér | 125 |
| A bérezés és elvei | 125 |
| A bérezés formái | 128 |
| A munkák és munkások besorolási rendszere | 135 |
| Anyagi ösztönzés, anyagi érdekeltség | 142 |
| Munkanormák | 151 |
| A munkanormák szerepe | 151 |
| A munkanormák fajtái | 153 |
| A műszaki normák összeállítása | 170 |
| A normák elavulása és változtatása | 174 |
| A munkatanulmányozási rendszerek | 176 |
| A munkanormák és a bérek | 182 |
| Ellenőrző kérdések | 185 |
| Munkaszervezés | 187 |
| A munkaszervezés szükségessége, célja, feladatai | 189 |
| A munkahelykialakítás szervezési kérdései | 192 |
| A dolgozó ember az üzemben | 199 |
| A munkamódszer kialakítása | 202 |
| A munkaszervezés technikai eszközei | 211 |
| A munkaszervezés helyzete az élelmiszeriparban | 214 |
| Ellenőrző kérdések | 218 |
| A munkajog egyes kérdései | 219 |
| A munkajog | 221 |
| A munkaviszony | 222 |
| Munkaidő és pihenőidő | 227 |
| A munka díjazása és a dolgozók részére járó egyéb juttatások | 231 |
| Az egészség és testi épség védelme | 235 |
| Fegyelmi és anyagi felelősség | 238 |
| Ellenőrző kérdések | 242 |
| Irodalom | 243 |
| Tartalomjegyzék | 246 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.