1.035.059

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tarlótűz-tábortűz

Védőborítós példány

Szerző
Grafikus

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 282 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Azbej Imre fekete-fehér rajzaival illusztrálva. Második kiadás. K. M. Egyetemi Nyomda nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

- Megölték a trónörököst! Szenzációs kiadás! A szerbek megölték a trónörököst! - Ordította torkaszakadtából egy rikkancs, s az emberek szétkapkodták az újságjait.
Gergely... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

- Megölték a trónörököst! Szenzációs kiadás! A szerbek megölték a trónörököst! - Ordította torkaszakadtából egy rikkancs, s az emberek szétkapkodták az újságjait.
Gergely torkán elakadt a szó, valami különöset érzett, olyanféle feszültséget, amilyennel vihar előtt telik meg a levegő. A morze-gyakorlatról tárgyaltak éppen amikor közéjük süvöltött a nagy hír. Ott ültek a cserkészek a Gergelyék kertjében, amelyet ritka léckerítés határolt a Kálnai-utca felől, s így látták a fiúk amint a csendes utca felkavarodik a gyilkosság hírére. Rájuk is átragadt ez a különös izgalom, bár nem tudták, csak sejtették a jelentőségét.
Szótlanul ültek a cserkészek, mert vezetőjük Galgóczy Gergely is hallgatott. Már korábban is alig tudtak figyelni a beszédére amiatt a nyugtalanság miatt, amely ott vibrált a levegőben. Pedig Gergelyt mindig szívesen hallgatták akármiről beszélt nekik. Érdekes volt az előadása, férfias egész lénye az alig 18 éves vezetőnek.
Már az is szokatlan volt, hogy az omnibuszok igen gyorsan robogtak az állomásról a város felé. Vissza

Fülszöveg

A tarlótűz alattomos, lappangó szörnyű veszedelem, a tábortűz vidám, pattogó, melegítő, éltető, tisztító, edző tüze cserkésznek, katonának, férfinak. Ezer év óta tábortűz mellett nő fel, tölti élete nagyobb felét a magyar férfi, ezer év óta tarlótüzek nyaldossák körül az ország határát innen és túl. Ennek a gondolatnak illusztrációja ez a remek könyv. Arról szól, milyen viszontagságok árán edződik, tisztul férfivá egy tizenkilenc éves fiatalember a nagy háború zivataraiban, hogyan lesz cserkészvezetői szerepéből egész életre szóló, a magyar ifjúságnak például szolgáló hivatás.

Vitéz Faragó Ede

Vitéz Faragó Ede műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vitéz Faragó Ede könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz Tarlótűz-tábortűz

A védőborító szakadozott, javított, a borító, a lapélek és néhány lap kissé foltosak.

Állapot:
2.940 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv