1.034.915

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A fejedelem stafétája

Regény az ifjúság számára

Szerző
Grafikus

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 186 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fejes Gyula egész oldalas fekete-fehér rajzai illusztrálják a könyvet. Nyomatta: Madách-nyomda, Budapesten. A borító színes grafikája is Fejes Gyula munkája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

„EL KELL JUTNOD PÁRISBA!"

A Tiszától egy kőhajításnyira táboroztak Sréter uram pattantyúsai. Az út mellé cifra vártát állítottak, hogy megállítson minden járókelőt s megtudakolja, mijáratban... Tovább

Előszó

„EL KELL JUTNOD PÁRISBA!"

A Tiszától egy kőhajításnyira táboroztak Sréter uram pattantyúsai. Az út mellé cifra vártát állítottak, hogy megállítson minden járókelőt s megtudakolja, mijáratban vagyon. Hiába! mégis csak nagy eset, ha a fejedelem is a táborban vagyon egész főkommandójával egyetemben. Persze nem csak ez az egy várta őrizte a nagyságos fejedelem drágaságos személyét. Arra nyugat felé a halmokon a zöld vadászok kompániájának s a kék gránátosok csapatjának őrségei strázsáltak.
A városban pedig fehér füstfellegeket eregettek a kémények. Tokaj ugyancsak ki akart tenni magáért a vendégszeretetben, már csak azért is, hogy Husztot, Patakot, avagy Ujhelyet lefőzze. Ott fönt a domb lejtőjén a kastélyban, a fejedelem és udvara számára készítettek szállást. Bercsényi uram, a főgenerális, vagy ahogy inkább nevezni szokták: a »locumtenens« a Horváth-kurián rezideált, Czelder Orbán, Károlyi Sándor, no meg Sréter uram, a pattantyúsok generálisa, a Kemény-, Nikolay- és Visói házakban lakoztak szolgáikkal, lovászaikkal együtt.
Noha a kuruc nap akkor állott delelőjén, valami fáradtság ült a vitézek arcán. Talán nem is az arcán, talán csak a szemeiben. Vissza

Tartalom

A fejedelem stafétája5
Bálint úr rózsái133
A huszonöt orrok históriája153
A Zrinyiek pacsirtái171
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv