1.035.095

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Csonka-Magyarország közigazgatási helységnévtára 1943.

A visszacsatolt felvidéki-, keleti-, erdélyi- és délvidéki országrészekkel bővített 1943. évi kiadás

Szerkesztő

Kiadó: Csonka-Magyarország Közigazgatási Helységnévtárának Kiadóhivatala
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 291 oldal
Sorozatcím: Csonka-Magyarország közigazgatási helységnévtára
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Az anyaországot, a visszacsatolt Felvidéket, Kárpátalját, Kelet-Magyarországot, Felső-Erdélyt és Délvidéket egységes betűrendben magában foglaló 1943 január 1-én lezárt tizennegyedik kiadás. A Hornyánszky Viktor R.-T nyomdai műintézet nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Csonka-Magyarország Közigazgatási Helységnévtárának 1942. évi XI. és XII., valamint 1943. évi XIII. kiadása rövid kilenc hónap alatt teljesen kifogyott, úgy hogy a nagyszámban jelentkező... Tovább

Előszó

Csonka-Magyarország Közigazgatási Helységnévtárának 1942. évi XI. és XII., valamint 1943. évi XIII. kiadása rövid kilenc hónap alatt teljesen kifogyott, úgy hogy a nagyszámban jelentkező érdeklődőket nem lehetett kielégíteni.
Ez a körülmény újabb, XIV-ik kiadást tett szükségessé, mely 1943 január 1-én a "Budapesti Közlöny", valamint a "Belügyi Közlöny" 1943. évi 1. számáig közölt beállott időközi változásokkal van lezárva.
Az új kiadásban az idáig hazatért országrészek városait és községeit már az anyaország betűrendjében tettük közzé, de hogy azonnal kitűnjék, hogy a helység melyik országrészből való, a felvidéki helységek neve csillagocskával, a keletmagyarországi és felsőerdélyi helységek neve pedig kereszttel, a délvidékiek nagyobb csillaggal, végül a kárpátaljai községek fekete pont jellel lettek megjelölve. Ezenkívül, - kizárólag célszerűségi okból, - a visszacsatolt községeknél a megszállás alatt használt idegen elnevezés is fel van tüntetve.
A XIV. kiadás már az 1941. évi népszámlálás előzetes adatait közli. Azonban, ha az 1941. évi és az 1930. évi népszámlálás adatai között az eltérés 30-nál nem több, a legkisebb községeknél célszerűségi okokból az 1930 évi adatok szerepelnek. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv