1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához

Fordító
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Kamarák Szövetsége
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN: 3-924683-97-2
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A sokoldalúan összefonódott nemzetközi zöldség-gyümölcskereskedelem általános érvényű, jogszabályban rögzített minőségi előírásokat igényel. E szabványokba foglalt minőségi előírásokat az... Tovább

Előszó

A sokoldalúan összefonódott nemzetközi zöldség-gyümölcskereskedelem általános érvényű, jogszabályban rögzített minőségi előírásokat igényel. E szabványokba foglalt minőségi előírásokat az előkészítéstől és osztályozástól kezdve a szállításon és a kiskereskedelmi forgalmazáson át egészen a fogyasztó asztaláig be kell tartani.
Az áruforgalom csak így bonyolítható le könnyen és válik a szükséges mértékben áttekinthetővé, fejleszthetővé. Az előírások betartása továbbá azt is garantálja, hogy a fogyasztó minőségileg ugyanolyan értékes terméket kap, mint amilyet a termelő a piacnak felkínált.
E kiadványt a Mezőgazdasági Kamarák Szövetségének Gyümölcs-Zöldség Minőségellenőrző Munkacsoportja készítette, amely összefogja a szövetségi és tartományi minőségellenőrző intézeteket. A kiadvány rövidített formában, részben táblázatok segítségével nyújt információt az Európai Közösség kötelező érvényű minőségi szabványairól és a német kereskedelmi osztályok fakultatív hatályú minőségi követelményeiről. Néhány speciális minőségi követelményt ábrák segítségével külön is szemléltetünk. Vissza

Tartalom

Az EK-szabványok és kereskedelmi osztályok jelentősége 9
Hol találhatók a megfelelő jogszabályok? 10
Mely árufajtákra vonatkoznak az EK- szabványok,
ill. a kereseskedelmi osztályok?11
A minimális követelményeknek minden termék feleljen meg
Miben különbözik az első és másodosztályú áru? 14
Nagy vagy kicsi - ez itt a kérdés 15
Milyenek a tűrések? 15
Megtévesztő lehet-e a csomagolás és a külső megjelenés? 16
Miért van szükség a jelölésre, hiszen látom, hogy mit veszek? 16
Ki, hol ellenőriz? 17
Egyéb jogszabályok 18
1. melléklet: Útmutató a szabványok és kereskedelmi osztályok
alkalmazásához 19
- Gyümölcs 21
- Citrus- és 38
- Zöldségfélék 42
2. melléklet: A szabványok és a kereskedelmi osztályok
szemléltetése képekben 79-96
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához

Olvasatlan példány.

Állapot: Újszerű
1.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához Útmutató a friss zöldségre, gyümölcsre és citrusfélékre vonatkozó EK-szabványok és kereskedelmi osztályok alkalmazásához

A borító megtört, kopott, foltos. Egy lapon bejegyzés található.

Állapot:
1.640 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba
konyv