Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vízvezeték a falun

Szerző
Lektor

Kiadó: Vízdok
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Készült a Vízügyi Dokumentációs és Tájékoztató Iroda sokszorosító üzemében, Budapest. Fekete-fehér fotókkal és kihajtható mellékletekkel illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A faluvillamosítás befejeztével a községek jó vízvezetéki vízzel való ellátására országos mozgalom bontakozott ki. A kisvízművek építése a közvetlenül érdekelt lakosság helyi kezdeményezésének, a... Tovább

Előszó

A faluvillamosítás befejeztével a községek jó vízvezetéki vízzel való ellátására országos mozgalom bontakozott ki. A kisvízművek építése a közvetlenül érdekelt lakosság helyi kezdeményezésének, a központi állami szervek, a megyei tanácsok és a vízügyi igazgatóságok szervező munkájának együttes eredménye.
A falusi lakosság vízszükségletének korszerű vízművekkel történő kielégítése jelentősen hozzájárul községeink korábbi elmaradottságának felszámolásához, az új, szocialista falu kialakításához. A járványveszély megelőzésével megszilárdítja a közegészségügyi helyzetet. Kiemelkedő fontosságú a lakosság kulturális és higiéniai színvonal emelkedésének közvetett politikai és termelési hatása.
A vízvezetékes ellátás községeinkben 1957. óta indult gyors fejlődésnek. Azóta a községi vízművek iránti érdeklődés évről-évre fokozódik a falusi lakosság körében, így az e téren elért eredmények igen figyelemre méltóak és összefoglaló értékelésük, a fejlődés nyomán kibontakozott helyzet elemzése széleskörű érdeklődésre tarthat számot. Ez a kiadvány elsősorban e célt hivatott szolgálati. A falusi vízvezeték gyors ütemű elterjedésében fontos szerepet játszottak az ivóvíz-társulatok, ezért ezek tevékenységéről külön fejezetben számolunk be. A községi kisvízművek kiépítésére a vízszerzési lehetőségek is hatást gyakoroltak, rövid összefoglalóban megyénként erről is tájékoztatást adunk.
A falusi vízvezetékes ellátás ismertetése után függelékként közzétesszük a városi víz- és csatornaművek főbb adatait is, hogy ezzel áttekintést adjunk az ország teljes közművesítési helyzetéről. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
A falusi vízellátás fejlődése9
A társulatok szerepe a vízellátás fejlesztésében14
Vízműtársulatok fejlődése14
A vízműtársulatok működése14
A vízműtársulatok eddigi eredményei19
Az ívóvíz-beszerzés lehetőségei egyes megyék területén40
A községi vízművek 1966. évi helyzete48
A községi víművek víztermelése és vízszolgáltatása48
A községi vízvezetékhálózatok49
Víztároló térfogat49
Mezőgazdasági üzemek vízellátása81
Községek csatornázása84
A községek és a községi lakosság vízvezeték ellátottsága89
A községek vízvezeték ellátottsága89
A községi lakosság vízvezetékvízzel való ellátottsága91
A községi lakosság közkutas ellátottsága97
Függelék - Városaink vízvezeték és csatorna ellátottsága103
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem