1.031.431

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jézus Krisztus golgotai győzelme

A kereszt belső szemlélete

Szerkesztő

Kiadó: Primo Evangéliumi Kiadó
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 27 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 14 cm x 10 cm
ISBN: 963-7837-94-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

A természeti ember számára Krisztus keresztje bolondság (1 Kor 1,18-23). Csak gyöngeséget és kudarcot lát benne. Hősiesség iránti érzékét mélyen sérti Jézus tehetetlen... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

A természeti ember számára Krisztus keresztje bolondság (1 Kor 1,18-23). Csak gyöngeséget és kudarcot lát benne. Hősiesség iránti érzékét mélyen sérti Jézus tehetetlen szenvedése és halála. Ezért megveti a keresztet, vagy legjobb esetben egyszerűen nem tud mit kezdeni vele.
Ez nagyon is érthető. Hiszen a kereszt ereje nem az értelemnek, nem is a tiszta érzelemnek vagy az erős akaratnak, hanem Istenbe belefeledkező hitnek tárul fel, amely szabadulni akar a bűnös testi és földi kötelékektől és a Sátán csapdáitól.
Ha Isten ügyében valahol szükség van arra, hogy az egész igazságban összhang legyen, akkor éppen itt, hitünk magvában. A Golgota minden egyoldalú ábrázolása torz képet fest az Űrről és szabadításáról. A kereszt nemcsak bűnért való engesztelő áldozat, hanem égőáldozat is. Sőt, Isten szemszögéből nézve elsősorban az utóbbi.
Mit jelent ez?
Isten eltakarja arcát Jézus, a bűnné tett Emberfia előtt, és elhagyja Őt. Hiszen a bűn gyűlöletes előtte. Krisztus, az égőáldozat azonban kedves előtte. Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól" - mondja az Úr a János 10,17-18-ban. Ez valóban nagy, királyi kijelentés volt. A Golgota másik, lényegi oldalára mutat rá. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Jézus Krisztus golgotai győzelme
Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv