838.824

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Régi magyar otthonok

Szerző

Kiadó: Királyi Magyar Egyetemi Nyomda
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 24 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér rajzokkal, fotókkal gazdagon illusztrálva. A Magyar Könyvbarátok számára kiadta a Királyi Magyar Egyetemi Nyomda. Nyomtatta Kir. Magy. Egyetemi Nyomda, Budapest.

Előszó

A régi magyar otthonok történetének lapjain a magyar mult eddig figyelemre alig méltatott szépségei vonulnak fel az olvasó előtt.
Az összegyűjtött vagy még fel sem dolgozott magyar emlékanyagnak... Tovább

Fülszöveg

Ez a könyv műtörténeti irodalmunk egyik régi, nagy adósságát törleszti. A magyar otthonkultúra történetének első komoly, tudományos rendszeres- séggel megírt összefoglalása, amely a honfoglalástól napjainkig bemutatja a hazai intérieurök összes értékes emlékeit. A kiváló felkészültségű szerző a könnyebb áttekinthetőség kedvéért a művészettörténeti korszakok helyett a magyarság életformájának és a lakóhely alakjainak változó szerkezete szerint tagolja művét. Így osztja fel anyagát a sátor, a királyi és szerzetesi otthon, a lovagvár és polgárház, palota és várkastély, udvarház, kúria és családi villa fejezetekre, minden korszak számára kiválasztva mint vezérlő fogalmat a legjellemzőbb és fejlődéstörténetileg legindokoltabb otthonformát. Részletesen vizsgálja az idegen kultúrhatások útját s beszámol a Magyarországon járt külföldi művészek és mesteremberek munkásságáról. Rámutat otthonaink sajátos magyar jellegére s megismertet berendező műiparunk idegenben is hírnévre szert tett... Tovább

Tartalom

Bevezetés5
A határokon kívül7
A magyar otthon ősi formái31
Királyi és szerzetesi otthonok a román művészet korában47
Gótikus várak és polgárházak59
Reneszánsz művészet a palota és a várkastély falai közt93
Magyar udvarházi pompa117
Barokk és rokokó kastély-intérieurök195
A klasszicizmus stílushullámai a kúriától a lakásig251
Új otthoneszmény - a családi villa297
Források308
A képek leírása312

Voit Pál

Voit Pál műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Voit Pál könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok Régi magyar otthonok

Belülről megerősített példány. A borító kissé kopott, foltos, töredezett. A lapélek és néhány lap enyhén foltosak. A címlapon tulajdonosi bejegyzés található.

Állapot:
4.740 ,-Ft
24 pont kapható
Kosárba