1.035.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A turizmus és a vendéglátás alapjai I.

Vendéglátás-idegenforgalom szakmacsoport számára/11. évfolyam

Szerkesztő

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Sopron
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 231 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 25 cm x 17 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A turizmus és a vendéglátás fogalmával nap, mint nap találkozhatunk, hiszen életünk szerves részét képezi a hozzájuk kapcsolódó utazás és ellátás. Gyakran használjuk ezeket a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A turizmus és a vendéglátás fogalmával nap, mint nap találkozhatunk, hiszen életünk szerves részét képezi a hozzájuk kapcsolódó utazás és ellátás. Gyakran használjuk ezeket a kifejezéseket, anélkül, hogy pontosan ismernénk tartalmukat.
Az anyag összeállításánál abból a szemléletből indultam ki, hogy nem lehet jól felkészült turisztikai szakember az, aki nem ismeri pontosan a vendéglátás gazdasági, működési kérdéseit, és fordítva, a vendéglátás szakemberei sem nélkülözhetik a megfelelő tájékozottságot a gyorsan fejlődő turizmus összefüggéseiről. Vissza

Tartalom

1. A TURIZMUS ÉS A VENDÉGLÁTÁS ALAPJAI 5
1.1. A turizmus alapjai 5
1.1.1. A turizmus meghatározása és általános jellemzői 5
1.1.2. A turizmus története 10
1.1.3. A turizmus kialakulásának feltételei 15
1.1.4. A turizmus formái 27
1.1.5. A turizmus jelentőségei 53
1.1.6. A turizmus és a környezetvédelem 60
1.2. A vendéglátás alapjai 67
1.2.1. A vendéglátás fogalma és feladatai 67
1.2.2. A vendéglátás története 69
1.2.3. A vendéglátás kialakulásának feltételei 74
1.2.4. A vendéglátás formái 75
1.2.5. A vendéglátás jelentőségei 82
1.2.6. A vendéglátás és a környezetvédelem 88
1.3. A turizmus kapcsolata a vendéglátással 90
1.3.1. A turizmus és a vendéglátás kapcsolódási pontjai 90
1.3.2. A vendéglátás turisztikai jellegű feladatai 91
1.3.3. A vendéglátás dolgozóinak turisztikai munkája 93
1.3.4. A vendéglátás fejlesztése a turizmus szempontjából 94
2. A TURIZMUS 96
2.1. A turizmushoz kapcsolódó tevékenységek 96
2.1.1. Az aktív turizmushoz kapcsolódó tevékenységek 96
2.1.2. A passzív turizmushoz kapcsolódó tevékenységek 111
2.2. A turizmus résztvevői 120
2.2.1. A látogató 120
2.2.2. A turizmus lebonyolítói 121
2.3. A turizmus tárgyi és személyi feltételei 138
2.3.1. A turizmus tárgyi feltételei 138
2.3.2. A turizmus személyi feltételei 143
A TURIZMUS ÉS A VENDÉGLÁTÁS ALAPJAI I.
3. A VENDÉGLÁTÁS 152
3.1. A vendéglátás tevékenysége 152
3.1.1. Beszerzés 152
3.1.2. Raktározás 156
3.1.3. Termelés 157
3.1.4. Értékesítés 159
3.1.5. Szolgáltatás 165
3.2. A vendéglátás résztvevői 168
3.2.1. A vendég 168
3.2.2. A vendéglátás lebonyolítói 171
3.3. A vendéglátás tárgyi és személyi feltételei 173
3.3.1. A vendéglátás tárgyi feltételei 173
3.3.2. A vendéglátás személyi feltételei 192
MELLÉKLETEK 201
KISLEXIKON 225
IRODALOMJEGYZÉK 228
ÉRETTSÉGI VIZSGA SZÓBELI TÉTELEI 230
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv